Billiga flygbiljetter till Hamburg

Om Hamburg

Flyg till Hamburg

Hamburg är Tysklands näst största stad och med sitt läge vid Elbe är förstås hamnen stadens hjärta. Staden är även Nordtysklands kulturella och ekonomiska centrum. Vill du resa till Hamburg? Du kan flyga direkt från Stockholm Arlanda med bland annat Norwegian, SAS och Airberlin, men det går även flygresor från Bromma. Stockholm når du lätt från de flesta av Sveriges flygplatser. Också från Göteborg Landvetter kan du hitta billiga flyg. Inga problem med flygbiljetter alltså!

Välmående storstad

Ursprungligen stod en borg på denna plats och runt om växte ett handelscentra fram, men det var tack vare handelsförbundet Hansan som staden expanderade. Ännu denna dag är Hamburg en av Tysklands mest blomstrande städer med landets högsta BNP per capita.

Idag är Hamburg en modern storstad där man satsar på turism och kultur. Tidigare har den kanske varit något förbisedd som turiststad, men nu börjar det bli populärt med weekendresor till Hamburg. Och här finns mycket att upptäcka: spännande shopping, vällagad tysk husmanskost, massor av ölsorter och ett stort teater- och operautbud. Ett besök på den klassiska julmarknaden kan varmt rekommenderas! Mitt i Hamburg ligger Alstersjöarna omgivna av en park. En utmärkt plats att vila trötta fötter på! Ströva runt i den vackra naturen eller ta en guidad båttur på sjön.

Hela världen i miniatyr

Reser du med barn? Då lockar kanske ett besök på världens största modelljärnväg? På Miniatur Wunderland avbildas kända miljöer från bland annat Skandinavien med tåg, båtar och bilar och det hela styrs med 30 datorer. Barnsligt kul även för vuxna!

Flyg till Hamburg Airport

Tysklands fjärde största flygplats med runt 12 miljoner besökare per år. Med pendeltåg når du centralstationen på 25 minuter och tågen går var 10:e minut. Du kan också åka flygbuss eller ta en taxi direkt till ditt boende i Hamburg. Flygplatsen har gratis trådlöst internet och flera olika matställen och caféer. Hit flyger de flesta stora bolag, inklusive SAS, Norwegian, Ryanair och Airberlin. Det tar bara runt 1,5 timme att flyga hit från Stockholm. Du kan också hyra bil i Hamburg, och göra en utflykt när du är i trakten. Det tyska motorvägssystemet Autobahn är väl utbyggt och håller oftast hög klass. Det är ingen hastighetsbegränsning så kör försiktigt! Svenskt körkort gäller. Kanske tar ni en tur till Timmendorfer strand, en av Europas längsta sandstränder för att ta ett dopp i Östersjön? Typisk tysk badort med charmiga små strandhytter en timmes bilresa bort.

Flyg till Lübeck Airport

Du kan också flyga till Lübeck och åka flygbuss till Hamburgs centralstation. Resan tar ca 1 timme, och bussarna kör i samband med att flygen avgår eller ankommer. Om flyget är försenat så väntar bussen på dig! Eftersom detta är en mindre flygplats som främst trafikeras av lågprisbolag är servicen kanske något begränsad.

