Billiga flygbiljetter till Falun

Om Falun

Flyg till Falun

Gör en resa till Falun i Dalarna, Falu rödfärgens och falukorvens hemvist! Vill du hitta flygresor till Falun är den närmaste flygplatsen Dala Airport i Borlänge, ca 25 kilometer från Falun. Hit kan du flyga direkt från Landvetter i Göteborg och från Sturup i Malmö med mellanlandning i Örebro. Kommer du norrifrån kan du flyga till Arlanda i Stockholm och ta tåget direkt till Falun, det tar ungefär två och en halv timme. På Dala Airport finns det både konferensrum och restaurang, och från flygplatsen kan du enkelt åka till Falun med taxi eller lokalbussar. Och behöver du hyra bil i Falun för ditt besök kan du plocka upp bilen direkt på flygplatsen. Expedia hjälper dig gärna att boka både hyrbil och billiga flyg till Falun.

Folkmusik i Falun

I Bingsjö utanför Falun hålls den årliga Bingsjöstämman, en av Sveriges största spelmansstämmor som lockar folk från alla delar av Sverige. Här kan du få uppleva svensk folkmusik när den är som bäst! Stämman hålls den första onsdagen i juli, med mycket musik i dagarna före och efter. Flyg till Falun och njut av en sommarsemester fylld av folkmusik! Om du spelar själv är det bara att ta med ditt instrument och börja spela. Kanske ska du boka hotellrum i Falun, så har du en bra bas att utgå ifrån för konserter och andra aktiviteter. Annars finns det camping för både tält och husvagn i Bingsjö, om du vill vara mitt i musiken från start.

Världsarvet Falun

Falun finns med på Unescos världsarvslista, och här finns mycket att upptäcka. Mest känd är kanske Falu koppargruva, som under lång tid var en av Sveriges största näringsverksamheter. Idag kan du gå på guidade visningar i gruvan och lära dig mer om gruvans och Sveriges historia. Du kan också vandra längs de vattenleder som förr i tiden forslade vatten till gruvan för att driva pumpar och vattenhjul. Vandringslederna sträcker sig totalt över tre mil, och gillar du att vandra ska du absolut planera in detta i din flygresa till Falun.

I Falun finns det också många spännande historiska byggnader för dig som vill upptäcka arkitekturen. Bland annat finns här Stora Gruvstugan, som är byggd på det sena 1700-talet i rokokostil, och Egnellska huset från 1903 som är designat av Faluns första stadsarkitekt Klas Boman. Falugatan är gatan som gav namn åt Falun när den officiellt blev en stad år 1641, och här finns Körsnerska huset som är det enda 1700-talshuset på gatan som finns kvar i originalform.

Skidåkning i Falun

Vill du på skidsemester ska du börja titta på flygbiljetter till Falun. Här finns riksskidstadion Lugnet med skidbackar, simhall och sportanläggningar. Precis bredvid ligger Lugnets naturreservat, med många alternativ för olika sorters friluftsliv. Och kommunen har också tre skidanläggningar, så Falun är perfekt om ni vill ha ett aktivt sportlov med barnen! Det är bara att packa pjäxorna och åka hit. Kanske ska ni hyra en mysig stuga i närheten, så att ni kan mysa framför öppna spisen med en kopp varm choklad efter en dag i skidbacken.

Vanliga frågor och svar