Om Chongqing

Flyg till Chongqing

De flesta tänker säkert på Pekings storstadsmyller eller kinesiska murens storslagna arkitektur när de planerar semester i Kina. Landet har dock naturligtvis mycket mer att erbjuda! Om du är ute efter en semester där du kan blanda storstadsnöjen med oslagbara upplevelser i grönskan bör du titta närmare på staden Chonqing i centrala Kina. Det är en häftig metropol med ett särskilt rikt kulturarv, och i närheten finns några av landets vackraste naturskatter!

Staden kallas också ”bergsstaden” eller ”dimmiga staden” och om du vill se mer av landets flora och fauna har du verkligen kommit rätt. Den ligger vackert till där de två floderna Jialing och Yangtze möts. Här kan du till exempel åka på guidade turer genom Kinas vackra flodlandskap och njuta av den unika frodiga grönskan. Du kan också ta tillfället i akt och åka linbana upp för någon av de närliggande topparna och se ut över staden med omnejd!

Chongqing-kännare skulle nog betrakta särskilt två sevärdheter som absoluta måsten om du semestrar här: Den historiska staden Ciqikou och stenskulpturerna i Dazu. Ciqikou är en häftig by där du verkligen känner historiens vingslag. Unna dig en promenad i de gamla vackra kvarteren! Om du är intresserad av att resa ännu längre bakåt i tiden kan ett besök i Dazu passa bra. Här finns inte mindre än cirka 50 000 stenstatyer som är mer än tusen år gamla. Vad du än är intresserad av finns det garanterat mycket att upptäcka här, både nytt och gammalt! Börja titta på flygresor till Chongqing redan idag.

Ta dig hit

Det är enkelt att ta sig hit från våra svenska flygplatser med något eller några stopp på vägen. Vanligast är två byten, men det kan vara en bra sak att väga in antal byten i val av resa för att slippa längre flygresor. Om du vill kan du kombinera flyg och boende i en paketresa till Chongqing. Då ingår både flygbiljetter till Chongqing och ett bra hotell i Chongqing.

Om du vill göra längre utflykter, till exempel på den kinesiska landsbygden, kan det vara en bra idé att hyra egen bil. Då har du dessutom större möjlighet att verkligen ta vara på de vackra, omgivande miljöerna! Du kan hyra bil i Chongqing vid ankomst på flygplatsen eller på plats i centrum. Om du vill kan du också boka hyrbil i din paketresa.

Flyg till Chongqing Jiangbei International Airport

När du flyger hit landar du på Chongqing Jiangbei International Airport som ligger ungefär 30 minuters bilresa från stadens centrum. Du tar dig enkelt från flygplatsen med buss, tunnelbana eller taxi. Kommunikationerna från flygplatsen är täta och bussarna går från första avgång till sista ankomst på flygplatsen.

Bra att tänka på

När du tittar på flygresa till Chongqing kan det vara bra att fundera på om priset eller restiden är viktigast för dig, då det går att komma undan billigare med ett flertal stopp på vägen. Som vanligt är det naturligtvis bra att vara ute i god tid för att hitta riktigt billiga flyg till Chongqing!

Information om flyg till Chongqing

Destinationens flygplats Chongqing
IATA-kod för ankomstflygplats CKG