Billiga flygbiljetter till Ko Lanta

Förslag på billiga flygresor till Ko Lanta

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 512 kr för enkelflyg och 7 881 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Thai AirAsia
Thai AirAsia
Thai AirAsia
Austrian Airlines
Lufthansa

Om Ko Lanta

Färja och Flyg till Ko Lanta

Ko Lanta är ett drömresmål för många svenskar, med underbar natur, oslagbar lugn och ro och verkligt sagolika stränder. Denna thailändska ö är ett mysigt och romantiskt paradis där du kan tillbringa din semester i total avskildhet eller med att besöka massor av mysiga strandrestauranger och barer med levande ljus och livemusik. Det finns hotell på Ko Lanta i alla prisklasser och stilar, och ön är speciellt omtyckt för sina familjeboenden där det finns rum för minst tre personer. Det går inte att flyga till Ko Lanta direkt eftersom ön inte har någon flygplats, men istället får den som väljer en semester på ön uppleva en färjetur genom den thailändska övärlden, och det är ju inget minus direkt.

Så tar du dig enklast till Ko Lanta från Sverige

Det finns inga flyg till Ko Lanta eftersom ön är för liten och för bergig för att ha någon flygplats. För att ta sig hit är det bäst att flyga till någon av flygplatserna i Krabi eller Phuket. Krabi Airport (KBV) ligger närmast och det är smidigast att boka flyg till Ko Lanta härigenom. Du hittar internationella flygrutter mellan Krabi och Bangkok, Koh Samui, Kuala Lumpur, Singapore och ett antal större Europeiska destinationer.

Du kan också boka flygresor till Ko Lanta genom Pukhet Airport (HKT) eller Trang (TST). Vart i Thailand du väljer att flyga beror förstås på om du vill se andra delar av landet på din resa, och hur bekväm du känner dig med transfer på plats. Eftersom det inte finns några direktflyg till Ko Lanta är det bäst att se på resan hit lite som ett äventyr och försöka passa på att se så mycket som möjligt på vägen. Om du framför allt är ute efter en bekväm och praktisk resväg finns det andra resmål i Thailand med direktflyg som kanske passar dig bättre.

Från flygplatserna till Ko Lanta

Om du landar på Krabi Airport, som är den närmaste flygplatsen kan du ta dig ut till Ko Lanta med bil- eller passagerarfärja eller taxi. Passagerarfärjan går endast under högsäsong mellan november och april och är det populäraste sättet att resa till ön. Resan från Krabi Town tar runt två timmar och båtarna avgår från Krabi Passenger Pier en gång om dagen på förmiddagen.

Du kan också resa via Phuket till till Ko Lanta, och även här finns det en färja som korsar en vacker vik i randhavet Andamansjön. Denna resa tar runt fyra timmar och avgår två gånger om dagen från Rassada Pier i centrala Phuket.

