Billiga flygbiljetter till Halmstad

Förslag på billiga flygresor till Halmstad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 678 kr för enkelflyg och 1 384 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines

Om Halmstad

Flyg till Halmstad City Airport

Till Halmstad City Airport kan du flyga direkt från Stockholm Arlanda och Stockholm Bromma med flera dagliga förbindelser. Halmstad City Airport ligger bara till tre kilometer från Halmstads centrum och flyget är därför ett mycket bekvämt alternativ när du ska besöka Halmstad med omnejd.

När ditt flyg väl är framme på Halmstad City Airport tar du dig enkelt vidare till din slutliga destination med buss, taxi eller hyrbil. Flygbussen går till Halmstads centrum och därifrån tar du dig vidare till andra orter i närheten, exempelvis Falkenberg. Om du vill hyra bil i Halmstad finns flera biluthyrningsföretag representerade redan på flygplatsen.

Från Halmstad City Airport går det också charterflyg till bland annat Turkiet, Mallorca och Gran Canaria. Resenärer som flyger med charter från Halmstad City Airport har tillgång till gratis parkering i anslutning till flygplatsen.

På besök i Halmstad

Det finns flera hotell i Halmstad, som räknas som en av Sveriges största och mest populära turistorter. Här finns fina stränder och vacker natur som uppskattas av besökare från när och fjärran. Mest känd av stränderna är Tylösand som fylls av tiotusentals badsugna besökare under soliga sommardagar. Förutom sol och bad erbjuder Halmstad rikligt med mat- och kulturupplevelser.

För dig som är konstintresserade har Halmstad mycket att erbjuda. I centrala Halmstad finns Hallands konstmuseum med intressanta samlingar inom både konst- och kulturhistoria. På Mjellby konstmuseum finns Halmstadgruppens samlingar och här kan man med andra ord uppleva en viktig del av Sveriges konsthistoria. I Halmstads konsthall visas utställningar med samtida konst. Om man inte vill besöka ett museum har Halmstad rikligt med offentlig konst med verk av bland annat Picasso och Milles.

En stad för den sportintresserade

Halmstad är en verklig idrottsstad. Här finns ett stort utbud både för den som själv vill utöva idrott och för den som nöjer sig med att vara åskådare. Fotbollslaget Halmstads BK spelar i Allsvenskan och inom handboll är HK Drott mycket framgångsrika. Passa på att se en match på Halmstad Arena när du besöker staden.

En annan sport som är stor i Halmstad är golf. Här finns elva banor med totalt 174 hål och staden brukar därför kallas för Sveriges golfhuvudstad. Ett lockande turistmål för besökare i de yngre åldrarna är Halmstads Äventyrsland. Här finns det bland annat häftiga vattenrutschkanor och karuseller samt en park med dinosaurier i naturlig storlek.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Halmstad?
Halmstad har en flygplats, Halmstad (HAD).
Hur långt från centrala Halmstad ligger HAD?
HAD ligger inte långt från hjärtat av staden, bara 2 kilometer från centrum i Halmstad.
Kan jag flyga till Halmstad?
Läs våra reseråd under covid-19 för den senaste informationen om att flyga till Halmstad. Här kan du läsa mer om reserestriktioner och om karantän är ett krav vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Halmstad?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Halmstad kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Halmstad med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Halmstad kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Halmstad?
Innan du väljer flyg till Halmstad är det bra att fundera ut vilken flygplats som har bäst läge. Om du landar på AGH befinner du dig 45 kilometer från stadskärnan, medan HAD ligger 2 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Halmstad?
2 flygbolag erbjuder flyg till Halmstad, från 2 flygplatser i olika delar av världen, så ditt nästa äventyr är bara ett par klick bort.
Vilka flygbolag flyger till Halmstad?
Flygen till Halmstad flygs vanligen av SAS. Majoriteten av flygresorna hit har Stockholm som avreseort, och SAS är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Halmstad?
Det blir alltid enklare att resa med flyg till en ny destination om man slipper mellanlandningar. Om du ska ta dig till Halmstad kan du känna dig trygg över att det går cirka 55 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Halmstad från?
Många som reser med flyg till Halmstad stiger på planet i Stockholm, Vällingby eller Fredhäll.
Hur lång tid tar flyget till Halmstad?
Om du ska resa från Stockholm kommer du att vara i luften cirka 1 timme och 16 minuter innan du är framme i Halmstad. Från Vällingby tar flygresan 1 timme och 12 minuter, medan flygtiden från Fredhäll är ungefär 1 timme och 12 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Halmstad?
Vi känner alla sådana personer som på något sätt får tag i extremt billiga biljetter vart de än ska resa. Skulle du vilja veta hur de lyckas? De avvaktar inte till sista minuten med att boka. Du kan även utvidga sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om destinationen i fråga har flera flygplatser är det möjligt att du kan hitta bättre priser genom att resa till en terminal som ligger lite längre bort. Sist men inte minst ska du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du leta fram ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Halmstad?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa med flyg verka besvärlig, men ta det lugnt. Kom bara ihåg att följa de här enkla tipsen, så kan du börja din semester i Halmstad utan bekymmer.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri flygtur är att planera ordentligt i förväg. Börja med det som är viktigast: ditt pass, dina resedokument, dina bankkort och alla viktiga mediciner. Härnäst bör du ta med dig sådant som kan hålla dig sysselsatt, till exempel en dator eller en bra bok. Det kan även vara smart att packa med dig laddare, öronproppar och ett nackstöd. Slutligen ska du inte glömma att lämna plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i dina incheckade väskor. Alla geler eller vätskor i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras. Vassa föremål, som arméknivar, och farliga objekt, till exempel aerosol- och sprejburkar, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets mittgång är inte den bästa platsen för att briljera med dina trendigaste kläder. Välj någonting bekvämt och kom gärna ihåg att packa med dig en tjock tröja, eftersom det ofta blir ganska svalt på längre flygturer. Omslutande skor med platt sula är också att föredra.
  • Utdragna perioder av stillasittande kan orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som kan drabba några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Halmstad?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har plockat fram en lista med bra tips så att du enklare kan passera igenom säkerhetskontrollerna utan onödiga dröjsmål. Nästa stopp är Halmstad.

  • Personalen i kontrollen måste först bekräfta att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna få larmet att gå, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Elektronik, såsom surfplattor och bärbara datorer, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Vill du resa med din nya parfym eller handkräm? Det går bra. Så länge förpackningen bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ta med den på flyget.
  • Lätta sneakers är ett behändigt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Vandringsskor och andra tunga skor skannas ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål kan inte tas med ombord på flyget. De kommer att omhändertas av personalen i säkerhetskontrollen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Halmstad
Ankomstflygplats
Ängelholm
IATA-kod för ankomstflygplats
AGH
Destination
Helsingborg
Pris tur-och-retur
1 384 kr

Populära flyg till Halmstad

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 678 kr för enkelflyg och 1 384 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines