Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Förslag på billiga flygresor till Florens

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Florens

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Florens

Flyg till Florens

Florens är en av Italiens mest populära destinationer och är internationellt erkänd som en av Europas främsta kulturstäder med ett fantastiskt utbud av museer och konstgallerier, men Toscanas största stad erbjuder även shopping och restauranger som kan mäta sig med världens hetaste storstäder. Stadens 370 000 invånare kan inte mäta sig i siffror med världens metropoler och storstäder, men storlek är möjligtvis också det enda undantaget i det avseendet; föredrar man kvalitet framför kvantitet så blir det inte mycket bättre än Florens. Man hittar gott om billiga flygresor till Florens från Sverige, dock går inga direktflyg från någon av Sveriges städer. När man bokar sin flygbiljett till Florens bör man räkna med ett mellanstopp nere på kontinenten och de smidigaste anslutningarna går via Tyskland (du hittar mer information om smidiga flygrutter längre ned).

Florens är en sann njutning för alla sinnen, oavsett om man ser fram emot långa dagar med Botticelli, Michelangelo och da Vinci på stadens mäktigaste museum Uffizi eller behagliga eftermiddagar med en aperitivo i ena handen på en av Florens charmiga uteserveringar. Staden levererar alla tider på året, men om man verkligen vill njuta av staden kan det vara smart att satsa på tidig vår eller sen höst då stora turistströmmar tar över stadens gator och hotellpriserna skjuter i höjden. Temperaturerna kulminerar även i juli och augusti och det kan bli väldigt hett, så om man ogillar den mer extrema varianten av medelhavsvärme bör man skippa sommarmånaderna. I januari och februari är det som kallast men då är också staden som tommast och man kan njuta av stadens museer och sevärdheter i fulla drag samtidigt som hotellpriserna är betydligt lägre.

Flygresor till Florens från svenska flygplatser

Det går inga direktflyg Stockholm-Florens, utan man får räkna med minst ett stopp nere på kontinenten och en flygtid på strax över 4 timmar. Lufthansa, Austrian Airlines och SAS har de bästa flygkombinationerna via Frankfurt, München och Wien. Bor man i södra Sverige hittar man billiga flygresor från Köpenhamn med Lufthansa som har en rad smidiga flygrutter via Frankfurt och München, och Swiss Air erbjuder snabba och tidseffektiva anslutningar via Zürich. Man hittar gott om billiga flygbiljetter året runt och framförallt under vinterhalvåret kan man göra riktiga klipp på både flyg till Florens och utmärkta hotell i staden.

Flyg till Florens flygplats

Florens flygplats går under en rad olika namn – Florence Airport, Peretola Airport och mer officiellt Amerigo Vespucci Airport – och är Toscanas näst största flygplats efter Galileo Galilei International Airport i Pisa, som också har utmärkta anslutningar till Florens, så se till att göra research och hitta de smidigaste flygen till Toscana och Florens; regionen visar sig från sin bästa sida när man hyr bil och kör igenom regionens charmiga vindistrikt, och det spelar egentligen mindre roll om man landar i Pisa eller Florens. Väl på plats i Toscana bör man ta sig tid att besöka regionens charmigare orter och småstäder såsom Lucca, Siena och Grossetto och vinentusiaster bör även besöka Montalcino och Montepulciano.

Florens flygplats är väl ansluten till såväl Florens som de flesta städer och orter som man vill besöka i närområdet. Den billiga flygbussen Vola in Bus tar inte mer än 20 minuter in till centrala Florens. En taxiresa går lite snabbare och kostar mellan 20 och 25 euro (fast pris) beroende på vilken tid på dygnet det är samt om det är helgdag.