Billiga flygbiljetter till Chamonix-Mont-Blanc

Om Chamonix-Mont-Blanc

Om Chamonix

Flyg till Chamonix

Om man letar billiga flyg eller paketresor till Chamonix, finns det många och frekventa flygresor från Sverige. Lättast är att boka flygbiljetter från Stockholm till Genève, för att sedan enkelt ta sig vidare till sitt boende i Chamonix via buss, taxi eller varför inte hyra bil i Chamonix?

När du väl är framme finns en rad olika alternativ för hur du vill bo, både hyreslägenheter och hotell, du väljer det som passar dig och din familj bäst. Oavsett om du reser för att åka skidor eller hoppa fallskärm på Mont Blanc, eller är ute efter att utforska de mer grönskande delarna – som Lake Gaillands eller Huskydalen – är utsikten och känslan av att vara ute i det fria svåra att sätta en prislapp på.

Vad kan man göra i Chamonix-Mont-Blanc?

Chamonix-Mont-Blanc är det franska hjärtat för alpint, något som ligger oss svenskar nära om hjärtat, med skid- och vinterupplevelser året runt. Området är på hela 245,5 kvadratkilometer och har flera toppar över 4 000 meter som utmaning för äventyrliga bergsklättrare.

Reser man med familj, eller kanske är mer intresserade av något i ett lugnare tempo, finns även fantastiska cykel- eller promenadturer mot, till exempel, det omtalade Lac Blanc – eller varför inte ta 11-dagarsturen ”Tour du Mont Blanc”? Har man tröttnat på att promenera kan man spela lite golf eller besöka någon av de festivaler som Chamonix erbjuder under året. Oavsett vilka dina intressen är, finns det onekligen flertalet äventyr att sätta tänderna i, i detta fantastiska naturområde.

Flyg från Stockholm Arlanda till Genève

Stockholm Arlanda är Sveriges största flygplats och är den flygplats som erbjuder flest resor till Genève, ditt första steg mot Chamonix, och även direktflyg. Medan du väntar på ditt flyg finns mycket du kan göra för att få tiden att gå snabbare. Förutom att gå lös i taxfreebutiken, dricka sig pigg på Starbucks-kaffe eller låta barnen leka av sig på Junibackens lekplatser, kan du även koppla upp dig på Arlandas kostnadsfria wi-fi-nät. Varför inte posta en ”selfie” till Facebook och göra vännerna lite avundsjuka innan du sätter dig på planet mot Genève och Chamonix?

Väl framme på Genèves flygplats kan du återigen koppla upp dig mot wi-fi, gratis även här, och berätta för nära och kära att resan gick bra. Kanske är det dags att växla dina kronor mot euro och hyra en bil för att ta en tur i Genève innan det är dags att bege sig upp till Chamonix-Mont-Blanc?

Hur tar jag mig från Genève upp till Chamonix?

Förutom att hyra en bil för den sista biten upp mot Chamonix finns även skyttelbussar, direkt från flygplatsen, som har plats för upp till 34 passagerare. Reser du i maj, oktober eller november så är det cirka 18 avgångar varje dag, medan juni till september erbjuder 24 avgångar per dag och december till april hela 60 avgångar per dag. Föredrar du taxi finns även ett stort utbud av dessa som tar dig hela vägen upp, perfekt om du har bråttom eller uppskattar lite extra komfort på resan upp.

Vanliga frågor och svar