Billiga flygbiljetter till Gdańsk

Förslag på billiga flygresor till Gdańsk

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 89 kr för enkelflyg och 178 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Wizz Air
Norwegian Air International Ltd
Wizz Air
Eurowings
Ryanair
Norwegian Air International Ltd

Recensioner från verifierade kunder

27 juni 2019

Nej

Verifierad resenär
Nyköping till Gdańsk · Wizz Air
9 maj 2019

Smidig flygresa. Landade t. om. före tidtabell.

Verifierad resenär
Nyköping till Gdańsk · Ryanair
3 apr. 2019

Dåligt att vi inte fick sittplatser bredvid varandra.

Verifierad resenär
Malmö till Gdańsk · Wizz Air

Flyg till Gdansk

Mysiga kullerstensgator, traditionell mat som piroger och mikrobryggt öl - Gdansk har mycket att bjuda på. Den polska staden har gamla anor och här har flera viktiga historiska händelser inträffat. Med Expedia är det lätt att hitta billiga flygresor och finns mängder av hotell i Gdansk, allt från lyxhotell till enklare boende.

Flygresor till Gdansk från Sverige

Flera flybolag tar dig till Gdansk från både Arlanda och Bromma flygplats, de flesta med minst en mellanlandning, bland annat SAS, Finnair och Lufthansa. Det går även att flyga till Gdansk från Göteborg och befinner du dig i Malmö flyger Wizzair dig direkt dit.

Res till Gdansk flygplats

Gdansk Lech Walesa Airport ligger cirka 12 kilometer utanför centrala Gdansk och här finns två terminaler, T1 för avgående flyg och T2 för ankommande. Det finns flera olika sätt att ta sig in till stadskärnan. Buss är det absolut billigaste alternativet och det tar runt 40 minuter att åka in till centralstationen. Det går även att ta en taxi utan att betala alltför mycket, och det finns möjlighet att förboka en taxi. Vill du hellre hyra bil i Gdansk finns det en rad välkända biluthyrningsföretag både på flygplatsen och inne i citykärnan. Tänk på att förboka bilen innan du åker, det kan bli billigare än att hyra en på plats.

Semesterdag i Gdansk

Under en weekendresa till Gdansk hinner du uppleva kultur, äta god mat och njuta av vackra omgivningar. Staden ligger vid Motlawafloden och varför inte börja din vistelse med en fin promenad längs med den långa kajen Dlugie pobrzeze där det passar perfekt att slå sig ned på något av alla caféer och uteserveringar som ligger vägg i vägg. Njut av den ljuvliga drycken och utsikten över de gamla vackra hansabyggnaderna på andra sidan. Ta dig sedan bort till de gamla kvarteren där fina hus kantar de vackra gatorna. En av de mest kända gatorna är Dluga där du hittar uteserveringar, storslagna byggnader och rådhuset. Men även den pråliga och berömda porten Złota Brama och Neptunfontänen har historisk anknytning och är populära turistattraktioner.

Ett annat givet mål är Mariakyrkan som är världens största tegelstenskyrka. Trotsa eventuell höjdskräck och promenera de 400 trappstegen till tornet och du belönas med en fantastisk utsikt över staden. Börjar det kurra i magen kan det vara dags att besöka någon av restaurangerna på Droga Krolewska som är den mest kända gatan i Gdansk. Här finns flera mysiga ställen att välja på. Ett annat alternativ är grönsaksmarknaden på Podwale Staromiejskie. Köp en vegetarisk mix för en billig peng som håller dig mätt under resten av eftermiddagen.

Därefter rekommenderas ett besök på Leninvarvet, det var här som elektrikern Lech Walesa startade fackföreningen solidaritet 1980 som så småningom ledde till kommunismens fall i Polen. Andra viktiga sevärdheter är Westerplatte – platsen där krigets första skott föll och numera en minnesplats. Varför inte avrunda kvällen med att strosa på gågatan Monte Cassino och slinka in på någon av de restauranger, caféer och barer som kantar gatan.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Gdańsk

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 89 kr för enkelflyg och 178 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Wizz Air
Wizz Air