Billiga flygbiljetter till Borlänge

Om Borlänge

Flyg till Borlänge

Borlänge är en mycket trevlig stad i södra Dalarna med ett vackert läge längs Dalälven och fantastisk natur. Ungefär sju kilometer söder om centrum ligger Dala Airport och hit går flyg alla vardagar från Landvetter och Malmö Airport. Det finns även en flygplats i Mora – Mora-Siljan flygplats – som ligger ungefär tio mil nordväst om Borlänge med flygresor från Ängelholm.

Massor att hitta på i Borlänge

Det finns gott om trevliga och billiga hotell i Borlänge och även massor att göra. Ett spännande ställe för hela familjen är Framtidsmuseet som är ett science center med interaktiva utställningar, planetarieföreställningar, spännande experiment och massor av roliga saker att upptäcka. I Borlänge ligger även Aqua Nova som är ett av Sveriges största äventyrsbad med tre långa vattenrutschkanor, en vågbassäng, en vildfors och mycket annat. Den shoppingsugne kommer att älska det stora köpcentret Kupolen med runt 85 butiker och restauranger i en stor kupolformad byggnad.

Men när man besöker Borlänge vill man även gärna vara ute i naturen och här finns gott om fina vandringsleder och fiskevatten. Likaså är det populärt att paddla kanot på någon av Borlänges alla sjöar, älvar och åar. Passar du på att hyra bil i Borlänge tar du dig lätt runt till alla upplevelser och får även möjlighet att upptäcka den vackra naturen i södra Dalarna.

Med de båda flygplatserna inom nära räckhåll finns alla möjligheter att hitta billiga flyg till Borlänge för en härlig resa – oavsett om det rör sig om en tjänsteresa eller en skön familjesemester.

Dala Airport och Mora-Siljan flygplats

Både Dala Airport i Borlänge och Mora-Siljan flygplats utanför Mora tillhör Dalaflyget som i sin tur ägs av kommunerna Borlänge, Falun och Mora och Landstinget Dalarna. Flygplatserna är relativt små men på Dala Airport finns en restaurang som serverar en stor lunchbuffé alla vardagar och där man även kan fika. På Mora-Siljan flygplats ligger Flygfiket som har öppet i anslutning till planens ankomster och avgångar. På båda flygplatserna finns gratis parkering (i Borlänge kameraövervakad), men det går även att parkera innanför låsta grindar för en mindre avgift.

För att ta sig från Dala Airport in till Borlänges centrum kan man åka reguljärbuss, men det går även fint att ta taxi eller hyra bil. Från Mora-Siljan tar man sig enkelt in till centrala Mora med taxi eller flygtaxi för vidare färd till Borlänge.

En härlig resa med flyg till Borlänge

Med Expedia är det lätt att hitta billiga flygbiljetter för en härlig resa. Du kan även kombinera en flygresa med en hotellbokning och på så sätt få fram trevliga paketresor till Borlänge.

Det är lätt att bli förtjust i Borlänge och den vackra naturen och alla upplevelser gör att man gärna stannar länge. Det trevliga med Borlänge är att staden är lika vacker och härlig både sommar och vinter. Somrarna är varma och sköna och bjuder på massor av naturupplevelser bland sjöar, älvar och skogar medan staden vintertid ligger inbäddad i gnistrande snö med fina längdskidspår, plogade skridskobanor på sjöarna och underbar utförsåkning i Romme Alpin strax intill.

Vanliga frågor och svar