Billiga flygbiljetter till Borlänge

Om Borlänge

Flyg till Borlänge

Borlänge är en mycket trevlig stad i södra Dalarna med ett vackert läge längs Dalälven och fantastisk natur. Ungefär sju kilometer söder om centrum ligger Dala Airport och hit går flyg alla vardagar från Landvetter och Malmö Airport. Det finns även en flygplats i Mora – Mora-Siljan flygplats – som ligger ungefär tio mil nordväst om Borlänge med flygresor från Ängelholm.

Massor att hitta på i Borlänge

Det finns gott om trevliga och billiga hotell i Borlänge och även massor att göra. Ett spännande ställe för hela familjen är Framtidsmuseet som är ett science center med interaktiva utställningar, planetarieföreställningar, spännande experiment och massor av roliga saker att upptäcka. I Borlänge ligger även Aqua Nova som är ett av Sveriges största äventyrsbad med tre långa vattenrutschkanor, en vågbassäng, en vildfors och mycket annat. Den shoppingsugne kommer att älska det stora köpcentret Kupolen med runt 85 butiker och restauranger i en stor kupolformad byggnad.

Men när man besöker Borlänge vill man även gärna vara ute i naturen och här finns gott om fina vandringsleder och fiskevatten. Likaså är det populärt att paddla kanot på någon av Borlänges alla sjöar, älvar och åar. Passar du på att hyra bil i Borlänge tar du dig lätt runt till alla upplevelser och får även möjlighet att upptäcka den vackra naturen i södra Dalarna.

Med de båda flygplatserna inom nära räckhåll finns alla möjligheter att hitta billiga flyg till Borlänge för en härlig resa – oavsett om det rör sig om en tjänsteresa eller en skön familjesemester.

Dala Airport och Mora-Siljan flygplats

Både Dala Airport i Borlänge och Mora-Siljan flygplats utanför Mora tillhör Dalaflyget som i sin tur ägs av kommunerna Borlänge, Falun och Mora och Landstinget Dalarna. Flygplatserna är relativt små men på Dala Airport finns en restaurang som serverar en stor lunchbuffé alla vardagar och där man även kan fika. På Mora-Siljan flygplats ligger Flygfiket som har öppet i anslutning till planens ankomster och avgångar. På båda flygplatserna finns gratis parkering (i Borlänge kameraövervakad), men det går även att parkera innanför låsta grindar för en mindre avgift.

För att ta sig från Dala Airport in till Borlänges centrum kan man åka reguljärbuss, men det går även fint att ta taxi eller hyra bil. Från Mora-Siljan tar man sig enkelt in till centrala Mora med taxi eller flygtaxi för vidare färd till Borlänge.

En härlig resa med flyg till Borlänge

Med Expedia är det lätt att hitta billiga flygbiljetter för en härlig resa. Du kan även kombinera en flygresa med en hotellbokning och på så sätt få fram trevliga paketresor till Borlänge.

Det är lätt att bli förtjust i Borlänge och den vackra naturen och alla upplevelser gör att man gärna stannar länge. Det trevliga med Borlänge är att staden är lika vacker och härlig både sommar och vinter. Somrarna är varma och sköna och bjuder på massor av naturupplevelser bland sjöar, älvar och skogar medan staden vintertid ligger inbäddad i gnistrande snö med fina längdskidspår, plogade skridskobanor på sjöarna och underbar utförsåkning i Romme Alpin strax intill.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Borlänge?
Stockholm (ARN-Arlanda) är den enda flygplatsen du kan resa till i Borlänge.
Kan jag flyga till Borlänge?
Läs våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Borlänge. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän är ett krav när du anländer.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Borlänge?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Borlänge kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Borlänge med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Borlänge kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Borlänge?
Det finns 41 flygbolag som flyger regelbundet till Borlänge, från 130 olika flygplatser i olika delar av världen.
Vilka flygbolag flyger till Borlänge?
Resenärer väljer oftast SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International när de ska flyga till Borlänge. Merparten av flygen avgår från Frogner, och det är SAS som är det populäraste flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Borlänge?
Att planera en oförglömlig semester i Borlänge är hur lätt som helst när du har 1 797 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Borlänge från?
Flygen till Borlänge som avgår från Oslo, Gamla stadskärnan och Haga brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Borlänge?
Om du ska flyga till Borlänge från Oslo tar resan 1 timme. Om din avreseort är Gamla stadskärnan bör du planera att vara i luften i 2 timmar och 52 minuter. Med Haga som startpunkt är Borlänge ungefär 1 timme och 2 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Borlänge?
Dröj inte till sista stund innan du bokar dina biljetter. Detta tips kan du få höra från ett flertal vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna brukar vara lägre. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om resmålet i fråga har mer än en flygplats. Priserna kan variera beroende på vilken flygplats du reser till. Kom även ihåg att jämföra alternativ från olika flygbolag. Slutligen ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du vet vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Borlänge?
Beroende på var du stiger ombord kan flyget till Borlänge vara lätt avklarat eller ta lite längre tid. Vi har sammanställt en del tips som kan vara till hjälp för att starta resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan bli ett rent nöje, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första kommer du behöva ett klädombyte, någonting intressant att läsa och enkla toalettartiklar, som tandborste och tandkräm. Härnäst bör du reservera plats i väskan för elektronik med laddare, eventuella mediciner och kanske en flygkudde. Slutligen bör du komma ihåg att packa med ditt pass, alla dina resedokument och lite kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har en sax eller något annat vasst föremål i en ficka i handbagaget. Explosiva eller brandfarliga artiklar, såsom tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att vara så avslappnad som möjligt, så ha på dig ventilerande plagg och kom ihåg att ta med en jacka, för om det skulle bli kallt i kabinen. Ta alltid på dig välpassande skor med flat sula, eftersom dina fötter kan svullna lite under flygturen. Lämna dina stilettklackar och vandringskängorna i dina incheckade väskor.
  • På långa flygresor finns det en risk för att man drabbas av djup ventrombos, eller DVT, som är ett tillstånd där blodproppar uppstår i samband med utdragen inaktivitet. För att minska risken för detta kan du utnyttja alla tillfällen att röra på dig och gå lite fram och tillbaka i mittgången. Ett annat sätt att minska risken är att ha på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Borlänge?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har plockat fram en lista med hjälpsamma tips så att du kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödig stress. Sedan är det full fart mot Borlänge.

  • Ha ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är det första du kommer att behöva visa upp i säkerhetskontrollen.
  • Därefter ska du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste skannas av maskinen.
  • Under ett kort ögonblick måste du klara dig utan digital teknik. Din mobil, din surfplatta och alla andra elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Ska du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går bra. Så länge förpackningen bara rymmer upp till 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den på flyget.
  • Det är möjligt att du måste ta av dig dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara praktiskt att gå i skor som går snabbt att ta av och på.
  • Vassa och spetsiga föremål är inte tillåtna på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i säkerhetskontrollen, så kom ihåg att lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Borlänge
Ankomstflygplats
Borlänge
IATA-kod för ankomstflygplats
BLE