Billiga flygbiljetter till Chamonix-Mont-Blanc

Förslag på billiga flygresor till Chamonix-Mont-Blanc

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på för enkelflyg och 9 132 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

British Airways
British Airways
British Airways

Om Chamonix-Mont-Blanc

Om Chamonix

Flyg till Chamonix

Om man letar billiga flyg eller paketresor till Chamonix, finns det många och frekventa flygresor från Sverige. Lättast är att boka flygbiljetter från Stockholm till Genève, för att sedan enkelt ta sig vidare till sitt boende i Chamonix via buss, taxi eller varför inte hyra bil i Chamonix?

När du väl är framme finns en rad olika alternativ för hur du vill bo, både hyreslägenheter och hotell, du väljer det som passar dig och din familj bäst. Oavsett om du reser för att åka skidor eller hoppa fallskärm på Mont Blanc, eller är ute efter att utforska de mer grönskande delarna – som Lake Gaillands eller Huskydalen – är utsikten och känslan av att vara ute i det fria svåra att sätta en prislapp på.

Vad kan man göra i Chamonix-Mont-Blanc?

Chamonix-Mont-Blanc är det franska hjärtat för alpint, något som ligger oss svenskar nära om hjärtat, med skid- och vinterupplevelser året runt. Området är på hela 245,5 kvadratkilometer och har flera toppar över 4 000 meter som utmaning för äventyrliga bergsklättrare.

Reser man med familj, eller kanske är mer intresserade av något i ett lugnare tempo, finns även fantastiska cykel- eller promenadturer mot, till exempel, det omtalade Lac Blanc – eller varför inte ta 11-dagarsturen ”Tour du Mont Blanc”? Har man tröttnat på att promenera kan man spela lite golf eller besöka någon av de festivaler som Chamonix erbjuder under året. Oavsett vilka dina intressen är, finns det onekligen flertalet äventyr att sätta tänderna i, i detta fantastiska naturområde.

Flyg från Stockholm Arlanda till Genève

Stockholm Arlanda är Sveriges största flygplats och är den flygplats som erbjuder flest resor till Genève, ditt första steg mot Chamonix, och även direktflyg. Medan du väntar på ditt flyg finns mycket du kan göra för att få tiden att gå snabbare. Förutom att gå lös i taxfreebutiken, dricka sig pigg på Starbucks-kaffe eller låta barnen leka av sig på Junibackens lekplatser, kan du även koppla upp dig på Arlandas kostnadsfria wi-fi-nät. Varför inte posta en ”selfie” till Facebook och göra vännerna lite avundsjuka innan du sätter dig på planet mot Genève och Chamonix?

Väl framme på Genèves flygplats kan du återigen koppla upp dig mot wi-fi, gratis även här, och berätta för nära och kära att resan gick bra. Kanske är det dags att växla dina kronor mot euro och hyra en bil för att ta en tur i Genève innan det är dags att bege sig upp till Chamonix-Mont-Blanc?

Hur tar jag mig från Genève upp till Chamonix?

