Flygdestinationer i Italien

Populära städer att besöka i Italien

Förslag på billiga flygresor till Italien

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 499 kr för enkelflyg och 1 081 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Eurowings
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Lufthansa
Norwegian Air International Ltd
Swiss International Air Lines
Austrian Airlines

Boka din resa till Italien

Expedia erbjuder flyg till Italien för att uppfylla alla resenärers behov. Oavsett vilken flygresa du letar efter så hittar du den på Expedia. Hitta flyg till Italien och destinationer i hela världen och upptäck hur lätt det är att boka flyg på Expedia.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Italien på grund av covid-19?
Gå till vår kundtjänstportal för att få viktig information om att byta eller avboka ditt flyg på grund av covid-19. Glöm inte att läsa igenom alla villkor som gäller för ditt valda flygbolag innan du slutför din bokning av flyg till Italien.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Italien med flexibel avbokningspolicy?
Börja med att söka efter billiga flyg till Italien och klicka därefter på “Ingen ändringsavgift” under filtret “Flexibla ändringspolicyer”. Enkelt, eller hur? Vi förstår att planer kan ändras och att flexibilitet är viktigt, så du kan boka tryggt med Expedia.
Finns det några allmänna tips för resande till Italien under coronaviruspandemin?
På grund av coronaviruset medför resor ett par ytterligare utmaningar. Ha följande information i bakhuvudet innan du stiger ombord på ditt flyg till Italien.

 • Innan du slutför bokningen av flygbiljetterna bör du kontrollera om det råder några reserestriktioner, både på din avreseort och på destinationen. Läs noga igenom de senaste uppgifterna från relevanta myndigheter och flygbolag.
 • När du är på flygplatsen ska du ha munskydd på dig. Säkerhetspersonalen skulle dock kunna be dig att tillfälligtvis ta av dig skyddet för att kunna bekräfta din identitet. Resenärer som inte bär munskydd får kanske inte stiga ombord och kan bli bötfällda.
 • Istället för att lämna över ditt boardingpass till personalen i säkerhetskontrollen ska du själv placera det på läsaren. Håll därefter upp boardingpasset så att det kan inspekteras.
 • Du kan ta med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på max 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur väskan när du passerar säkerhetskontrollen.
 • För att få säkerhetskontrollen att gå fortare bör du lägga föremål som plånboken och mobilen i ditt handbagage istället för på en bricka.
 • Förvara matvaror i en genomskinlig påse och lägg upp dem på brickan när du går igenom säkerhetskontrollen. Tar du ut matvarorna ur ditt handbagage minskar risken för att personalen på flygplatsen öppnar och inspekterar din väska.

Vilka flygbolag flyger till Italien?
Det omfattande utbudet av flygbolag som flyger till Italien med omnejd gör att du har många bra alternativ att välja bland:

 • SAS – 65 flyg till Italien eller dess närhet varje månad, inklusive 30 flyg till Milano (LIN-Linate) per månad.
 • Ryanair – 52 flyg till Italien eller dess närhet varje månad, inklusive 21 flyg till Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) per månad.
 • Norwegian Air International – 39 flyg till Italien eller dess närhet varje månad, inklusive 30 flyg till Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) per månad.

Hur hittar man billiga biljetter till Italien?
För att hitta bästa möjliga erbjudande till Italien bör du boka långt i förväg. Testa även att använda Expedias fiffiga funktion “Flexibla datum”, som du finner ovanför sökresultaten, för att jämföra priser på närliggande dagar. Under de senaste sju dagarna var det lägsta priset för ett flyg till Italien så lite som 1 081 kr.
Vad kostar ett flyg till Italien?
Du hade kunnat flyga tur och retur till Italien för mellan 1 081 kr och 1 604 kr de senaste sju dagarna. När det handlar om enkelresor från Stockholm (ARN) var det billigaste priset under samma tidsperiod bara 499 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Italien?
När du reser med flyg till Italien har du flera olika flygplatser att välja mellan. Här är några av de vanligaste:

 • Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) – 7431 flyg per månad.
 • Milano (MXP-Malpensa Intl.) – 5435 flyg per månad.
 • Milano (LIN-Linate) – 2666 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Italien?
Under veckan som gick varierade flygpriserna till Italien från 1 081 kr till 1 604 kr. Hur mycket du får betala beror vanligtvis på flera olika saker, till exempel när flyget avgår, kabinklass och hur tidigt du bokar din biljett.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Italien?
En toppenmånad att köpa en budgetvänlig biljett till Italien är Oktober. Håll i åtanke att i Sverige är den dyraste tiden att boka en flygbiljett under de stora skolloven på sommaren och vintern.
Hur lång tid tar flyget till Italien?
Resan kan vara lång eller kort – det beror på var du börjar din resa. För att hjälpa till att planera ditt äventyr till Italien har vi sammanställt en lista med medelflygtiden för ett par av de viktigaste inrikesresvägarna:

 • Catania (CTA-Fontanarossa) till Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) – 1 timme och 23 minuter
 • Palermo (PMO-Punta Raisi) till Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) – 1 timme och 10 minuter
 • Milano (LIN-Linate) till Rom (FCO-Fiumicino - Leonardo da Vinci Intl.) – 1 timme och 10 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Italien?

 • Rom har atmosfär och kultur i stora mängder, vilket gör staden till en utmärkt startpunkt för ditt äventyr i Italien. Utforska kända sevärdheter som Sankt Peterskyrkan, bege dig till butikerna och ät och drick gott på stadens prisvinnande restauranger. Det är du som bestämmer.
 • När det är dags att planera aktiviteter för ditt stora äventyr är det bra att hålla i åtanke att det råder ett medelhavsklimat i Rom. Ta en titt på vad väderleksprognosen säger innan du beger dig.
 • När du är redo att uppleva mer av denna vackra region kan du hämta upp nyckeln till en av våra billiga hyrbilar och köra till Guidonia Montecelio. Staden ligger cirka 20 kilometer nordöst om Rom och är hem till turistvänliga sevärdheter, som Tiburtino shoppingcenter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Italien på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Italien.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Italien med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Italien. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Italien.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Italien under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Italien erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.

Populära flyg till Italien

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur-och-retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd