Förslag på billiga flygresor till Carcassonne

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 848 kr för enkelflyg och 1 336 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Carcassonne

Flyg till Carcassonne

Staden Carcassonne i den sydfranska regionen Languedoc-Roussillon ser ut som om den vore hämtad ur en sagobok. Den ligger på en kulle och är omgiven av dubbla ringmurar med hela 52 vakttorn. Fästningsverket påbörjades redan under romartiden och att vandra på stadens smala gränder är som att vandra rakt in i medeltiden. En flygresa till Carcassonne är så nära du kommer en tidsresa!

Staden ligger på slätten mellan Pyrenéerna och Centralmassivet, och floden Aude, som rinner ned från Pyrenéerna, genomkorsar och delar den i en östra och en västra stadshalva. Stadens gamla stadskärna som ligger öster om floden kallas för Cité de Carcassonne. Det är en av södra Frankrikes mest pittoreska städer och den lockar runt 3 miljoner turister årligen. När du bokat flygbiljetter till Carcassonne kan även du njuta av den medeltida staden och en färd med kanalbåt på vackra Canal du Midi.

Hur du tar dig med flyg till Carcassonne

Carcassonne Airport kallas även för Salvaza flygplats, och ligger 3 kilometer utanför staden. Det finns en flygbuss in till stadskärnan som avgår i anslutning till inkommande flyg, och den stannar vid ett flertal hållplatser på vägen. Du kan även välja att hämta en hyrbil direkt på flygplatsen. En hyrbil i Carcassonne gör din resa så smidig som möjligt. Det är lätt att hitta billiga flyg till Carcassonne genom Expedia – börja planera din resa redan idag! Varför inte boka en paketresa till Carcassonne? Då kan du kombinera flyg med hyrbil och boende till ett bra pris.

Sevärdheter

Från ditt boende i Carcassonne kommer du aldrig att ha långt till stadens många historiska sevärdheter. Den gamla delen av staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och är fylld till bredden av vackra byggnader. Ringmuren är svår att missa – den inre ringmuren ringlar sig omkring 1 kilometer och den yttre hela 1,6 kilometer. Slottet Château Comtal, som ringmuren befäster, har byggts om många gånger genom århundradena, och idag är slottet ett arkeologiskt museum där det finns mycket spännande att se.

Flygresor till Carcassonne – atmosfär och festivaler

Du behöver inte stressa från sevärdhet till sevärdhet under ditt besök här. Att vandra i gränderna för att sedan slå dig ner på ett torg för att fika är minst lika givande, eftersom den historiska atmosfären ständigt är närvarande. I den moderna delen av staden väntar även butiker, restauranger och barer av ett mer modernt snitt. Missa inte fantastiska Canal du Midi som ligger nere vid hamnen – det är en 24 mil lång kanal som byggdes för hand på 1600-talet och som förbinder Atlanten med Medelhavet. Att utforska kanalen med båt är ett måste!

Det arrangeras många festivaler här under året, och två av de mest populära går av stapeln i juli – Festival de La Cité och Festival de la Bastide. Under den förstnämnda kan man ta del av konserter, opera, dans- och teaterföreställningar, medan den andra är en modern musik- och teaterfestival.

Populära flyg till Carcassonne

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 848 kr för enkelflyg och 1 336 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.