Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Topperbjudanden på hyrbilar i Gävle

Se alla hyrbilar i Gävle

Boka hyrbil med Expedia i Gävle

Gävle är Sveriges trettonde största stad, och här finns en underbar blandning av närhet till kusten, skogar och naturområden. Att hyra bil i Gävle är ett väldigt bra sätt att uppleva hela staden och dess omgivningar, och du kan enkelt ta dig mellan alla olika sevärdheter och aktiviteter.

Gävle är en typisk bilvänlig stad där tillgången till en hyrbil är i princip oumbärlig. För att inte behöva vara beroende av kollektivtrafiken och för att kunna göra spontana utflykter kommer du att behöva en bil. Ta till exempel bilen till fiskelägen, naturreservat eller shoppingcentrum strax utanför staden. Det är lätt att köra på de glest trafikerade vägarna och du behöver sällan sitta i bilköer!

Boka din hyrbil samtidigt som du ordnar hotell och flyg till Gävle

Varför inte slå till på en paketresa när du ska boka dina semesterdagar i Gävle? På sätt får du både flyg, hotell och bil i en och samma bokning. Det går direktflyg till Arlanda från de flesta flygplatserna i Sverige, och du kan enkelt och smidigt plocka upp din bil på flygplatsen. Gävle ligger ungefär en och en halv timmes bilresa bort från Arlanda om man följer E4:an. Om du har hyrbil behöver du inte heller oroa dig för att hamna på ett boende som inte ligger centralt, för med bil kan du enkelt och smidigt ta dig in till centrum från alla hotell i Gävle.

Trafiken i Gävle är oftast lugn och stressfri. Här kör du tryggt och säkert på ordentliga vägar och får lätt plats på luftiga parkeringar. Gävles centrum är indelat i olika zoner där timpriserna för parkering varierar. Att ställa sig en liten bit ifrån själva city kan vara lönsamt, men överlag kostar det inte mycket att parkera på gatan. Det finns också ett antal parkeringshus som erbjuder säker och prisvärd parkering för din bil. Det är helt enkelt väldigt lätt att ställa bilen och promenera när du så önskar.

Ta bilen till Gävles bästa sevärdheter och aktiviteter

Bilen passar utmärkt när du vill åka till de olika shoppinggalleriorna som ligger i Gävle, eller när du vill göra utflykter till exempelvis Furuviksparken som har djurpark, tivoli och badhus. Eller ta bilen till Kybacka Älgpark där du får en guidad tur genom skogen och får veta allt om de stora, majestätiska älgarna som bor där. Bilen är också din bästa vän på vintern när du ska åka på skidutflykt till skidbackarna i Kungsberget och behöver plats för att transportera skidutrustningen!

Ta också en tripp till Gävle slott och Fängelsemuséet. Vid södra sidan om Gävleån finns slottet, och i närheten finns Fängelsemuséet där du kan få känna historiens vingslag. Om du vill ha mer av historiska platser är en tur till Gamla Gefle ett hett tips. Ta bilen mot Södra Strandgatan, parkera där och promenera sedan runt i Gamla Gefle som är en stadsdel med gamla kullerstensgator, hus från 1700-talet och mysiga restauranger.

Vanliga frågor om biluthyrning i Gävle

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Gävle?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Gävle 1,731 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Gävle?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Gävle 1,908 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Gävle?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Gävle?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Gävle

Utforska Gävle med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!