Billiga flygbiljetter till Gardasjön

Förslag på billiga flygresor till Gardasjön

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 819 kr för enkelflyg och 1 559 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Eurowings
SAS
Air France
Iberia
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa
Brussels Airlines
Brussels Airlines

Om Gardasjön

Flyg till Gardasjön

När du är på jakt efter flyg till Gardasjön är det lättast och smidigast att ta direktflyg till en närliggande stad, eftersom det inte finns någon flygplats precis vid Gardasjön. Du kan då resa via någon av flygplatserna i Bergamo, Milano, Bologna, Venedig eller Verona och sedan ta dig till flera olika orter kring Gardasjön därifrån. Du kan ta tåg eller buss från alla dessa flygplatser, och om du bokar en paketresa till Gardasjön kan du även låta en hyrbil ingå i paketet och köra själv.

Flygresor till Gardasjön under olika årstider

Att många svenskar bokar flygbiljetter till Gardasjön under såväl vår som sommar och tidig höst är inte så svårt att förstå. Det är nämligen Italiens största sjö och ett semesterparadis som bjuder på fantastisk natur, rofyllda dagar och god mat. Ett tips är att hyra bil vid Gardasjön om du enkelt vill kunna se dig omkring i de olika områdena kring sjön och till exempel besöka olika vingårdar.

Du kan också ge dig ut på äventyr som till exempel klättring, grottvandring och trekking. Området runt Gardasjön är även ett paradis för vindsurfare, så det finns många som hyr ut brädor eller erbjuder kurser. För dig som vill ha en kulturell upplevelse kan ett besök till det gamla författarhuset i Lonato Del Garda vara ett tips. Där hade en gång i tiden författaren Ugo da Comos sitt sommarhus, och numera är det ett spöklikt museum dit turister vallfärdar.

Billiga flyg till Gardasjön från Sverige

Oavsett var i Sverige du bor kan du åka till Gardasjön med flyg. Det går nämligen direktflyg från Skavsta, Arlanda, Göteborg och Kastrup till Bergamos flygplats (BGY). Från Bergamos flygplats är det 110 km till Gardasjön, och det tar bara cirka en timme med tåg, buss eller hyrbil. Om du åker buss eller tåg från flygplatsen får du åka via staden Brescia och göra ett byte där. Sedan kan du ta dig vidare från Brescia till exempelvis staden Garda vis sydöstra delen av Gardasjön eller till Riva del Garda i norra delen.

Det finns gott om hotell vid Gardasjön, och de flesta ligger längst upp vid norra delen av sjön eller längst ner i söder. Här erbjuds allt från lyxhotell med fem stjärnor till budgetalternativ med enklare service för dig som vill resa billigt.

Alternativa flygvägar till Gardasjön

Om du inte hittar flyg i din prisklass till Bergamo, kan du också ta dig till Gardasjön via Milano, Bologna, Venedig eller Verona. Om du flyger till Verona kan du dock inte ta direktflyg.

Från alla dessa alternativa flygplatser kan du ta dig till Gardasjön med tåg, buss eller bil. Verona ligger bara strax över 20 kilometer från orten Peschiera del Garda som ligger vid sjöns sydligaste del. Både Milano och Bologna ligger cirka 160 km bort och Venedig cirka 170 km bort.

Om du har tänkt att hyra bil under din resa kan du passa på att göra det redan vid flygplatsen. På så sätt tar du dig smidigt till ditt hotell utan att åka med kollektivtrafik. Det är också smidigt att lämna tillbaka bilen på flygplatsen precis innan du åker hem igen.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Gardasjön

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 819 kr för enkelflyg och 1 559 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

SAS
Lufthansa