Flygdestinationer i Kina

Populära städer att besöka i Kina

Boka din resa till Kina

Flyg till Kina

Kina, även känt som ”Mittens rike”, är världens tredje största land till ytan och världens mest folkrika land. Den kinesiska civilisationen är världens äldsta, och i Kina blandas gammal kultur och sedvänjor med en toppmodern industri och den senaste tekniken. Landets stora yta gör att varje resa till Kina kan bli en helt ny upplevelse om du väljer att besöka olika delar av landet. De glittrande moderna metropolerna på östkusten skiljer sig ordentligt från den lugna och traditionella landsbygden i Kinas inland. Det stora landet och den välutvecklade flygindustrin gör att det är enkelt att boka flygresor till Kina.

Boka flygbiljetter till Kina

Hur lätt det är att boka flyg, och huruvida du kan få tag på billiga flyg till Kina, beror naturligtvis på vart du ska resa i landet. Det allra vanligaste är att resa till någon av de större städerna, till exempel Peking eller Shanghai. Detta gäller även om din slutdestination ligger i en annan del av landet. Det går regelbundet flyg inom Kina via de största städerna. Det allra vanligaste är att du får mellanlanda en gång på vägen om du flyger från Sverige, men faktum är att det faktiskt går ett fåtal direktflyg om du flyger från Arlanda till Peking, vilket förstås är en stor fördel. Om du ska vidare till en mindre flygplats i ett mer avlägset område kan du behöva göra flera byten med längre väntetider mellan avgångarna.

Att tänka på inför en flygresa till Kina

En viktig sak att komma ihåg när du ska till Kina är att du alltid behöver ett visum, även för en kortare turistresa. Ett turistvisum brukar vara relativt enkelt att ordna om du är svensk medborgare och ansöker i ditt hemland.

Om du reser med en researrangör får du hjälp med både resvägen och hotell i Kina. Detta kan vara fördelaktigt om du vill prova på en resa till landets mytomspunna inre delar, men vill slippa ordna med alla resedetaljer. Dessa researrangörer hjälper dig oftast med turistvisumet och kan ta hand om hela processen åt dig. Du skickar helt enkelt ditt pass och en avgift till dem och får sedan tillbaka pass och visum som ett rekommenderat brev.

Biluthyrning och annat viktigt om Kina

Den som ska ut på resa kanske drömmer om att hyra bil i Kina och åka runt i storstäderna och ta en tur ut på landsbygden. Tyvärr är det inte tillåtet för utländska medborgare att köra bil i Kina utan ett särskilt körkort. Däremot kan du hyra en bil med chaufför, ofta genom hotellet du bor på. Om du använder bil med chaufför under en hel dag rekommenderas det att du bjuder på chaufförens lunch.

De flesta stora betal- och kreditkort fungerar i Kina och kan användas i bankomater och för betalning på de finare hotellen, restaurangerna och shoppingcentren. I småbutiker är det kontant betalning som gäller.

Trots den ökade bilismen är det fortfarande väldigt populärt att cykla i Kina. Utlänningar kan utan problem hyra cyklar.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Kina på grund av covid-19?
I vår praktiska kundtjänstportal får du tag i information om hur du byter eller avbokar ditt flyg till Kina på grund av covid-19. Innan du bokar kan det vara en god idé att gå igenom flygbolagets regler och villkor.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kina med flexibel avbokningspolicy?
Det är bara att använda vårt fiffiga filter för ändringsavgifter. Ange dina reseuppgifter och klicka på “Sök”. Sedan kryssar du i rutan “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer” på vänster sida. Med Expedia är det hur lätt som helst att hitta billiga flyg till Kina.
Finns det några allmänna tips för resande till Kina under coronaviruspandemin?
De nya säkerhetsreglerna som rör coronaviruset har gjort att resandet ser annorlunda ut idag. Här följer lite information som kan vara bra att veta innan du packar dina väskor och ger dig iväg till Kina.

