Billiga flygbiljetter till Canberra

Om Canberra

Flyg till Canberra

Canberra är ett riktigt paradis för en kulturälskande turist och erbjuder många museer, gallerier, monument och arkiv. Även om konsten och historien bakom den här specialbyggda huvudstaden är en av de största sevärdheterna bjuder staden också på vacker natur och utomhusaktiviteter, till exempel frodiga trädgårdar och naturreservat, naturvandringar och cykling. Om du vill ha mera fart bjuder Canberra också på rugbymatcher, vattenparker och ett livligt nattliv. Eftersom den här staden har något för alla är det inte konstigt att turisterna flockas. Därför är det viktigt att planera din resa om du vill ha bästa möjliga pris på flygbiljetter.

Bästa tiden att åka till Canberra

Högsäsong:

Stadens högsäsong infaller i december till januari. Under dessa månader får du ett behagligt klimat, men staden är fullspäckad med både lokalbefolkning och turister som deltar i festligheterna kring jul och nyår. Om du inte bokar relativt långt på förhand är det svårt att hitta billiga flyg till Canberra den här tiden.

Mellansäsong:

Medan de flesta turisterna satsar på jul och nyår drar den äventyrslystna besökaren nytta av det behagliga klimatet och de billiga flygen till Canberra från september till november. Även om turisterna är färre är det här en bra tid att besöka staden eftersom du kan strosa kring Lake Burley Griffin eller utforska National Gallery i lugn och ro.

Lågsäsong:

Mellan mars och maj är det glest mellan besökarna och flygbiljetterna är billiga. Det är den perfekta tiden att delta i lokala event, till exempel festivalerna National Folk eller Celebrate Canberra, eller bara ta det lugnt medan du vandrar i Mount Majura eller Mount Taylor.

Information om Canberras flygplats och transport

Canberra Airport (CBR)
Avstånd: 9,5 km öster om stadens centrum
På den här flygplatsen finns hyrbilar, taxi och bussar. Bil eller taxi tar mellan 10 och 15 minuter, men de kan vara för dyra för budgetresenären. Bussen kan ta upp till 25 minuter, men är mycket billigare.

Vanliga frågor och svar