Billiga flygbiljetter till Ko Chang

Förslag på billiga flygresor till Ko Chang

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 803 kr för enkelflyg och 1 624 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Bangkok Airways
Swiss International Air Lines
Thai Airways International
Emirates
Emirates

Om Ko Chang

Flyg till Ko Chang

Ko Chang är en underbart vacker thailändsk ö i Thailandviken, alldeles vid gränsen till Kambodja. Här finns utmärkta sandstränder, höga berg med tropisk regnskog och pittoreska små fiskebyar och ön passar perfekt för en härlig sol- och badsemester. På själva ön (som är en del av en nationalpark) finns ingen flygplats, men det går fint att flyga till Trat på fastlandet och sedan åka vidare med båt. Trat är en mindre flygplats för inrikesflyg från Bangkok.

Under senare år har allt fler turister börjat upptäcka Ko Chang och ön förväntas bli ett av Thailands stora turistmål. Själva namnet Ko Chang betyder ”elefantön” och att den fått detta namn beror på att ön liknar ett elefanthuvud till formen. Det finns faktiskt gott om elefanter här också, men de har tagits hit av människan och fanns inte på ön ursprungligen.

Flygplatsen Trat Airport

Trat Airport är en relativt liten flygplats på fastlandet i närheten av Ko Chang. Hit går endast flyg från Bangkok, så när man reser från Sverige mellanlandar man alltid först på Bangkok International Airport (även kallad Suvarnabhumi Airport). Till Bangkok hittar du enkelt billiga flygbiljetter.

Från Trat Airport till färjekajerna för båtarna till Ko Chang (Ao Thammachat och Centrepoint Piers) är det ungefär 20 km och med buss tar resan cirka 30 minuter. Normalt färdas man i minibussar och färjeavgångarna är anpassade efter flygtidtabellerna så det är aldrig några problem att hinna med. Det går även fint att ta taxi till färjekajerna.

En spännande ö att upptäcka

På Ko Chang hittar du inga larmande storstäder. Det närmaste du kommer är byn Ban Bang Bao som är en fiskeby på sydvästra delen av ön. Här finns en skyddad vik som passar perfekt för anländande båtar och även ett ganska stort antal butiker och restauranger. Det finns även en del trevliga hotell här, men många hotell på Ko Chang ligger utspridda längs sandstränderna eller i närheten av mindre fiskebyar, framför allt på västkusten.

Även om det kanske framför allt är de vackra stränderna som lockar är det också mycket spännande att utforska de inre delarna av ön. I det bergiga inlandet finns gott om vackra vattenfall och en mycket spännande och vild natur. Vill du boka hyrbil på Ko Chang kan du ta hjälp av Expedia för att hitta billiga hyrbilar som passar just dina önskemål.

Flyga till Thailand

En flygresa från Sverige till Thailand tar lite drygt tio timmar om man flyger utan mellanlandningar till Bangkok. Med ett eller flera stopp på vägen får man lägga till några timmar. Med hjälp av Expedia hittar du enkelt billiga flyg och en god idé är att boka en paketresa till Ko Chang med både flyg och hotell, så har du chans att få ett extra bra pris. Till Bangkok går många flygresor dagligen så det är lätt att hitta en lämplig resa. Och varför inte ägna den spännande storstaden några dagar innan du flyger vidare till Trat och Ko Chang?

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Ko Chang
Destinationens flygplatsTrat
IATA-kod för ankomstflygplatsTDX
DestinationTrat
Flygpris1 624 kr

Populära flyg till Ko Chang

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 803 kr för enkelflyg och 1 624 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Thai Airways International