 • Var medveten om vilka regler som gäller både på avreseorten och på ditt resmål. Beroende på de lokala föreskrifterna kanske det inte går att resa, så glöm inte att läsa på ordentligt i förväg.
 • Du måste ha munskydd på dig under hela resan, inklusive när du passerar säkerhetskontrollen. Förbered dig på att ta av dig skyddet när det är dags att verifiera din identitet.
 • Istället för att räcka fram ditt fysiska eller elektroniska boardingpass till säkerhetspersonalen ska du själv lägga det på skannern. Håll därefter upp det för visuell inspektion.
 • Du får ha med dig en behållare med handdesinficering på upp till 100 ml i ditt handbagage. Du måste ta ut behållaren ur väskan vid säkerhetskontrollen.
 • Ta ut alla föremål, som nycklar och mobil, ur fickorna och placera dem i ditt handbagage istället för på en bricka. Då kommer du igenom säkerhetskontrollen fortare.
 • Ta fram alla matvaror som du har med dig för att skannas när du passerar säkerhetskontrollen. Förvarar du matvarorna i en genomskinlig plastpåse som du själv placerar på brickan är risken mindre för att personalen på flygplatsen rör vid din väska för att inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Kina?
Du hittar alltid topperbjudanden här på Expedia, men med funktionen för flexibla datum blir det ännu enklare. Ange vilka datum du vill resa och klicka därefter på länken “Flexibla datum” överst i sökresultaten, så får du en jämförelse av priserna för närliggande dagar. Det billigaste priset för en flygresa till Kina under de senaste sju dagarna var .
Vad kostar ett flyg till Kina?
Om du hade köpt en enkelresa från () under den senaste veckan hade du kunnat få betala så lite som . Flygbiljetterna tur och retur till Kina kostade från till under samma period.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Kina?
Om du reser med flyg till någon av de här ledande flygplatserna i Kina kan du utan problem ge dig ut för att upptäcka regionen:

 • Guangzhou (CAN-Baiyun Intl.) – 19905 flyg per månad.
 • Chongqing (CKG-Jiangbei Intl.) – 18533 flyg per månad.
 • Shanghai (PVG-Pudong Intl.) – 16954 flyg per månad.

Vad kostar det att flyga till Kina?
Priset varierade mellan och under de senaste sju dagarna. När du bestämmer dig för att boka kan vi hjälpa dig att få tag i ett riktigt fint erbjudande.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Kina?
är en perfekt månad att hitta billiga resor till Kina. Men tänk på att i Sverige är resorna som dyrast under sommar- och vinterloven.
Hur lång tid tar flyget till Kina?
Det beror till stor del på var du börjar din resa och väderleken. För att ge dig en uppfattning om vad du kan vänta dig har vi sammanställt en lista över medelrestiden på tre av de vanligaste inrikesflygen till Kina:

 • Shanghai (SHA-Hongqiao Intl.) till Guangzhou (CAN-Baiyun Intl.) – 2 timmar och 25 minuter
 • Chongqing (CKG-Jiangbei Intl.) till Guangzhou (CAN-Baiyun Intl.) – 2 timmar och 9 minuter
 • Hangzhou (HGH-Xiaoshan Intl.) till Guangzhou (CAN-Baiyun Intl.) – 2 timmar och 10 minuter

Vilka är de bästa sakerna att göra i Kina?

 • Med så mycket att både se och göra i Peking är det föga förvånande att många besökare börjar sin semester i Kina i just denna fartfyllda stad. Spendera ett par dagar på att besöka välkända sevärdheter, som Kinesiska muren, innan du upptäcker stadens mindre kända besöksmål.
 • När du ska välja aktiviteter för ditt stora äventyr får du hålla i åtanke att det råder ett fuktigt kontinentalklimat i Peking. För att få veta vad du kan förvänta dig kan du titta på hur vädret ska vara innan du ger dig av.
 • Åk till Guangzhou härnäst. Staden ligger ungefär 1900 kilometer söder om Peking, och här upplever du bland annat Lotusberget, som är en av områdets populäraste sevärdheter.

❓ Kan jag avboka min flygresa till Kina på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Kina.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Kina med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Kina. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Kina.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Kina under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Kina erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.