Förslag på billiga flygresor till Hiroshima

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 7 235 kr för enkelflyg och 6 248 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Hiroshima

Flyga till Hiroshima

På ön Honshus sydvästra kust ligger den fantastiska hamn- och industristaden Hiroshima. Flygresor till Hiroshima brukar främst locka historieintresserade besökare som vill se Fredsparken och det världsarvslistade monumentet Genbaku Dome, samt besöka stadens fina museer. När du strosar runt kommer du att överösas av spännande sevärdheter. Här möts du dessutom av ett genuint japanskt storstadsmyller.

Det finns gott om bra hotell i Hiroshima – från lyxhotell till enklare logi med både hel- och halvpension. Satsa på att bo centralt för att underlätta din vistelse. Du kan utforska staden med spårvagn, vilket är en unik upplevelse eftersom de flesta andra japanska storstäder nu för tiden har tunnelbana. På spårvagnen kan du insupa atmosfären och få lite överblick när du åker på olika dagsutflykter. Vill du ta dig runt på ett smidigt sätt kan det annars vara en god idé att åka taxi, eller att i förväg hyra bil i Hiroshima och hämta upp den redan på flygplatsen.

Flyg till Hiroshima från Sverige

Det går inga direktflyg till Hiroshima från Sverige men du kan hitta bekväma avgångar om du gör en eller ett par mellanlandningar. Det går relativt smidigt att åka tur och retur till Hiroshima Airport (HIJ) en flygplats vars trafik till 80% består av inrikesflyg från Haneda Airport i Tokyo. Med andra ord är det troligtvis från Tokyo du kommer att komma när du flyger till Hiroshima. Om du reser med flygbolag som inte har sin bas i Japan kan du förstås mellanlanda i någon annan storstad.

Koppla av i din flygstol till Hiroshima

En flygresa till Hiroshima från Stockholm Arlanda (ARN) och Göteborg-Landvetter (GOT) gör vanligtvis två mellanlandningar och du får räkna med en total restid på minst 18 timmar. Du kan boka flyg till Hiroshima med mängder av olika bolag - SAS, Lufthansa och japanska All Nippon Airways, ANA, är en av de vanliga kombinationer som erbjuds. Du mellanlandar i så fall på Münchens Internationella flygplats (MUC) och sedan på Tokyo Haneda (HND) innan du kommer fram till flygplatsen i Hiroshima. Se till att försöka undvika de allra längsta stopptiderna, om möjligt. Om du väljer en paketresa till Hiroshima kan du dessutom spara en slant.

Om du bor i södra Sverige och kan boka din flygbiljett till Hiroshima från Köpenhamn går det att hitta resor med bara en mellanlandning. SAS och ANA är ett par av flygbolagen som erbjuder denna resa och flygtiden går ner till 15 timmar när du bara gör ett kortare stopp. Är du ute i god tid och söker smart ska det inte vara några problem att hitta billiga flyg till Hiroshima med en mellanlandning i Tokyo, utan att behöva tillbringa tiotals timmar på en transitflygplats.

För att ta dig från Hiroshima Airport är det enklast att åka taxi, om ditt hotell inte erbjuder flygplatstransfer. Taxibolag som använder taxameter är pålitliga och förarna är oftast vänliga och hjälpsamma, och i hela regionen är taxi ett populärt färdmedel. Om du vill spara lite pengar kan du även åka buss mellan flygplatsen och stadskärnan, men det finns ingen tågstation här i Hiroshima.

Populära flyg till Hiroshima

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 7 235 kr för enkelflyg och 6 248 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.