Billiga flygbiljetter till Haag

Om Haag

Flygresor till Haag

Haag är Nederländernas tredje största stad och landets administrativa och politiska centrum. De som bokar hotell i Haag är ofta ute efter att se ståtliga stadsherrgårdar, kungliga palats och eleganta boulevarder och parker. Detta är en rik och välbärgad stad som dock inte delar Amsterdams skrytsamma praktfullhet, utan uppvisar en mer blygsam men inte desto mindre elegant arkitektur. Många besöker förstås staden för att besöka Internationella domstolen, belägen i Fredspalatset i Haag, men även den speciella stämningen i staden gör den väl värd ett besök.

Flyg till Haag från Sverige

Haags närmsta flygplats är egentligen Rotterdam The Hague Airport, men det går tyvärr inga direkta flyg till Haag från Skandinavien. Det smidigaste alternativet är oftast att landa i Amsterdam och sedan fortsätta på marknivå till Haag. Från Göteborg går det flera flygresor till Haag via Amsterdam om dagen med det holländska bolaget KLM:s Cityhopper, så du som flyger från västkusten har gott om avgångar att välja mellan. Om du istället vill resa från södra eller östra Sverige, så hittar du till exempel billiga flygbiljetter med lågprisbolaget Norwegian Air från både Köpenhamn och Stockholm. Amsterdam Schiphol är Europas femte största flygplats, så alternativen för den som vill flyga till Haag är många. Om du planerar en längre resa i Europa som kombinerar flera destinationer så kan du boka direktflyg till Haag från europeiska städer som London, Berlin, München eller Hamburg.

Flygresor till Haag via Amsterdam Schiphol

Amsterdam Schiphol är Nederländernas huvudflygplats och en av Europas största flygplatser i passagerarantal räknat, med drygt 50 miljoner passagerare om året. Flygplatsen består av sex landningsbanor, men har ovanligt nog för en så stor flygplats bara en enda terminal med sju pirer. Den lättnavigerade terminalen och det goda utbudet av affärer och bekvämligheter gör att Schiphol brukar hamna högt på IATA:s rankningar över antal nöjda passagerare varje år.

En annan fördel med Schiphol är att den har sin egen underjordiska järnvägsstation som trafikeras både av pendeltåg och fjärrtåg som kopplar samman flygplatsen med hela landet. Pendeltåget till Haag går fyra gånger i timmen och tar inte mer än 30 till 40 minuter till Den Haag Centraal. Om du hyr bil i Haag kan du köra till Schiphol Airport på runt 45 minuter.

Flyg till Haag via Rotterdam

Rotterdam The Hague Airport är en liten flygplats strax norr om Rotterdam och två mil söder om Haag, med drygt en miljon passagerare om året och 20 avgångar om dagen till främst europeiska destinationer. Den överlägset mest regelbundet trafikerade rutten är till och från London City Airport, och härifrån anländer runt åtta flyg om dagen, men det går även flyg till Haag från tyska städer som Hamburg och Berlin.

När du landar på Rotterdam The Hague tar du dig snabbt och enkelt in till centrala Haag med bil, taxi eller kollektivtrafik. Om du vill resa kollektivt tar du buss 33 från flygplatsen till Rotterdam Meijersplein Metro eller Rotterdam Centraal och fortsätter med metro eller intercity-tåg till Haag.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Haag?
De flesta besökare väljer Amsterdam (AMS-Schiphol) när de ska resa till Haag. Det finns dock andra flygplatser i området, vilket kan vara bra att komma ihåg när du gör dina planer.
Hur långt från centrala Haag ligger Amsterdam (AMS-Schiphol)?
Färden mellan AMS och centrala Haag är relativt lång. Du måste ta dig omkring 40 kilometer från flygplatsen innan du kan lägga av bagaget på ditt boende i staden.
Kan jag flyga till Haag?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för den senaste informationen om att flyga till Haag. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Haag?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Haag kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Haag med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Haag kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Haag?
Du som ska flyga till Haag kan välja att anlända till en av två större flygplatser. AMS ligger cirka 40 kilometer från stadens centrum, medan Rotterdam (RTM-Rotterdam-Den Haag) är belägen 17 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Haag?
Totalt finns det 73 olika flygbolag som kopplar samman Haag med 247 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Haag?
Turister väljer vanligtvis KLM, British Airways eller Flybe när de reser med flyg till Haag. Större delen av flygen avgår från London, och det är KLM som är det populäraste flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Haag?
Att organisera en fantastisk semester i Haag är enkelt när du har 4 568 direktflyg att välja bland varenda vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Haag från?
Flyg till Haag från Ashford, Gamla stadskärnan eller London brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Haag?
Var du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Ashford till Haag tar resan 3 timmar och 33 minuter. En flygresa från Gamla stadskärnan brukar nå fram på uppemot 2 timmar och 53 minuter. Om du har London som avreseort är du normalt i luften i ungefär 1 timme och 11 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Haag?
Dröj inte till sista stund med att boka flygresan. Detta tips kan du få höra från många vana resenärer. Genom att boka lång tid i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna är ofta lägre. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra alternativen. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre trafikerad terminal. Slutligen kan du spara ett par slantar till genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan boka när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Haag?
Om du inte är förberedd kan en resa med flyg verka besvärlig, men du kan ta det lugnt. Följ bara de här tipsen, så kan du inleda din semester i Haag på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli ett rent nöje, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första behöver du ett klädombyte, en tidning eller två och enkla toalettartiklar, såsom tandborste och handkräm. Härnäst bör du reservera plats i väskan för en surfplatta med laddare, eventuella mediciner och kanske en flygkudde. Slutligen måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument samt lite extra pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa föremål, som saxar, och andra farliga objekt, exempelvis fyrverkerier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm flygresa är ofta så enkel som rätt val av kläder. Genom att klä dig i flera lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du klarar av att hålla dig varm om det blir kallt i kabinen. Högklackade skor och sandaler bör du packa ner i de incheckade väskorna, även om de normalt är ditt favoritval. Ha istället på dig välsittande skor med flat sula, så mår dina fötter som bäst.
  • Du har kanske hört talas om djup ventrombos, eller DVT. Tillståndet innebär att blodproppar bildas, till viss del på grund av längre perioder av inaktivitet. Det finns dock sätt att minska risken att råka ut för detta. Du kan till exempel ha på dig stödstrumpor, dricka mycket vatten och röra på benen och fötterna. Res på dig och gå ett par steg i mittgången eller försök att göra några enkla övningar i ditt säte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Haag?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går din resa till Haag betydligt enklare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Se till att du har ditt pass och dina resedokument redo. De är det första personalen kommer att be om under kontrollen.
  • Därefter måste du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt tar du av dig allt som skulle kunna aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste passera igenom maskinen.
  • Elektronikenheter, till exempel mobiler och bärbara datorer, måste också gå genom skannern.
  • Har du med dig din nya parfym? Det går fint. Om förpackningen rymmer max 100 milliliter och du har lagt den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den ombord.
  • Genom att välja rätt skor kan du spara några minuter. Stövlar och andra tunga skor måste ofta inspekteras separat, medan du förmodligen slipper detta med lätta sneakers.
  • Flygbolagen tillåter inte att du har med dig vassa eller spetsiga föremål ombord på flyget. Om du inte kan vara utan dem under din semester måste du packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Haag
Destinationens flygplatsHaag
IATA-kod för ankomstflygplatsAMS