Flygdestinationer Kina

Populära städer att besöka i Kina

Förslag på billiga flygresor till Kina

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 888 kr för enkelflyg och 6 568 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Vueling Airlines

Boka din resa till Kina

Flyg till Kina

Kina, även känt som ”Mittens rike”, är världens tredje största land till ytan och världens mest folkrika land. Den kinesiska civilisationen är världens äldsta, och i Kina blandas gammal kultur och sedvänjor med en toppmodern industri och den senaste tekniken. Landets stora yta gör att varje resa till Kina kan bli en helt ny upplevelse om du väljer att besöka olika delar av landet. De glittrande moderna metropolerna på östkusten skiljer sig ordentligt från den lugna och traditionella landsbygden i Kinas inland. Det stora landet och den välutvecklade flygindustrin gör att det är enkelt att boka flygresor till Kina.

Boka flygbiljetter till Kina

Hur lätt det är att boka flyg, och huruvida du kan få tag på billiga flyg till Kina, beror naturligtvis på vart du ska resa i landet. Det allra vanligaste är att resa till någon av de större städerna, till exempel Peking eller Shanghai. Detta gäller även om din slutdestination ligger i en annan del av landet. Det går regelbundet flyg inom Kina via de största städerna. Det allra vanligaste är att du får mellanlanda en gång på vägen om du flyger från Sverige, men faktum är att det faktiskt går ett fåtal direktflyg om du flyger från Arlanda till Peking, vilket förstås är en stor fördel. Om du ska vidare till en mindre flygplats i ett mer avlägset område kan du behöva göra flera byten med längre väntetider mellan avgångarna.

Att tänka på inför en flygresa till Kina

En viktig sak att komma ihåg när du ska till Kina är att du alltid behöver ett visum, även för en kortare turistresa. Ett turistvisum brukar vara relativt enkelt att ordna om du är svensk medborgare och ansöker i ditt hemland.

Om du reser med en researrangör får du hjälp med både resvägen och hotell i Kina. Detta kan vara fördelaktigt om du vill prova på en resa till landets mytomspunna inre delar, men vill slippa ordna med alla resedetaljer. Dessa researrangörer hjälper dig oftast med turistvisumet och kan ta hand om hela processen åt dig. Du skickar helt enkelt ditt pass och en avgift till dem och får sedan tillbaka pass och visum som ett rekommenderat brev.

Biluthyrning och annat viktigt om Kina

Den som ska ut på resa kanske drömmer om att hyra bil i Kina och åka runt i storstäderna och ta en tur ut på landsbygden. Tyvärr är det inte tillåtet för utländska medborgare att köra bil i Kina utan ett särskilt körkort. Däremot kan du hyra en bil med chaufför, ofta genom hotellet du bor på. Om du använder bil med chaufför under en hel dag rekommenderas det att du bjuder på chaufförens lunch.

De flesta stora betal- och kreditkort fungerar i Kina och kan användas i bankomater och för betalning på de finare hotellen, restaurangerna och shoppingcentren. I småbutiker är det kontant betalning som gäller.

Trots den ökade bilismen är det fortfarande väldigt populärt att cykla i Kina. Utlänningar kan utan problem hyra cyklar.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kina på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kina.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kina med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kina. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kina.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kina under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kina erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.