Förutom att hyra en bil för den sista biten upp mot Chamonix finns även skyttelbussar, direkt från flygplatsen, som har plats för upp till 34 passagerare. Reser du i maj, oktober eller november så är det cirka 18 avgångar varje dag, medan juni till september erbjuder 24 avgångar per dag och december till april hela 60 avgångar per dag. Föredrar du taxi finns även ett stort utbud av dessa som tar dig hela vägen upp, perfekt om du har bråttom eller uppskattar lite extra komfort på resan upp.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Chamonix-Mont-Blanc?
Chamonix-Mont-Blanc har bara en flygplats, Lyon (LYS-Saint-Exupery).
Kan jag flyga till Chamonix-Mont-Blanc?
Head to the reseråd under covid-19 för att få veta allt om eventuella reserestriktioner för Chamonix-Mont-Blanc innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig uppdaterad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Chamonix-Mont-Blanc?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Chamonix-Mont-Blanc kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Chamonix-Mont-Blanc med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Chamonix-Mont-Blanc kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Chamonix-Mont-Blanc?
Det finns totalt 40 olika flygbolag som kopplar samman Chamonix-Mont-Blanc med 92 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Chamonix-Mont-Blanc?
EasyJet och Air France är två av de mest kända flygbolagen som erbjuder flyg till Chamonix-Mont-Blanc. Ett stort antal resenärer reser från Sainte-Bazeille, och det är easyJet som har bredast utbud på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Chamonix-Mont-Blanc?
Det går omkring 802 direktflyg till Chamonix-Mont-Blanc varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Chamonix-Mont-Blanc från?
Många resenärer på väg till Chamonix-Mont-Blanc stiger på planet från någon av flygplatserna i Centrum, Gamla stadskärnan eller Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Chamonix-Mont-Blanc?
Om du flyger till Chamonix-Mont-Blanc från Centrum tar resan omkring 1 timme och 28 minuter. Om du stiger ombord på planet i Gamla stadskärnan bör du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 23 minuter. Från Ashford ligger Chamonix-Mont-Blanc ungefär 1 timme och 49 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Chamonix-Mont-Blanc?
Vi känner alla några lyckostar som på något sätt kan få tag i omöjligt billiga biljetter vart de än ska resa. Skulle du vilja veta hur de gör? De avvaktar inte till sista stund innan de bokar. Ett annat bra sätt att hitta låga priser kan vara att jämföra många olika alternativ. Om din destination har flera flygplatser kan du till exempel undersöka om det är billigare att resa till en mindre använd terminal. Slutligen kan du spara ytterligare några kronor genom att boka omedelbart. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte vänta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Chamonix-Mont-Blanc?
Beroende på var du reser från kan flyget till Chamonix-Mont-Blanc gå snabbt eller ta betydligt längre tid. Vi har samlat ihop en del tips som kan hjälpa dig att komma igång med resan på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst måste du ta med dig ditt pass, dina resedokument, din plånbok samt dina dagliga mediciner. Härnäst vill du förmodligen ha någon sorts underhållning ombord på flyget. En bra bok och bärbar elektronik fullpackad med dina favoritserier är bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att ta en kort tupplur kan ett uppblåsbart nackstöd och ett par öronproppar vara användbara. Slutligen bör du komma ihåg att spara lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en sax eller något annat vasst föremål i en ficka i handbagaget. Explosiva eller brandfarliga produkter, som tändare och fyrverkerier, är inte heller tillåtna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Hemligheten bakom en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt klädval. När du klär dig i lager är du förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan lyckas hålla dig varm om det skulle bli kallt i kabinen. Högklackade skor och tunga kängor bör du lämna i dina incheckade väskor, även om de normalt är dina favoriter. Ta istället på dig heltäckande skor med plan sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Du har förmodligen hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Det är namnet på ett tillstånd där blodproppar bildas, till följd av längre perioder av inaktivitet. Det finns dock sätt att minska risken. Du kan bland annat ha på dig kompressionsstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen och fötterna. Gå fram och tillbaka i mittgången eller gör några övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Chamonix-Mont-Blanc?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen blir resan till Chamonix-Mont-Blanc betydligt smidigare. Här följer några behändiga tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen utan dröjsmål.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för säkerhetspersonalen. Försäkra dig om att du har allt redo, så att du slipper leta.
  • Därefter ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt tar du av dig allt som kan trigga larmet. Föremål som hörlurar, bälten och jackor måste skannas av maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, som din mobil och bärbara dator, ska också gå genom skannern.
  • Tandkräm, hårolja och andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du kanske spara lite tid. Vandringskängor och andra kraftiga skor behöver ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lätta gymnastikskor.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet ombord på flyget. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig på resan är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Chamonix-Mont-Blanc
Destinationens flygplats
Chambery - Savoie
IATA-kod för ankomstflygplats
CMF
Destination
Chambery
Flygpris
9 132 kr