Billiga flygbiljetter till Jerusalem

Förslag på billiga flygresor till Jerusalem

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 872 kr för enkelflyg och 1 348 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
EL AL Israel Airlines
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
Wizz Air

Om Jerusalem

Flygresor till historiska Jerusalem

Jerusalem är känd världen över som Guds stad, både i dåtid och nutid. I tusentals år har denna plats i Israel varit helig. Jerusalem är en av världens äldsta städer och den fungerar som helig plats för både kristna, muslimer och judar. Hit vallfärdar årligen tusentals människor, både troende och icke troende, för att ta in denna makalösa plats. För en sak är säker – Jerusalem lämnar ingen oberörd. Det finns resebolag som erbjuder paketresor till Jerusalem, men man kan också åka på egen hand och boka hotell och flygbiljetter till Jerusalem separat.

Israel bär på en lång och komplicerad historia som fortfarande märks idag. En resa hit innebär många starka intryck och möten med spännande människor. Res hit med ett öppet sinne och det kommer att bli en resa du sent glömmer! Att bara vandra omkring i Jerusalem ger tillräckligt stimulans för en hel dag – känn historiens vingslag i de trånga gränderna, handla kryddor och mat på någon av de stora marknaderna eller bara slå dig ned på en servering och titta på gatulivet. Här finns också spännande kontraster mellan gammalt och nytt – de senaste åren har det öppnats många fina butiker, högklassiga restauranger och lyxiga hotell i Jerusalem. Vill du hyra bil i Jerusalem? Inga problem. Här finns flera biluthyrningsfirmor som du kan vända dig till.

Billiga flyg till Jerusalem

När du reser med flyg till Jerusalem landar du på Israels enda internationella flygplats i Tel Aviv, Ben Gurion International Airport. Resan från Sverige till Tel Aviv tar ungefär 4,5 timmar om du reser med direktflyg. Vill du komma undan med en lite billigare resa, leta då efter flyg med en eller flera mellanlandningar. På flygplatsen finns ett mycket stort utbud av taxfree shopping och de flesta bekvämligheter du kan tänka dig behöva.

När du landat i Tel Aviv kanske du väljer att stanna kvar ett par nätter i den israeliska huvudstaden. Här sjuder det av liv natt som dag och israelerna hänger sig gärna åt samtal med turister på besök – här kan du räkna med att få tips på allt från sevärdheter till restauranger om du frågar! Från Tel Aviv går det snabba och bekväma direktbussar till Jerusalem, med avgångar flera gånger om dagen. De allra flesta turisterna väljer att resa till Jerusalem med buss.

Omvälvande upplevelser i Jerusalem

Det är nog ingen som lämnar Jerusalem oberörd. I staden råder en speciell känsla av meningsfullhet och historia som är svår att beskriva, den behöver helt enkelt upplevas. Att besöka platser från Bibelns berättelser såsom Västra muren och Tempelberget är något utöver det vanliga. Inte konstigt att turister från hela världen söker sig hit, året om.

