Billiga flygbiljetter till Falun

Om Falun

Flyg till Falun

Gör en resa till Falun i Dalarna, Falu rödfärgens och falukorvens hemvist! Vill du hitta flygresor till Falun är den närmaste flygplatsen Dala Airport i Borlänge, ca 25 kilometer från Falun. Hit kan du flyga direkt från Landvetter i Göteborg och från Sturup i Malmö med mellanlandning i Örebro. Kommer du norrifrån kan du flyga till Arlanda i Stockholm och ta tåget direkt till Falun, det tar ungefär två och en halv timme. På Dala Airport finns det både konferensrum och restaurang, och från flygplatsen kan du enkelt åka till Falun med taxi eller lokalbussar. Och behöver du hyra bil i Falun för ditt besök kan du plocka upp bilen direkt på flygplatsen. Expedia hjälper dig gärna att boka både hyrbil och billiga flyg till Falun.

Folkmusik i Falun

I Bingsjö utanför Falun hålls den årliga Bingsjöstämman, en av Sveriges största spelmansstämmor som lockar folk från alla delar av Sverige. Här kan du få uppleva svensk folkmusik när den är som bäst! Stämman hålls den första onsdagen i juli, med mycket musik i dagarna före och efter. Flyg till Falun och njut av en sommarsemester fylld av folkmusik! Om du spelar själv är det bara att ta med ditt instrument och börja spela. Kanske ska du boka hotellrum i Falun, så har du en bra bas att utgå ifrån för konserter och andra aktiviteter. Annars finns det camping för både tält och husvagn i Bingsjö, om du vill vara mitt i musiken från start.

Världsarvet Falun

Falun finns med på Unescos världsarvslista, och här finns mycket att upptäcka. Mest känd är kanske Falu koppargruva, som under lång tid var en av Sveriges största näringsverksamheter. Idag kan du gå på guidade visningar i gruvan och lära dig mer om gruvans och Sveriges historia. Du kan också vandra längs de vattenleder som förr i tiden forslade vatten till gruvan för att driva pumpar och vattenhjul. Vandringslederna sträcker sig totalt över tre mil, och gillar du att vandra ska du absolut planera in detta i din flygresa till Falun.

I Falun finns det också många spännande historiska byggnader för dig som vill upptäcka arkitekturen. Bland annat finns här Stora Gruvstugan, som är byggd på det sena 1700-talet i rokokostil, och Egnellska huset från 1903 som är designat av Faluns första stadsarkitekt Klas Boman. Falugatan är gatan som gav namn åt Falun när den officiellt blev en stad år 1641, och här finns Körsnerska huset som är det enda 1700-talshuset på gatan som finns kvar i originalform.

Skidåkning i Falun

Vill du på skidsemester ska du börja titta på flygbiljetter till Falun. Här finns riksskidstadion Lugnet med skidbackar, simhall och sportanläggningar. Precis bredvid ligger Lugnets naturreservat, med många alternativ för olika sorters friluftsliv. Och kommunen har också tre skidanläggningar, så Falun är perfekt om ni vill ha ett aktivt sportlov med barnen! Det är bara att packa pjäxorna och åka hit. Kanske ska ni hyra en mysig stuga i närheten, så att ni kan mysa framför öppna spisen med en kopp varm choklad efter en dag i skidbacken.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Falun?
Stockholm (ARN-Arlanda) är den mest välbesökta flygplatsen i Falun. Det finns dock andra flygplatser i staden, så välj den som passar bäst när du bokar ditt flyg.
Kan jag flyga till Falun?
Läs igenom våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om eventuella reserestriktioner för Falun innan din flygresa. Allt från krav på karantän till hälsorekommendationer uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Falun?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Falun kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Falun med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Falun kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Falun?
Falun hanterar flyg från 44 olika flygbolag, som flyger från 138 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Falun?
Besökare väljer vanligtvis SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International när de reser med flyg till Falun. Större delen av flygen kommer från Frogner, och det är SAS som är det populäraste alternativet på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Falun?
Att organisera en uppiggande vistelse i Falun är enkelt när du har 2 082 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Falun från?
Flyg till Falun som avgår från Oslo, Gamla stadskärnan och Haga är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Falun?
Var du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Oslo till Falun tar resan 1 timme. Ett flyg från Gamla stadskärnan brukar komma fram på 2 timmar och 57 minuter. Med Haga som avreseort kan du istället räkna med att vara i luften i ungefär 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Falun?
Erfarna resenärer är medvetna om att du inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst strax innan avresedatumet. Men nöj dig inte med det. Bredda sökningen och se om resmålet har flera flygplatser. Priserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du reser till. Kom ihåg att även jämföra flygpriser från flera olika flygbolag. Sist men inte minst bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du är medveten om vad priserna brukar ligga på kan du slå till omedelbart om du väl hittar ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena blir fort slutsålda.
Hur tar man sig igenom flygresan till Falun?
Oavsett vad du har för startpunkt kan ditt flyg genomföras utan problem, om du bara är väl förberedd. Vi har gjort en lista med bra tips som kan hjälpa dig försäkra att semestern i Falun börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan genomföras helt utan stress, om du bara planerar din packning ordentligt. Först och främst kommer du behöva ett par rena strumpor, någonting att läsa och några enkla toalettartiklar, såsom en hårborste och tandkräm. Härnäst bör du reservera plats i väskan för din mobil med laddare, eventuella mediciner och kanske en flygkudde. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument och lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte har några vassa föremål i en ficka i din väska. Explosiva eller brandfarliga produkter, som tändare och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att känna dig så avslappnad som möjligt, så klä dig i plagg som andas och glöm inte att packa med ett extra lager, för om det skulle bli kallt ombord på flyget. Gå alltid i välsittande skor med flat sula, eftersom fötterna kan svullna lite under flygturen. Lämna dina stilettklackar och tunga kängor i dina incheckade väskor.
  • Längre perioder utan rörelse kan bidra till att orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är ett tillstånd som då och då drabbar vissa passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Falun?
Tricket är att ha planerat allt ordentligt innan du anländer till flygplatsen. På så sätt är det större chans att du kan stiga ombord på flyget till Falun utan onödiga dröjsmål. Följ våra tips för att börja semestern på rätt sätt.

  • Se till att du har ditt pass och dina resedokument redo. De är vad du kommer att frågas om först under säkerhetskontrollen.
  • Röntgenmaskinen kommer härnäst. Töm fickorna och lägg av allt som skulle kunna trigga larmet, exempelvis skärp och hörlurar. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Elektronikenheter, såsom surfplattor och bärbara datorer, måste också gå genom maskinen. Men oroa dig inte. Du är snart online igen.
  • Tandkräm, hårsprej och övriga vätskor och geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du även måste ta av dina skor och låta dem skannas, så det kan vara bra att ha på dig skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig knivar och andra vassa föremål ombord. Om du inte klarar dig utan dem under semestern måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Falun
Ankomstflygplats
Falun
IATA-kod för ankomstflygplats
BLE