Förslag på billiga flygresor till Kalamata

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Sep 16, 2018

Trevlig personal och gott service...

Flyg till Kalamata

Härliga Kalamata är kanske bäst känt för sina oliver, men staden har mycket mer att erbjuda, från stränder och traditionell medelhavsatmosfär till häpnadsväckande arkeologiska lämningar. Flyg till Kalamata och slappna av vid stadens prisvärda strand, eller utforska nattklubbarna längs stranden i Verga eller den mer familjevänliga stranden i Kitries. Upplev autentiska medelhavssmaker på marknaden varje onsdags- och lördagsförmiddag. Besök olivodlingarna och lär dig mer om hur man gör olivolja. Utforska ruinerna av antikens Messenia, med sina tempel till Zeus och Poseidon.

Ditt hotell i Kalamata ligger sannolikt vid stranden. Här finns något för alla, från budgetresenären till lyxliraren. Du finner allt från enklare enstjärniga hotell med bar eller restaurang till femstjärniga spahotell med inredd balkong, utomhuspool och eget gym. Om du föredrar att bo lite längre från stranden finns det ett litet, framförallt fyrstjärnigt, hotellutbud inne i staden.

Den billigaste tiden att boka flygbiljett till Kalamata från Norden är mitt under högsommaren, när Kalamatas torra hetta inte sällan överstiger 40 °C. Priserna är också låga i maj månad, när dagstemperaturen ligger runt 25 °C och havstemperaturen har hunnit bli förhållandevis behaglig. Om vädret är viktigare än priset besöker du istället Kalamata under tidig höst, när dagshettan har avtagit något men vattnet fortfarande är varmt efter sommaren.

Du bokar flygstol till Kalamata

Som EU-medborgare behöver du inte visum för att flyga till Kalamata och eftersom Grekland ingår i Schengenområdet behöver du inte ens ha med dig ditt pass, under förutsättning att du bokar direktflyg till Kalamata från Norden. Du behöver däremot giltigt personbevis, till exempel ett ID-kort.

Det kan vara hektiskt att förbereda sig inför en resa och då kan det vara skönt att slippa växla pengar. Eftersom det vanligtvis är avgiftsfritt att ta ut euro i bankomat utomlands med kontantkort kostar det inget extra att spara lite tid. Om du är osäker på huruvida just ditt kort är avgiftsfritt utomlands bör du dock kontrollera ditt avtal med din bank. Du bör också lyfta eventuella spärrar på ditt kort för bruk utomlands.

Ditt flyg till Kalamata anländer

Ditt flyg till Kalamata landar vanligtvis på Kalamata International Airport. Detta är en mycket liten flygplats där huvuddelen av flygtrafiken är säsongsbunden. Om du inte planerar att resa till Kalamata via Stockholm, Düsseldorf eller München kan det hända att du under höst och vinter blir tvungen att resa via Athens International Airport, 27 mil från Kalamata.

Eftersom flygplatsen huvudsakligen har öppet under sommarmånaderna är serviceutbudet mycket litet. Här finner du ett kafé, en bankomat och två souvenirbutiker. Om du inte planerar att hyra bil i Kalamata kan du ta taxi in till staden. Den en mil långa färden tar runt 15 minuter. Det går även bussar från terminalen till såväl Kalamata som ett flertal andra städer i närområdet.

Information om flyg till Kalamata

Destinationens flygplats Eleftherios Venizelos
IATA-kod för ankomstflygplats ATH
Destination Aten

Populära flyg till Kalamata

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.