Mellan maj och slutet på oktober är det lågsäsong, och då är det enda sättet att ta sig till Ko Lanta med bil, taxi eller minibuss från Ao Nang, Krabi Town eller Trang. En privat taxi från Karbi Airport till Ko Lanta kostar runt 3 000 baht och tar ungefär två timmar. I taxiresan ingår två bilfärjor från Hua Hin Pier, och det kan vara värt att ha i åtanke att de slutar gå klockan tio på kvällen. Du som föredrar att köra själv kan lätt hyra bil på Ko Lanta och utforska ön i din egen takt.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Ko Lanta?
Krabi (KBV-Krabi Intl.) är den enda flygplatsen du kan resa till nära Ko Lanta.
Kan jag flyga till Ko Lanta?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Ko Lanta. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs när du anländer.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Ko Lanta?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Ko Lanta kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Ko Lanta med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Ko Lanta kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Ko Lanta?
KBV är den enda stora flygplatsen nära Ko Lanta. Innan du hoppar på flyget dit kanske du vill lära dig lite mer om flygplatsen, till exempel att den är belägen cirka 50 kilometer utanför stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Ko Lanta?
7 flygbolag flyger till Ko Lanta, från 5 olika flygplatser världen över.
Vilka flygbolag flyger till Ko Lanta?
Thai AirAsia och Thai Lion Air flyger ofta till Ko Lanta, och ett av de populäraste sätten att åka hit är ombord på ett Thai AirAsia-flyg från Bangkok.
Hur många direktflyg går det till Ko Lanta?
Det går omkring 143 direktflyg till Ko Lanta varje vecka, så du kan landa innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Ko Lanta från?
Många flyg till Ko Lanta avgår från flygplatserna i Bangkok, Chonburi eller Chinatown.
Hur lång tid tar flyget till Ko Lanta?
Om du reser med flyg till Ko Lanta från Bangkok tar resan omkring 1 timme och 24 minuter. Om avreseorten är Chonburi bör du planera att vara i luften i uppemot 1 timme och 24 minuter. Med Chinatown som startpunkt är Ko Lanta ungefär 1 timme och 26 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Ko Lanta?
Många erfarna resenärer vet att du inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis som högst strax innan avresedatumet. Du skulle även kunna utvidga sökningen och jämföra alla olika alternativ. Om ditt resmål har mer än en flygplats är det möjligt att du kan hitta bättre erbjudanden genom att resa till en mindre flygplats. Sist men inte minst ska du vara beredd på att boka omedelbart när du väl har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Ko Lanta?
Vi har plockat fram all information du behöver för att resan ska bli så enkel som möjligt. Följ våra tips så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka allt vad Ko Lanta har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • En resa med flyg kan genomföras helt utan stress, om du bara planerar din packning på rätt sätt. För det första ska du packa med några rena kläder, någonting intressant att läsa och några toalettartiklar, till exempel deodorant och handkräm. För det andra bör du reservera plats i väskan för elektronik med laddare, eventuella mediciner och kanske ett nackstöd. Till sist ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla dina resedokument samt pengar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte råkar ha en sax i en ficka i ditt handbagage. Explosiva eller brandfarliga artiklar, till exempel tändstickor och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Din målsättning är att känna dig så bekväm som möjligt, så klä dig i plagg i naturliga material och glöm inte att packa med en tjock tröja, för om det skulle bli svalt under resans gång. Gå alltid i rymliga skor med plan sula, eftersom dina fötter kan svullna lite i luften. Lämna klackskorna och vandringskängorna i ditt incheckade bagage.
  • På längre flygsträckor kan en del personer drabbas av DVT, eller djup ventrombos, vilket innebär att blodproppar bildas i samband med utdragna perioder utan aktivitet. För att minska risken för detta kan du utnyttja alla tillfällen att röra på dig och gå ett par steg i mittgången. Du kan även minska risken genom att ta på dig kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Ko Lanta?
Om du är väl förberedd innan du kommer till flygplatsen blir resan till Ko Lanta mycket enklare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du tar dig igenom säkerhetskontrollen utan problem.

  • Personalen i kontrollen måste först kontrollera att du har ett giltigt pass och korrekta resedokument innan du kan fortsätta igenom. Ha allt inom räckhåll.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som kan få larmet att gå, som jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Elektronik, som din surfplatta och bärbara dator, måste också gå genom skannern.
  • Plocka ut alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa måste vanligtvis skannas av maskinen separat. Varje produkt måste ligga i en förpackning som inte rymmer mer än 100 milliliter, och allt måste läggas i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta gympaskor är ett praktiskt val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom säkerhetskontrollen. Stövlar och andra kraftigare skor skannas ofta separat.
  • Knivar och andra vassa föremål får inte tas med på flyget. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Ko Lanta
Ankomstflygplats
Krabi Intl.
IATA-kod för ankomstflygplats
KBV
Destination
Krabi
Pris tur-och-retur
571 kr

Populära flyg till Ko Lanta

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 5 512 kr för enkelflyg och 7 881 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Austrian Airlines