Billiga flygbiljetter till Fortaleza

Om Fortaleza

Flyg till Fortaleza

Fortaleza ligger på Brasiliens nordöstra kust och är en storstad med puls och paradisstränder, där både turister och brasilianare njuter av sol och bad. Detta är det perfekta resmålet för dig som vill ha en solig, händelserik och samtidigt avkopplande semester. Du hittar flygbiljetter till Fortaleza året om, men det passar särskilt bra att resa under de mörkaste och kallaste månaderna här hemma i Sverige då det är varmt och skönt i Brasilien.

Hitta passande avgångar och flygresor till Fortaleza

Det går smidigt att resa med flyg till Fortaleza. Flygplatsen heter Pinto Martins-Fortaleza och ligger bara cirka sju kilometer från Fortalezas centrum. Du hittar billiga flyg till Fortaleza från exempelvis Arlanda eller Landvetter med en eller ett par mellanlandningar på vägen. Från Arlanda är restiden från sex timmar och uppåt. Du kan göra resan ännu smidigare genom att boka en paketresa till Fortaleza. Med en paketresa får du både hotell och flygresa till Fortaleza i samma bokning och färre praktiska detaljer att tänka på kring din resa.

Bo nära stränderna eller shoppingstråken

Det finns många bra och prisvärda hotell i Fortaleza. Vissa hotell erbjuder dessutom transport från och till flygplatsen. Du som har en stor resebudget har många lyxhotell att välja mellan, och för dig som vill bo billigt finns ett stort utbud av enklare hotell och vandrarhem. Beroende på vilken slags semester du vill ha, kan du bo mitt inne i centrum nära alla stora shoppinggator och utelivet, eller nära badstränderna och det varma, sköna havet.

Bra service på Fortalezas flygplats

Fortalezas flygplats har all service du kan tänkas behöva. Vill du ha hyrbil i Fortaleza kan du hyra den direkt på flygplatsen och du kan också få turistinformation, växla och ta ut pengar och få hjälp att boka transport till och från ditt hotell. Du kan även koppla av med en bit god mat, något gott att dricka eller kanske en shoppingrunda i de många butikerna.

För att ta dig från flygplatsen till Fortaleza kan du åka taxi, buss eller hyrbil. Taxibilarna finns utanför ankomsthallen på flygplatsens nedersta våning, och flygplatsen har ett speciellt taxibolag som erbjuder trygga taxiresor till fasta priser. Bussen är det billigaste alternativet, och det tar bara cirka femton minuter till centrum. Men det är inte särskilt svårt att köra själv heller, och det är bra skyltat hela vägen till Fortaleza. Det kan vara smart att hyra bil direkt på flygplatsen om du önskar ha egen bil under din vistelse, eftersom du då bara behöver packa in väskorna och åka direkt till ditt väntande hotell. När du ska hem igen är det bara att lämna tillbaka bilen på samma plats som du hämtade den.

Fortaleza sprudlar av folkliv och fest

Fortaleza är en av Brasiliens största städer och här finns en rik kultur med ett aktivt nattliv, god mat, vackra stränder och närliggande mysiga små fiskebyar. Njut av den relativt oexploaterade staden Fortaleza och upptäck den stora variationen i de olika stadsdelarna. Det här är stad man snabbt blir förälskad i!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Fortaleza?
Fortaleza (FOR-Pinto Martins Intl.) är den enda flygplatsen du kan resa till i närheten av Fortaleza.
Hur långt från centrala Fortaleza ligger Fortaleza (FOR-Pinto Martins Intl.)?
Om du har bokat boende nära centrum i Fortaleza tar den sista biten av resan inte lång tid efter att du anlänt till Fortaleza (FOR-Pinto Martins Intl.). Terminalen ligger endast 8 kilometer därifrån.
Kan jag flyga till Fortaleza?
Gör flygresan till Fortaleza enkel och lätt genom att först läsa våra reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig uppdaterad på reserestriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Fortaleza?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Fortaleza kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Fortaleza med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Fortaleza kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Fortaleza?
Eftersom det bara finns en större flygplats i närheten av Fortaleza, är det inga svårigheter att bestämma vilket flyg som passar bäst för din resa. Du landar på Fortaleza (FOR-Pinto Martins Intl.), som ligger 8 kilometer från stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Fortaleza?
Det finns 6 olika flygbolag som kopplar samman Fortaleza med 18 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Fortaleza?
LATAM Airlines och Gol är två av de ledande flygbolagen med flyg till Fortaleza. Ett stort antal resenärer reser från São Paulo, och det är LATAM Airlines som har störst utbud på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Fortaleza?
Att arrangera en härlig resa till Fortaleza är ingen match när det finns 321 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Fortaleza från?
Många som reser med flyg till Fortaleza stiger på planet från någon av flygplatserna i São Paulo, Santo Amaro eller Historisk stadskärna.
Hur lång tid tar flyget till Fortaleza?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från São Paulo till Fortaleza tar resan cirka 3 timmar och 27 minuter. Flyg från Santo Amaro brukar komma fram på uppemot 2 timmar och 26 minuter. Med Historisk stadskärna som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i ungefär 3 timmar och 22 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Fortaleza?
Många erfarna resenärer känner till att du inte ska vänta till sista stund med att boka biljetterna. Priserna är ofta som högst strax innan avresedatumet. En annan bra metod att hitta låga priser kan vara att jämföra olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats kan du till exempel undersöka vad det kostar att boka biljetter till en mindre använd terminal. Till sist kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte vänta, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Fortaleza?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa verka besvärlig, men ta det lugnt. Kom bara ihåg att följa de här tipsen, så kan du börja din semester i Fortaleza utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är att planera i förväg. Börja med det viktigaste: ditt pass, dina resedokument, bankkort och eventuella mediciner. Härnäst bör du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, som elektronik eller ett par tidningar. Det kan även vara smart att packa med dig laddare, ett par hörlurar och en flygkudde. Slutligen ska du komma ihåg att reservera plats i väskan för några toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha en sax eller något annat vasst föremål i en ficka i handbagaget. Brandfarliga eller explosiva artiklar, som tändstickor och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte packa med dig vätskor eller geler i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet är det som är viktigast när du väljer vad du ska ha på dig under resan. Fundera även noga på vad du ska ha på fötterna, eftersom det är vanligt att fötterna svullnar något under resans gång. Rymliga skor utan klackar är det bästa alternativet.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos (DVT) kan uppstå under långa flygturer. Då bildas det blodproppar, oftast i benen, vilket skulle kunna bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan begränsa risken för detta genom att resa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par antitrombosstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Fortaleza?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har tagit fram en lista med praktiska tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödig stress. Sedan bär det av mot Fortaleza.

  • Personalen i kontrollen måste först verifiera att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du får gå vidare. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, till exempel hörlurar och jackor. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Dina elektronikenheter, till exempel bärbara datorer och mobiler, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Handkräm, rakvatten och andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste förvaras i förpackningar som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du också måste ta av dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara en bra idé att ha på dig skor som du kan ta av och på utan problem.
  • Knivar och andra vassa föremål kan inte tas med ombord. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Fortaleza
Ankomstflygplats
Fortaleza
IATA-kod för ankomstflygplats
FOR