Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Jerusalem

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Jerusalem

Flygresor till historiska Jerusalem

Jerusalem är känd världen över som Guds stad, både i dåtid och nutid. I tusentals år har denna plats i Israel varit helig. Jerusalem är en av världens äldsta städer och den fungerar som helig plats för både kristna, muslimer och judar. Hit vallfärdar årligen tusentals människor, både troende och icke troende, för att ta in denna makalösa plats. För en sak är säker – Jerusalem lämnar ingen oberörd. Det finns resebolag som erbjuder paketresor till Jerusalem, men man kan också åka på egen hand och boka hotell och flygbiljetter till Jerusalem separat.

Israel bär på en lång och komplicerad historia som fortfarande märks idag. En resa hit innebär många starka intryck och möten med spännande människor. Res hit med ett öppet sinne och det kommer att bli en resa du sent glömmer! Att bara vandra omkring i Jerusalem ger tillräckligt stimulans för en hel dag – känn historiens vingslag i de trånga gränderna, handla kryddor och mat på någon av de stora marknaderna eller bara slå dig ned på en servering och titta på gatulivet. Här finns också spännande kontraster mellan gammalt och nytt – de senaste åren har det öppnats många fina butiker, högklassiga restauranger och lyxiga hotell i Jerusalem. Vill du hyra bil i Jerusalem? Inga problem. Här finns flera biluthyrningsfirmor som du kan vända dig till.

Billiga flyg till Jerusalem

När du reser med flyg till Jerusalem landar du på Israels enda internationella flygplats i Tel Aviv, Ben Gurion International Airport. Resan från Sverige till Tel Aviv tar ungefär 4,5 timmar om du reser med direktflyg. Vill du komma undan med en lite billigare resa, leta då efter flyg med en eller flera mellanlandningar. På flygplatsen finns ett mycket stort utbud av taxfree shopping och de flesta bekvämligheter du kan tänka dig behöva.

När du landat i Tel Aviv kanske du väljer att stanna kvar ett par nätter i den israeliska huvudstaden. Här sjuder det av liv natt som dag och israelerna hänger sig gärna åt samtal med turister på besök – här kan du räkna med att få tips på allt från sevärdheter till restauranger om du frågar! Från Tel Aviv går det snabba och bekväma direktbussar till Jerusalem, med avgångar flera gånger om dagen. De allra flesta turisterna väljer att resa till Jerusalem med buss.

Omvälvande upplevelser i Jerusalem

Det är nog ingen som lämnar Jerusalem oberörd. I staden råder en speciell känsla av meningsfullhet och historia som är svår att beskriva, den behöver helt enkelt upplevas. Att besöka platser från Bibelns berättelser såsom Västra muren och Tempelberget är något utöver det vanliga. Inte konstigt att turister från hela världen söker sig hit, året om.

Jerusalem lämpar sig också väldigt bra för barn och unga. Stadens många museer anordnar till exempel spännande aktiviteter och guidningar och här finns också go-kart, minigolf och annat kul för både yngre och äldre. Något som alla kan uppskatta är den smakrika maten – njut av rykande färsk falafel och kryddrika lammspett, helt oemotståndligt gott!

Information om flyg till Jerusalem

Destinationens flygplats Jerusalem
IATA-kod för ankomstflygplats TLV

Populära flyg till Jerusalem

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.