Billiga flygbiljetter till Hamburg

Förslag på billiga flygresor till Hamburg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 798 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Norwegian Air Shuttle
Eurowings
SAS
Eurowings
Air Baltic
Eurowings
Eurowings
Lufthansa
Brussels Airlines

Om Hamburg

Flyg till Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och med sitt läge vid Elbe är förstås hamnen stadens hjärta. Staden är även Nordtysklands kulturella och ekonomiska centrum. Vill du resa till Hamburg? Du kan flyga direkt från Stockholm Arlanda med bland annat Norwegian, SAS och Airberlin, men det går även flygresor från Bromma. Stockholm når du lätt från de flesta av Sveriges flygplatser. Också från Göteborg Landvetter kan du hitta billiga flyg. Inga problem med flygbiljetter alltså!

Välmående storstad

Ursprungligen stod en borg på denna plats och runt om växte ett handelscentra fram, men det var tack vare handelsförbundet Hansan som staden expanderade. Ännu denna dag är Hamburg en av Tysklands mest blomstrande städer med landets högsta BNP per capita.

Idag är Hamburg en modern storstad där man satsar på turism och kultur. Tidigare har den kanske varit något förbisedd som turiststad, men nu börjar det bli populärt med weekendresor till Hamburg. Och här finns mycket att upptäcka: spännande shopping, vällagad tysk husmanskost, massor av ölsorter och ett stort teater- och operautbud. Ett besök på den klassiska julmarknaden kan varmt rekommenderas! Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna omgivna av en park. En utmärkt plats att vila trötta fötter på! Ströva runt i den vackra naturen eller ta en guidad båttur på sjön.

Hela världen i miniatyr

Reser du med barn? Då lockar kanske ett besök på världens största modelljärnväg? På Miniatur Wunderland avbildas kända miljöer från bland annat Skandinavien med tåg, båtar och bilar och det hela styrs med 30 datorer. Barnsligt kul även för vuxna!

Flyg till Hamburg Airport

Tysklands fjärde största flygplats med runt 12 miljoner besökare per år. Med pendeltåg når du centralstationen på 25 minuter och tågen går var 10:e minut. Du kan också åka flygbuss eller ta en taxi direkt till ditt boende i Hamburg. Flygplatsen har gratis trådlöst internet och flera olika matställen och caféer. Hit flyger de flesta stora bolag, inklusive SAS, Norwegian, Ryanair och Airberlin. Det tar bara runt 1,5 timme att flyga hit från Stockholm. Du kan också hyra bil i Hamburg, och göra en utflykt när du är i trakten. Det tyska motorvägssystemet Autobahn är väl utbyggt och håller oftast hög klass. Det är ingen hastighetsbegränsning så kör försiktigt! Svenskt körkort gäller. Kanske tar ni en tur till Timmendorfer strand, en av Europas längsta sandstränder för att ta ett dopp i Östersjön? Typisk tysk badort med charmiga små strandhytter en timmes bilresa bort.

Flyg till Lübeck Airport

Du kan också flyga till Lübeck och åka flygbuss till Hamburgs centralstation. Resan tar ca 1 timme, och bussarna kör i samband med att flygen avgår eller ankommer. Om flyget är försenat så väntar bussen på dig! Eftersom detta är en mindre flygplats som främst trafikeras av lågprisbolag är servicen kanske något begränsad.

Hamburg lockar såväl turister som affärsresenärer med sin blandning av historia, modern storstad och ekonomisk expansion. Smaka gärna på ett Fischbrötchen när du är här, en slags fisksmörgås med remouladsås. Tysk snabbmat när den är som bäst!

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Hamburg

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 399 kr för enkelflyg och 798 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Eurowings
Eurowings