Billiga flygbiljetter till Brescia

Förslag på billiga flygresor till Brescia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 404 kr för enkelflyg och 817 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Eurowings
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Eurowings
Lufthansa

Om Brescia

Flyg till Brescia

Brescia är en stad i regionen Lombardiet i norra Italien, och huvudort i provinsen med samma namn. Staden ligger på en höjd, som sträcker sig mot Poslätten, och är känd för sin järnindustri och sin vin- och osttillverkning. I Brescia finns även flera stora, kända byggnader och sevärdheter, varav flera har tagits upp på Unescos världsarvslista. Staden har också ett stort utbud av museer, och många vackra naturområden med närhet till Alperna.

Boka en flygresa till Brescia

När du ska boka flygbiljetter till Brescia har du flera alternativ. Brescia har en egen flygplats, Brescia Airport, som ligger endast 15 kilometer utanför staden. Trots det utmärkta läget kan det dock bli lite extra arbete att boka flyg till Brescia Airport. Denna flygplats tar nämligen endast emot några få flygbolag från ett fåtal andra italienska städer. Det innebär att du i värsta fall måste göra två mellanlandningar för sådana flygresor till Brescia Airport – först i någon europeisk stad, därefter i en italiensk stad.

Flygresor till Brescia med alternativa resvägar

Runt Brescia finns det flera andra flygplatser som du kan flyga till från Sverige, antingen direkt eller med endast en mellanlandning, till exempel Bergamo Orio al Serio Airport och Verona Villafranca Airport. Dessa flygplatser ligger längre från staden (cirka 50–60 kilometer). Det är ditt val huruvida du föredrar extra flygtid eller extra transporttid från flygplatsen in till staden. Hur som helst behöver du inte oroa dig över priset, eftersom det brukar gå bra att hitta billiga flyg till Brescia, oavsett exakt resväg.

Från flygplatsen till Brescia

Om du vill kan du hyra bil i Brescia,men det kan även vara en god idé att hyra den redan på flygplatsen du anländer till. De flesta av flygplatserna erbjuder biluthyrning. Hur lång tid det tar att resa till Brescia med bil beror på vilken flygplats du åker från. Brescia Airport ligger endast 20 kilometer från staden, så en biltur därifrån tar cirka 25 minuter. Om du åker från Bergamo Orio al Serio Airport eller Verona Villafranca Airport tar det längre tid, ungefär 50 minuter. Om du inte vill köra bil kan du ta dig från flygplatserna med buss och tåg. Från samtliga flygplatser går det regelbundet bussar till närmaste centralstation. Därifrån kan du sedan ta tåget in till Brescia.

Saker att göra i Brescia

Brescia kryllar av vackra sevärdheter från äldre tider. Om du har tur kanske ditt boende i Brescia ligger i ett av de äldre kvarteren. Några av platserna som bör besökas är till exempel Piazza della Loggia, ett torg med omgivande byggnader i renässansstil. Husväggarna vid torget är täckta av forntida romerska gravstenar, och i mitten av torgets östra del står ett torn med en stor astronomisk klocka från 1500-talet. I staden finns också Duomo Vecchio, en gammal katedral från 1000-talet, vars rum har dekorerats med fresker av Alessandro Bonvicino.

Brescia är fullt av museer. Här finns faktiskt mer än tjugo stycken. De mest kända är stadsmuseet Museo di Santa Giulia, konstmuseet Pinacoteca Tosio Martinengo och fotografmuseet Museo Nazionale della fotografia, som har över 60 000 fotografier.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Brescia?
Om du ska flyga behöver du inte tänka någon längre stund på vilken flygplats du ska välja att landa på. Brescia har bara en enda, och den heter Bergamo (BGY-Orio Al Serio).
Hur långt från centrala Brescia ligger Bergamo (BGY-Orio Al Serio)?
Långa resor behöver inte vara krångliga, bara du planerar dem i förväg. Centrala Brescia ligger 45 kilometer från Bergamo (BGY-Orio Al Serio), så titta närmre på hur du kan åka dit innan planet landar.
Kan jag flyga till Brescia?
Head to the reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om de senaste reserestriktionerna för Brescia innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att du ska kunna hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Brescia?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Brescia kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Brescia med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Brescia kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Brescia?
Totalt finns det 73 flygbolag som ansluter Brescia till 188 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Brescia?
Besökare väljer vanligtvis easyJet, Wizz Air eller British Airways när de reser med flyg till Brescia. Majoriteten av flygen avgår från London, och det är easyJet som är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Brescia?
Det går 3 401 direktflyg till Brescia per vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Brescia från?
De populäraste flygresorna till Brescia avgår från London, Centrum och Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Brescia?
Om du ska flyga från London är du i luften uppemot 1 timme och 56 minuter innan du anländer till Brescia. Från Centrum tar resan 1 timme och 42 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Ashford är 2 timmar och 11 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Brescia?
Alla känner vi några personer som på något sätt får tag i superbilliga biljetter vart de än åker. Kan du gissa hur de lyckas? De dröjer inte till sista stund med att boka. Ett annat bra sätt att hitta fina erbjudanden är att jämföra många olika alternativ. Om din destination har mer än en flygplats skulle du kunna ta reda på om det är billigare att resa till en mindre trafikerad terminal. Till sist ska du vara beredd på att boka direkt när du väl har hittat ett bra erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite förberedelse och en gnutta tur kan du leta fram det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Brescia?
Om du inte är redo kan en resa verka besvärlig, men du kan ta det lugnt. Följ bara de här tipsen, så kan du börja din resa till Brescia utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekymmersfri flygtur är att planera ordentligt i förväg. Börja med det som är viktigast: ditt pass, alla dina resedokument, lite pengar och alla viktiga mediciner. Därefter ska du koma ihåg att ta med dig sådant som får tiden att gå fortare, såsom elektronik eller någonting att läsa. Det kan även vara smart att packa med dig laddare, hörlurar och ett nackstöd. Slutligen bör du inte glömma att lämna plats i väskan för några toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har några vassa föremål någonstans i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, såsom tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte det bästa stället för att imponera med dina moderiktigaste kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att ha med dig en varm tröja, eftersom det ofta blir lite svalt ombord. Omslutande skor med flat sula är också att rekommendera.
  • Många resenärer har hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar uppstår, till följd av utdragna perioder utan rörelse. Det finns ett par saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan bland annat ta på dig kompressionsstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller försök göra lite övningar från ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Brescia?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen blir din resa till Brescia mycket smidigare. Här har vi sammanställt ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • För det första kommer du behöva visa upp dina resedokument och ditt pass för personalen. Försäkra dig om att du har allt inom räckhåll, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Lägg av allt som skulle kunna trigga larmet, såsom jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektroniska enheter, som bärbara datorer och mobiler, måste också skannas. Men du behöver inte oroa dig. Du är snart online igen.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas genom maskinen separat. Varje enskild produkt måste förvaras i en behållare som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste läggas i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Om du väljer rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Vandringskängor och andra kraftigare skor behöver ofta skannas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lättare gympaskor.
  • Flygbolag kan inte tillåta att du har med dig knivar och andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du tvunget måste ha med dem på semestern måste du packa ner dem säkert i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Brescia
Destinationens flygplatsMalpensa Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsMXP
DestinationMilano
Flygpris817 kr

Populära flyg till Brescia

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 404 kr för enkelflyg och 817 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
easyJet