Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Kefalonia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Kefalonia

Flyg till Kefalonia

Vackra Kefalonia ligger i Joniska havet utanför Greklands västkust. Det är den största av de joniska öarna, och den är ett uppskattat resmål för turister från hela världen. Ön är ett grönskande semesterparadis som är känt för sin vackra natur. Landskapet domineras av kalkberg, som står i kontrast till den lummiga grönskan. Förutom den dramatiska naturen kan du utforska öns historia och matkultur – här finns mycket att upptäcka! Det är lätt att hitta flygbiljetter till Kefalonia från Sverige genom Expedia.

Kefalonia har länge fascinerat omvärlden. Ön är granne med legendariska Ithaka, som var Odysseus hemö, och Kefalonia var även den en del av Odysseus rike. Det var även här i fiskebyn Assos som Prins Charles och lady Diana firade sin smekmånad. Ön beskrivs omsorgsfullt i Louis de Berniéres Kapten Correllis mandolin, och förevigades på vita duken i filmversionen av romanen. Boka en flygresa till Kefalonia för att få uppleva magin på egen hand.

Hur du tar dig med flyg till Kefalonia

En flygresa till Kefalonia tar omkring 3 timmar. Flygplatsen ligger 10 kilometer söder om huvudstaden Argostoli, och därifrån till ditt boende på Kefalonia tar du dig lättast med taxi, eftersom det inte finns några bussar som trafikerar flygplatsen. Varför inte passa på att boka en hyrbil genom Expedia? Då får du friheten att utforska ön helt på egen hand. Med en hyrbil på Kefalonia hinner du ser mer av ön! Du kan även flyga till grannön Lefkas och ta färjan till Kefalonia eller göra dagsutflykter till grannöarna med din hyrbil.

Sol och bad – flygresor till Kefalonia

Huvudstaden Argostoli ligger på öns västra sida och är en charmig stad där du finner gott om shopping, restauranger och barer. Det går bra att bada i de fina bukterna utanför Argostoli, men hela kusten erbjuder fantastiska möjligheter till sol och bad. Kefalonias södra kust kantas av långa sandstränder som är barnvänliga och lugna. Öns ostkust däremot bjuder på branta klippor som stupar rätt ner i det kristallklara vattnet, och vägar som dramatiskt slingrar sig längs kusten. I söder, i området runt Lassi, ligger några av öns vackraste stränder – Makris Gialos och Platis Gialos. Med billiga flyg till Kefalonia får du chansen att hitta din egen favoritstrand! Vill du bo nära havet, men i en lite mindre ort, är Fiskardo på öns norra sida att rekommendera. Det är en pittoresk fiskeby som uppskattas av både lokalbefolkning och turister.

Utforska Kefalonia

Det finns mycket som lockar här! Varför inte besöka någon av öns vingårdar? Här görs bland annat ett vitt vin på Roboladruvan, och hinner du inte till någon av gårdarna kan du beställa ett glas på någon av öns många tavernor. Närheten till havet gör att du hittar gott om restauranger som serverar utsökta fisk- och skaldjursrätter. Boka flyg till den här pärlan bland de Joniska öarna redan idag! En paketresa till Kefalonia är ett bra val om du vill kombinera flyg, boende och hyrbil till ett förmånligt pris.

Information om flyg till Kefalonia

Destinationens flygplats Kefalonia
IATA-kod för ankomstflygplats GPA

Populära flyg till Kefalonia

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.