Flygdestinationer Polen

Populära städer att besöka i Polen

Förslag på billiga flygresor till Polen

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 249 kr för enkelflyg och 380 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Wizz Air
Wizz Air
Norwegian Air International Ltd
LOT-Polish Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air Shuttle
LOT-Polish Airlines
Wizz Air
Scandinavian Airlines
Austrian Airlines
Wizz Air
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
LOT-Polish Airlines
Norwegian Air Shuttle
Swiss International Air Lines
LOT-Polish Airlines

Boka din resa till Polen

Flyg till Polen

Mysiga Polen är ett underbart resmål året om! Under vintern är det dags för stämningsfulla julmarknader, och på sommaren kan du välja att ta långa promenader i vackra medeltidsmiljöer, eller varför inte vandra i landets häftiga nationalparker eller majestätiska berg? Eftersom landet ligger så nära Sverige kan du snabbt och smidigt flyga till Polen på exempelvis en längre weekendresa.

Polens kulturcentrum Krakow är ett självklart val för alla som gillar konst, teater och film. Här finns faktiskt upp till 25 procent av landets alla museum, och dessutom ett bra utbud av pubar, gallerier och barer. Missa inte att besöka det vackra slottet Wawel, där tusentals konstverk från flera århundraden ställs ut. Krakow är landets mest besökta stad, och dessutom ett fantastiskt exempel på en äkta medeltida europeisk storstad. Här kan du bland annat besöka Europas största medeltida plats, Stora torget, och även se vackra kyrkor och kapell.

Förutom Polens större städer är det framför allt de mindre byarna som landet är mest känt för. Charmiga små pärlor som Sandomierz och Suwalki är bara två av de många mindre orter som är väl värda ett besök. När du är här får du heller inte missa att njuta av den fantastiska naturen som finns här. Här satsar man hårt på att bevara landets naturskatter, vilket lett till att det finns en rad spektakulära nationalparker och naturreservat som är mycket populära turistmål året om, både för skidåkning på vintern och vandring på sommaren.

Ta dig till Polen

Du tar dig lättast och snabbast hit med flyg från några av Sveriges största flygplatser. Resan tar bara några timmar, och du kan i många fall flyga direkt. Om du vill kan du boka en paketresa. Då ingår både flygbiljetter till Polen och ett trevligt hotell i Polen.

Om du vill kunna se så mycket av landet som möjligt på din semester rekommenderas egen bil. Då kan du bila mellan de städer du vill besöka, och på vägen se Polens vackra natur och charmiga små byar. Du kan hyra bil i Polen på många större orter, och om du vill göra det ännu enklare för dig kan du hyra bil redan på flygplatsen när du landar. Du kan till exempel hyra bil på flygplatserna i Warszawa eller Krakow.

Bra att tänka på när du köper flygresa till Polen

Det är som vanligt smart att vara ute i god tid när du vill köpa flygresor till Polen. Det gäller kanske framför allt för weekendresor kring jul, då många turister vill besöka exempelvis Krakow för att gå på julmarknad. Om du vill hitta riktigt billiga flyg till Polen och dessutom få hotell och hyrbil i samma bokning gör du helt rätt i att köpa en paketresa till Polen. Då ingår allt du kan tänkas behöva för en lyckad semester, oavsett om du är ute på en långweekend eller har tänkt stanna en längre period.

Vanliga frågor och svar

❓ Kan jag avboka min flygresa till Polen på grund av covid-19?

✔️ Policyerna varierar mellan olika flygbolag, men många av dem återbetalar resor till starkt påverkade områden. Datum och destinationer ändras ofta i och med att vi får mer information om situationen, så det är viktigt att resenärer kontaktar flygbolaget om de har en resa bokad framöver. Besök vår kundtjänstportal för att läsa mer om vilka policyer som gäller för din flygresa till Polen.


❓ Vad är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Polen med flexibel ombokningspolicy?

✔️ På grund av covid-19 avstår många av de flygbolag vi samarbetar med från att debitera avgifter för ändringar på vissa nya bokningar till Polen. Du kan filtrera för att endast se dessa flygbolag när du söker efter billiga flyg till Polen.


❓ Vilka allmänna råd finns för resenärer som ska resa till Polen under utbrottet av covid-19?

✔️ De flesta av våra hotell i Polen erbjuder gratis avbokning, så boka hellre ett hotell som erbjuder återbetalning än ett som inte gör det. Håll utkik efter meddelandet ”gratis avbokning” under sökningen. Priserna kan variera, men just nu är det viktigt med flexibilitet.


✔️ Kom ihåg att kontrollera det finstilta när du köper flygbiljetter till . Beroende på vilken prisklass du väljer kan ändringar antingen inte vara tillgängliga eller medföra en stor avgift. Läs reglerna och villkoren för din biljettyp före ditt köp.