Billiga flygbiljetter till Gävle

Förslag på billiga flygresor till Gävle

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 361 kr för enkelflyg och 721 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Lufthansa

Om Gävle

Billiga resor till Gävle

Gävle är en stad som har lite av allt och är därför ett utmärkt resmål för familjer, ensamresande och affärsresande. Det är lätt att hitta ett passande hotell i Gävle och flygresor till Gävle är förhållandevis billiga. Lättast är att ta direktflyg till den lokala flygplatsen, men vid brist på tillgänglighet är även flyg till Stockholm Arlanda ett alternativ, för att sedan fortsätta med tåg.

Gävle är Sveriges 13:e största stad och grundades någon gång under tidigt 1400-tal och har varit en viktig hamn samt industriort genom tiderna. Många väljer att resa till Gävle, hemstaden för hockeyprofiler såsom Jakob Markström, Anders ”Masken” Karlsson och Niklas Wikegård för att uppleva både sportkulturen såväl som att få en stor dos djur och natur.

Efter att du checkat in på ditt hotell

Hotell finns att hitta i många olika delar av Gävle och det finns alternativ i alla olika prisklasser. När du har checkat in kan det vara dags att börja upptäcka staden. Vandra ner till stadsdelen Gamla Stan eller strosa omkring i stadsparken Boulognerskogen. Börjar det kurra i magen kan du gå vidare mot Bistro Nord, Matildas Restaurang eller ta ett glas vin på Vinkrogen.

Gillar du fiske kan du tillbringa eftermiddagen på Bönans fiskeläge, så kanske du har middagen förberedd lagom till kvällen. Är det inte fiske utan hockey som fångar ditt intresse så är Gävles ishockeyarena ett måste, dit du kan gå och kolla på det lokala stjärnlaget Brynäs.

Boka flygbiljett till Gävle eller Stockholm Arlanda

Eftersom det inte går så många flyg till Gävles egen flygplats, kan det vara läge att överväga flyg till närliggande flygplatser såsom Stockholm Arlanda. Därifrån kan du hoppa på tåget mot Gävle från tågcentralen som ligger i samma byggnad som själva flygplatsen. Vill du kolla upp tågbiljetter direkt från flygplatsen så erbjuder Arlanda även gratis wi-fi, vilket kan vara smidigt om du inte hunnit ordna alla detaljer med resan ännu.

Familjeäventyr i Gävle

Något som är perfekt för både de äldre såväl som de yngre barnen är att gå på parkäventyr. Vill du ha en kombination av både bad och djur så är Furuviksparken ett bra alternativ, men om du vill ha en riktig älgupplevelse så är Kybacka älgpark parken för dig.

Gillar du museer finns ett mycket brett utbud i Gävle. Länsmuseet Gävleborg har till exempel en hel del svensk konst och historiska föremål och skulle du inte fått nog kan du få ytterligare en dos kunskap på Sveriges järnvägs- eller fängelsemuseum.

Är du mer för musik och teater finns både Gävle konserthus och teater, som har föreställningar i både det ena och det andra året runt. Gillar du ståuppkomik så hittar du komediklubben Gasta Comedy Club på Å-krogen, med uppträdanden varje onsdag. Oavsett vad du väljer att hitta på i Gävle kommer du helt säkert att ha en trevlig vistelse i denna härliga hamnstad.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Gävle?
Många turister väljer Stockholm (ARN-Arlanda) när de ska resa till Gävle. Det finns dock andra flygplatser i trakten, så håll detta i åtanke när du bokar din resa.
Kan jag flyga till Gävle?
Gör din flygresa till Gävle enkel och lätt genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är ett smidigt sätt att hålla dig informerad om gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste officiella hälsoråden.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Gävle?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Gävle kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Gävle med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Gävle kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Gävle?
Gävle hanterar flyg från 44 flygbolag, som erbjuder flyg från 138 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Gävle?
SAS, Norwegian Air Shuttle och Norwegian Air International är de huvudsakliga flygbolagen som flyger till Gävle. Majoriteten av flygen åker från Frogner, och SAS har flest valmöjligheter på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Gävle?
Det går vanligtvis 2 082 direktflyg till Gävle per vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Gävle från?
Många som flyger till Gävle hoppar på planet från någon av flygplatserna i Oslo, Gamla stadskärnan eller Haga.
Hur lång tid tar flyget till Gävle?
Om du ska resa med flyg till Gävle från Oslo tar resan 1 timme. Om du stiger ombord på planet i Gamla stadskärnan bör du planera att vara i luften i 2 timmar och 57 minuter. Med Haga som startpunkt ligger Gävle ungefär 1 timme och 3 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Gävle?
Erfarna resenärer är medvetna om att du inte ska vänta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis som högst precis innan avresedatumet. Men stanna inte där. Utvidga sökningen och se om resmålet har flera flygplatser. Flygpriserna kan skilja sig beroende på vilken flygplats du reser till. Kom ihåg att även jämföra biljettpriser från olika flygbolag. Till sist ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till direkt om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De allra bästa erbjudandena tar slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Gävle?
Oavsett vad du har för startpunkt kan din resa med flyg gå smidigt, om du bara har planerat ordentligt i förväg. Vi har plockat fram en lista med användbara tips som kan hjälpa dig försäkra att din semester i Gävle börjar på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första ska du komma ihåg att ta med dig passet, alla dina resedokument, dina bankkort samt viktiga mediciner du tar. För det andra vill du nog ha lite underhållning under resan. Någonting intressant att läsa och en surfplatta som är full med dina favoritserier är två bra alternativ. Om du vill kunna vila en stund kan ett nackstöd och ett par hörlurar som stänger ute ljud vara användbara. Slutligen ska du komma ihåg att spara lite plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du kan känna dig på topp när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte råkar ha några vassa föremål som gömmer sig någonstans i väskan. Brandfarliga eller explosiva produkter, som tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig vätskor eller geler i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din högsta prioritet är att känna dig så avslappnad som möjligt, så klä dig i plagg i naturliga material och lägg på minnet att ta med dig en varm tröja, för om det skulle bli kallt ombord på flyget. Ha alltid på dig välsittande skor med plan sula, eftersom fötterna kan bli lite svullna i luften. Lämna klackskorna och kängorna i de incheckade väskorna.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som då och då drabbar några passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet gå fram och tillbaka i mittgången och genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Gävle?
Nyckeln är att vara förberedd innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på flyget till Gävle utan dröjsmål. Följ tipsen nedan för att inleda semestern på bästa möjliga vis.

  • Först och främst kommer du behöva visa upp dina resedokument och ditt pass för personalen. Kom ihåg att ha allt inom räckhåll, så att du slipper leta.
  • Härnäst ska både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som kan trigga larmet. Föremål som hörlurar, bälten och jackor måste skannas av maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel din mobil och bärbara dator, ska också gå genom skannern.
  • Handkräm, parfym och övriga vätskor och geler som du vill flyga med måste ligga i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du behöver ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra kraftigare skor inspekteras ofta separat.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig på semestern är du tvungen att lämna dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att omhändertas.

Information om flyg till Gävle
Ankomstflygplats
Arlanda
IATA-kod för ankomstflygplats
ARN
Destination
Stockholm
Pris tur-och-retur
720 kr

Populära flyg till Gävle

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 361 kr för enkelflyg och 721 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd