Billiga flygbiljetter till Karlskrona

Förslag på billiga flygresor till Karlskrona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 780 kr för enkelflyg och 1 527 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Braathens Regional Aviation

Om Karlskrona

Om Karlskrona

Flyg till Karlskrona

Till Karlskrona kommer du lättast genom att flyga till Ronneby flygplats som ligger ungefär en halvtimmes bilfärd från Karlskrona centrum. Från Stockholm går det direktflyg till Karlskrona med anslutning från bland annat Visby, Göteborg och Umeå. Det är lätt att hitta billiga flygresor till Karlskrona och det finns bra kommunikationer från Ronneby flygplats till centrum.

Flyga till Karlskrona – praktisk information

Det går dagligen flygresor till Karlskrona från Arlanda och Bromma flygplats i Stockholm och om du vill hitta flyg till Karlskrona är just Stockholm den naturliga knytpunkten. Oavsett om du reser från Umeå, Malmö eller Göteborg är det i Stockholm du mellanlandar.

Det tar inte mer än en timme att flyga från storstaden Stockholm till vackra småstaden Karlskrona mitt i Blekinges skärgård. På vägen kan du njuta av en fantastisk utsikt högt ovanför molnen. Om du bokar en paketresa till Karlskrona får du på ett smidigt sätt både flyg och boende i Karlskrona. Väl framme får du inte missa alla sevärdheter som gjort just detta till en världsarvsstad. Vackra kyrkor, paradgator och det havsnära läget gör Karlskrona till det perfekta resmålet för den som är ute efter fantastiska promenader i en äkta gammal örlogsstad.

Flyg till Karlskrona från Stockholm

Om du vill flyga till Karlskrona går det smidigt att ta sig hit från Ronneby flygplats. Det går dagligen både flygbussar och shuttles från flygplatsen till centrum. Flygbussen är anpassad efter ankomster från Arlanda och stannar vid ett antal stopp. Även flygshuttlen anpassas efter samtliga ankomster från Bromma flygplats och stannar centralt. Om du vill hyra bil i Karlskrona kan du göra det i centrum.

Från Ronneby flygplats kan du beställa taxi eller hyrbil och här finns det också specialservice för den som har behov av färdtjänst. Detta beställs i samband med bokning av din flygbiljett till Karlskrona och upphämtning sker precis utanför terminalbyggnaden. Om du har behov av ledsagning till eller från flygplanet går det att ordna i förväg. Meddela flygplatsen om dina behov i god tid för att se till att din resa går så smidigt som möjligt. Trots att flygresan mellan Stockholm och Karlskrona är så kort ingår det ofta servering av dryck och lättare tilltugg på planet och i resan du köper ingår oftast ett medhavt bagage på ungefär 20 kilo, med reservation för vilket flygbolag du väljer att resa med. Ronneby flygplats är en relativt liten flygplats men har bra service som täcker de flesta behov. Flygkaféet serverar varm mat och har fullständiga rättigheter. På plats finns också gratis wifi och servicekontor. Om du reser till Karlskrona med jobbet kan du till exempel också boka ett konferensrum på Ronneby Airport Conference som tar upp till 18 personer.

Så tar du dig till flygplatserna i Stockholm

Bromma flygplats ligger ungefär sju kilometer utanför Stockholms centrum och dit tar du dig lättast med Flygbussarna, taxi eller kollektivtrafik. Det finns goda förbindelser med Stockholms lokaltrafik för den som vill ta sig till flygplatsen.