Jerusalem lämpar sig också väldigt bra för barn och unga. Stadens många museer anordnar till exempel spännande aktiviteter och guidningar och här finns också go-kart, minigolf och annat kul för både yngre och äldre. Något som alla kan uppskatta är den smakrika maten – njut av rykande färsk falafel och kryddrika lammspett, helt oemotståndligt gott!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Jerusalem?
Om du ska flyga behöver du inte lista ut vilken flygplats du ska välja att landa på. Jerusalem har bara en enda, och den heter Tel Aviv (TLV-Ben Gurion).
Hur långt från centrala Jerusalem ligger Natbag (TLV)?
Åkturen från TLV till centrala Jerusalem kan ta ganska lång tid. Du måste ta dig 40 kilometer från terminalen innan du är framme på ditt hotell i stadskärnan.
Kan jag flyga till Jerusalem?
Besök våra reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Jerusalem. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän är ett krav vid ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Jerusalem?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Jerusalem kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Jerusalem med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Jerusalem kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Jerusalem?
Turister från hela världen anländer till Tel Aviv (TLV-Ben Gurion) varenda dag. När du har gått igenom kontrollerna och fått tag i ditt bagage befinner du dig omkring 40 kilometer från centrum i Jerusalem.
Hur många flygbolag flyger till Jerusalem?
Det finns sammanlagt 61 olika flygbolag som kopplar samman Jerusalem med 110 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Jerusalem?
Resenärer väljer oftast El Al, Air France eller easyJet när de flyger till Jerusalem. De flesta av flygen avgår från Hauts-de-Seine, och El Al är det populäraste alternativet på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Jerusalem?
Det går vanligtvis 1 074 direktflyg till Jerusalem per vecka, så du kommer att kunna landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Jerusalem från?
Flygresor till Jerusalem som avgår från Viterbo, Gamla stadskärnan och Dubai är mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Jerusalem?
Vilken stad du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Viterbo till Jerusalem tar resan cirka 3 timmar och 25 minuter. En flygresa från Gamla stadskärnan brukar vara framme på 3 timmar och 56 minuter. Om du har Dubai som avreseort kan du istället räkna med att vara i luften i 3 timmar och 34 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Jerusalem?
Alla erfarna resenärer kan intyga om att man inte bör dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är ofta högre strax innan avresedatumet. Ett annat bra sätt att hitta specialerbjudanden är att titta på flera olika alternativ. Om resmålet har flera flygplatser kan du till exempel kolla upp vad det kostar att boka biljetter till en mindre använd terminal. Till sist kan du spara ytterligare några kronor genom att boka direkt. Om du lyckas hitta ett fint erbjudande ska du inte vänta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Jerusalem?
Om du inte är väl förberedd kan en flygresa kännas som en utmaning, men du behöver inte oroa dig. Du behöver bara följa de här enkla tipsen, så kan du börja din semester i Jerusalem på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du ta med dig passet, alla dina resedokument, plånboken och eventuella mediciner. Utöver detta kommer du att vilja ha någon sorts underhållning under flygresan. Någonting att läsa och en dator som du har laddat med dina favoritserier är två bra alternativ. Om du vill kunna sova en stund kan ett uppblåsbart nackstöd och ett par öronproppar vara användbara. Sist men inte minst ska du komma ihåg att spara lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte råkar ha en sax eller något annat vasst föremål någonstans i din väska. Brandfarliga eller explosiva produkter, till exempel tändare och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare på över 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm ska vara din högsta prioritet när du avgör hur du ska vara klädd under resan. Fundera även på vilka skor du ska ha på dig, eftersom det kan hända att fötterna svullnar något i luften. Omslutande skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Längre perioder utan rörelse kan bidra till att orsaka djup ventrombos (DVT), vilket är någonting som kan drabba vissa passagerare på långa flygresor. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Jerusalem?
Tricket är att vara förberedd i förväg, innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på flyget till Jerusalem snabbt och lätt. Följ de här tipsen för att börja semestern på rätt sätt.

  • För det första måste du visa upp ditt pass och boardingpass för säkerhetspersonalen. Ha allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som sannolikt skulle aktivera larmet, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektroniska enheter, som din mobil och surfplatta, måste också skannas.
  • Handkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i förpackningar som inte rymmer mer än 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Genom att välja rätt skor kan du kanske spara ett par minuter. Kängor och andra kraftigare skor behöver ofta skannas separat, medan detta vanligtvis inte gäller för lätta gymnastikskor.
  • Spetsiga föremål kan inte tas med ombord på flyget. De kommer att omhändertas av personalen i säkerhetskontrollen, så kom ihåg att packa ner dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Jerusalem
Ankomstflygplats
Ben Gurion
IATA-kod för ankomstflygplats
TLV
Destination
Tel Aviv
Pris tur-och-retur
8 432 kr

Populära flyg till Jerusalem

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 872 kr för enkelflyg och 1 348 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Pegasus Airlines