Början av huvudsektionen

Om Hawaii

Flyg till Hawaii

Det finns en mängd avgångar till Hawaii från Stockholm, det gäller bara att hitta rätt anslutning; såväl priser som restider varierar ganska kraftigt, men konkurrensen är hög och flera flygbolag tar dig till Honolulu och Hawaiis mer dolda pärlor. Observera att det inte går några direktflyg till Hawaii från Stockholm och det tar cirka ett dygn att ta sig till Hawaii från svenska flygplatser, med minst två mellanstopp, så se till att boka in ett par extra dagar för att neutralisera jetlag och eventuella sömnproblem.

Innan man börjar söka efter flyg till Hawaii och bokar sina flygresor bör man ha i åtanke att det finns flera flygplatser på Hawaiis olika öar – och man hittar flyganslutningar från Stockholm till dem alla – så om man planerar att röra sig runt de olika öarna är det bästa att staka ut en resplan innan man sätter igång med att boka flygbiljetter. Från Stockholm hittar man flyg till Honolulu International Airport på Oahu, Lihue Airport på Kauai, Kahului Airport på Maui samt Kona International Airport och Hilo Airport på Island of Hawaii. Med de mest tidseffektiva anlutningarna skiljer sig inte flygtiden särskilt mycket, men ofta är priserna något lägre till Honolulu eftersom konkurrensen är högre. Man bör dock ha i åtanke att man kan spara mycket transporttid på själva öarna genom att boka flyg smart och tänka till en extra gång.

Flyg till Hawaii från svenska flygplatser

Om du är på jakt efter en flygresa till Hawaii kan du enkelt söka efter flyg och filtrera dina sökresultat. Det finns ett stort utbud av flygresor mellan Stockholm och Hawaii, och bor man i södra Sverige kan man även hitta bra flyganslutningar från Köpenhamn. Många stora flygbolag har flygrutter från Sverige till Honolulu och man hittar billiga flygbiljetter hos bland andra United, Delta, Lufthansa, KLM, Swiss Air och British Airways.

Räkna med att flygresan i de flesta fall tar mellan 22 och 26 timmar. Det bästa är att sortera sökresultaten efter total restid om man vill få en bra överblick, men man kan givetvis även sortera efter flygpriser om man prioriterar att flyga billigt. Räkna med att praktiskt taget alla flyg kräver två mellanstopp, men vissa flygrutter innebär tre mellanlandningar. De allra flesta flygbolag flyger givetvis via USA:s fastland och då framförallt västkusten; Los Angeles och San Francisco är de primära inkörsportarna för nästan all flygtrafik till Honolulu från västvärlden.

Flyg till Honolulu International Airport

Trots att vissa resenärer gör bäst i att boka flyg till en av Hawaiis mindre flygplatser, kommer majoriteten att flyga till Honolulu International Airport, som är Hawaiis i särklass största flygplats, och dessutom ligger på Oahu som är den mest populära ön för resenärer från såväl USA som resten av världen. 21 miljoner passagerare passerar genom flygplatsen varje år och härifrån har man tillgång till några av Hawaiis mest berömda attraktioner såsom Pearl Harbor och Waikiki Beach samt Oahus nattliv och spektakulära hotell.

Det finns flera sätt att ta sig till och från Honolulu International Airport. Flygplatsen ligger cirka 10 km från centrala Honolulu och 16 km från Waikiki Beach; det bästa är givetvis att förboka en hyrbil som lär komma väl till pass för att utforska Oahu. Det går även en kollektivbuss varje halvtimme som tar cirka 40 minuter till Waikiki Beach och inte kostar mer än ett par dollar. Det går dessutom flygbussar som är bekvämare och tar dig hela vägen till ditt hotell på beställning, men servicen är givetvis även dyrare än kollektiva färdmedel; räkna med lite under hundra kronor för en enkelbiljett. Om man väljer att ta en taxi bör man räkna med att de kostar runt 45 dollar, men priserna kan variera något beroende på trafik.