Om du hellre vill flyga till Karlskrona från Arlanda kan du åka taxi, flygbuss eller kollektivtrafik från Stockholms centrum.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Karlskrona?
Om du reser med flyg behöver du inte lista ut vilken flygplats du ska välja. Karlskrona har bara en enda, och den heter Malmö (MMX-Sturup).
Kan jag flyga till Karlskrona?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Karlskrona. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav när du landar.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Karlskrona?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Karlskrona kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Karlskrona med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Karlskrona kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Karlskrona?
Det finns ett flertal alternativ om du reser till Karlskrona. Du kan välja bland 4 flygbolag som erbjuder flyg till staden, från 18 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Karlskrona?
Braathens Regional driver majoriteten av flygen till Karlskrona, och ett Braathens Regional-flyg med Stockholm som avreseort är det populäraste alternativet för att ta sig hit.
Hur många direktflyg går det till Karlskrona?
Att planera en oförglömlig vistelse i Karlskrona är hur lätt som helst när det finns 161 direktflyg att välja mellan per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Karlskrona från?
Flygen till Karlskrona från Stockholm, Stadshagen eller Fredhäll brukar vara mycket efterfrågade.
Hur lång tid tar flyget till Karlskrona?
Vilken flygplats du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Stockholm till Karlskrona tar resan i genomsnitt cirka 1 timme och 7 minuter. Ett flyg från Stadshagen brukar nå fram på 1 timme och 12 minuter. Om du har Fredhäll som avreseort är du normalt i luften i 1 timme och 12 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Karlskrona?
Alla har vi stött på sådana lyckostar som på något sätt får tag i fantastiskt billiga biljetter vart de än ska resa. Vet du hur det går till? De dröjer inte till sista stund med att boka. Du kan även utvidga din sökning och jämföra de olika alternativen. Om resmålet i fråga har flera flygplatser skulle du kunna hitta lägre priser genom att boka biljetter till en terminal som ligger lite längre bort. Sist men inte minst kan du spara ett par slantar till genom att boka snabbt. Om du råkar se ett bra erbjudande ska du inte tveka, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Karlskrona?
Om du inte är väl förberedd kan en resa med flyg verka besvärlig, men oroa dig inte. Kom bara ihåg att följa de här enkla tipsen, så kan du inleda din semester i Karlskrona på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Först och främst ska du komma ihåg att ta med dig passet, alla resedokument, dina bankkort samt dina dagliga mediciner. Utöver detta vill du sannolikt ha någon typ av underhållning under resan. En bra bok och en bärbar dator fullpackad med dina favoritserier är bra alternativ. Om du vill ha möjlighet att vila en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par hörlurar som stänger ute ljud komma väl till pass. Slutligen bör du inte glömma att reservera lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig på topp när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Listan över förbjudna föremål kan skilja sig mellan olika flygbolag, men grundregeln är att ingenting vasst, brandfarligt eller explosivt är tillåtet. Här ingår bland annat skruvmejslar, knivar, aerosolburkar och tändare. Sportutrustning som golfklubbor eller andra objekt som hade kunnat skada de övriga passagerarna, till exempel pepparsprej och svärd, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Gångarna på ett flyg är inte rätt ställe för att briljera med dina nya och trendiga kläder. Ta på dig någonting bekvämt och kom ihåg att ha med dig en extra tröja, eftersom det kan bli lite svalt på långa flygturer. Rymliga skor med platt sula är också att föredra.
  • På långa flygresor finns det en risk för att man drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket är ett tillstånd där blodproppar bildas i samband med utdragen inaktivitet. För att minska risken att drabbas av detta kan du utnyttja varje tillfälle att resa dig upp och gå lite fram och tillbaka i kabinen. Du kan även minska risken genom att ta på dig antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Karlskrona?
Hemligheten är att ha planerat allt ordentligt redan innan du är framme på flygplatsen. På så sätt kan du stiga ombord på flyget till Karlskrona utan fördröjningar. Följ tipsen nedan för att inleda semestern på bästa möjliga vis.

  • Ha ditt pass och boardingpass nära tillhands. De är det första personalen kommer att be om under kontrollen.
  • Efter detta ska både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som kan aktivera larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste skannas av maskinen.
  • Elektroniska enheter, som surfplattor och bärbara datorer, måste också gå genom maskinen. Men ta det lugnt. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Handkräm, parfym och alla andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du även måste ta av dig dina skor och låta dem gå genom skannern, så det kan vara en god idé att gå i skor som du lätt kan ta av och på.
  • Knivar och andra vassa föremål är inte tillåtna på flyget. De kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen, så packa ner dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Karlskrona
Ankomstflygplats
Kalmar
IATA-kod för ankomstflygplats
KLR
Destination
Kalmar
Pris tur-och-retur
1 527 kr

Populära flyg till Karlskrona

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 780 kr för enkelflyg och 1 527 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Braathens Regional Aviation