Hamburg lockar såväl turister som affärsresenärer med sin blandning av historia, modern storstad och ekonomisk expansion. Smaka gärna på ett Fischbrötchen när du är här, en slags fisksmörgås med remouladsås. Tysk snabbmat när den är som bäst!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Hamburg?
Hamburg har en enda flygplats, Hamburg (HAM).
Hur långt från centrala Hamburg ligger Hamburg (HAM)?
Om du ska bo i centrala Hamburg går den sista biten av resan fort efter att du anlänt till HAM. Terminalen ligger endast 9 kilometer bort.
Kan jag flyga till Hamburg?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Hamburg. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Hamburg?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Hamburg kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Hamburg med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Hamburg kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Hamburg?
När du landar på HAM börjar din semester i Hamburg på riktigt. Stadens enda större flygplats ligger cirka 9 kilometer utanför stadskärnan.
Hur många flygbolag flyger till Hamburg?
Totalt finns det 39 olika flygbolag som ansluter Hamburg till 106 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Hamburg?
Lufthansa och Eurowings är de största flygbolagen som flyger till Hamburg. Ett av de populäraste sätten att ta sig hit är att flyga med Lufthansa från Isarvorstadt.
Hur många direktflyg går det till Hamburg?
Det går 1 043 direktflyg till Hamburg per vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Hamburg från?
Flygresor till Hamburg från Altstadt, Centrum och Gamla stadskärnan är de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Hamburg?
Om du reser med flyg till Hamburg från Altstadt tar resan 1 timme och 8 minuter. Om du stiger på planet i Centrum bör du räkna med att vara i luften i uppemot 1 timme och 42 minuter. Med Gamla stadskärnan som startpunkt är Hamburg 2 timmar och 7 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Hamburg?
Alla erfarna resenärer är medvetna om att du inte bör vänta till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst strax innan avresedatumet. Ett annat bra sätt att hitta låga priser är att titta på flera olika alternativ. Om destinationen i fråga har flera flygplatser kan du till exempel undersöka om du kan hitta lägre priser genom att flyga till en mindre använd terminal. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att boka direkt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte dröja, utan slå till när du har chansen.
Hur tar man sig igenom flygresan till Hamburg?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa med flyg verka besvärlig, men ta det lugnt. Kom bara ihåg att följa de här användbara tipsen, så kan du börja din semester i Hamburg på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en stressfri flygtur är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: ditt pass, resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Härnäst bör du ta med dig saker som kan få tiden att gå fortare, som en dator eller någonting att läsa. Det kan även vara smart att packa med dig laddare, öronproppar och en uppblåsbar flygkudde. Slutligen ska du komma ihåg att lämna plats i väskan för dina toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Vad som betraktas som otillåtna saker skiljer sig mellan flygbolagen, men normalt gäller regeln att ingenting brandfarligt, explosivt eller vasst tillåts. Här ingår bland annat bestick, rakblad, blekmedel och aerosolburkar. Sportutrustning som hockeyklubbor eller andra saker som skulle kunna skada övriga passagerare, till exempel vapen och ammunition, är inte heller tillåtna ombord.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Gångarna på ett flyg är inte den bästa platsen för att synas i dina trendigaste kläder. Välj någonting bekvämt och kom ihåg att ha med dig en tjock tröja, eftersom det ofta blir lite svalt på längre flygturer. Omslutande skor med plan sula kan också rekommenderas.
  • På längre flygresor finns det en risk för att vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd där blodproppar uppstår till följd av utdragen inaktivitet. För att undvika att drabbas av detta kan du utnyttja alla tillfällen att röra på dig och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Du kan även minska risken genom att bära stödstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Hamburg?
Om du har planerat ordentligt innan du kommer till flygplatsen går resan till Hamburg betydligt smidigare. Har har vi samlat ihop några behändiga tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan dröjsmål.

  • Säkerhetspersonalen måste först bekräfta att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du får fortsätta. Se till att du har allt inom räckhåll.
  • Efter detta ska du och ditt handbagage röntgas. För att se till att det hela går smidigt tar du av dig allt som kan aktivera larmet. Saker som din jacka, ditt bälte och dina hörlurar måste skannas av maskinen.
  • Elektroniska enheter, som mobiler och surfplattor, måste också passera genom maskinen. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka allt igen.
  • Läppbalsam, parfym och andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste förvaras i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste allting få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du eventuellt spara några minuter. Stövlar och andra kraftiga skor måste ofta skannas separat, medan du förmodligen slipper detta med lätta gympaskor.
  • Knivar och andra vassa föremål kan inte tas med på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Hamburg
Ankomstflygplats
Hamburg
IATA-kod för ankomstflygplats
HAM
Destination
Hamburg
Pris tur-och-retur
1 605 kr