Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Hangzhou

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Hangzhou

Flyg till Hangzhou

Hangzhou är den största staden i Zhejiang-provinsen i östra Kina. Staden ligger vid Hangzhouviken som separerar Shanghai och Ningbo. I innerstadsområdet bor cirka 7 miljoner invånare, och i hela regionen är mer än 21 miljoner människor permanent bosatta. Det finns många universitet och lärosäten i staden, och andelen studenter är därför hög.

Många väljer att resa till Hangzhou för dess vackra natur och fina sevärdheter, bland annat de många religiösa byggnaderna, samt den välkända sjön Xihu (som betyder ”Västra sjön” på kinesiska). Att ordna flyg till Hangzhou är enkelt, då staden har en egen flygplats. Du kan resa hit när som helst på året, beroende på vilket väder du föredrar. Somrarna är heta och fuktiga, vintrarna är svalare och torrare, med viss förekomst av snö.

Smidiga förbindelser med flyg till Hangzhou

Hangzhou har en egen flygplats vid namn Hangzhou Xiaoshan International Airport. Flygplatsen är stor och vältrafikerad, och det finns direktförbindelser till flera närliggande länder som Thailand, Japan och Sydkorea. Det är svårt att hitta flygresor till Hangzhou från Sverige utan mellanlandningar, men det är ändå relativt lätt att flyga dit. Det går många flyg dagligen till de större flygplatserna i Kina samt större flygplatser i Kinas grannländer, och eftersom Hangzhou Xiaoshan International Airport har direktförbindelser med dessa länder kan du ta dig till ditt resmål med en enda mellanlandning. Med lite tur kan du även hitta relativt billiga flyg till Hangzhou, eftersom det ofta finns billiga resor från Sverige till Kinas största städer.

Flygresor till Hangzhou och transport till staden

Hangzhou Xiaoshan International Airport ligger vid Qiantangflodens södra strand, och är den flygplats som förbinder Hangzhou och närliggande städer med omvärlden. Efter att du har köpt flygbiljetter till Hangzhou och äntligen har landat, finns det flera sätt att ta sig in till stadens centrala delar, som ligger cirka 27 kilometer från flygplatsen. Du kan bland annat ta flygbuss till ditt hotell i Hangzhou eller till andra städer i de närliggande provinserna Zhejiang och Jiangsu, om du har ärenden dit. Något som är värt att tänka på om du vill hyra bil i Hangzhou, är att det krävs ett kinesiskt körkort eller ett särskilt tillstånd för att köra bil i Kina. Det enklaste är därför att hyra en bil med chaufför, som kör dig runt till stadens olika sevärdheter.

Njut av Hangzhous vackra natur

Hangzhou är känt för sina historiska sevärdheter och sin vackra natur. Staden omnämns ibland som en av Kinas vackraste städer, och turismen är en viktig näring. Trots stadens kraftiga utbyggnad och urbana utveckling har naturområdena och de historiska platserna noggrant bevarats. Hangzhous absolut mest kända sevärdhet är sjön Xihu, som finns på Unescos världsarvslista och är ett berömt resmål i hela Kina. Vid sjön finns flera tempel och pagoder, vilket vittnar om områdets religiösa betydelse.

Andra vackra naturområden är Hangzhous botaniska trädgård och Xixi National Wetland Park, som båda bjuder på fina vyer. Vid Qiantangfloden kan du även uppleva världens största ”bore”, en sorts tidvattensvåg, vilken är en populär och häpnadsväckande sevärdhet.

Information om flyg till Hangzhou

Destinationens flygplats Hangzhou
IATA-kod för ankomstflygplats HGH

Populära flyg till Hangzhou

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.