Förslag på billiga flygresor till Kochi

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 451 kr för enkelflyg och 5 138 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Kochi

Flyg till Cochin

Cochin är en storstad i den indiska delstaten Karela. Staden har haft många namn, och försök har gjorts för att få folk att använda ”Kochi” som mer liknar den ursprungliga namnbeteckningen på språket malayam, men risken är att om du söker efter billiga flyg till Kochi istället får förslag som handlar om den japanska staden och prefekturen. Som du kommer märka på plats används Cochin och Kochi parallellt, där vissa institutioner föredrar det ena. Flygplatsen heter i varje fall Cochin International Airport och det är dit du ska resa för att kunna bo på ett trevligt boende i Cochin vid Arabiska havet och Lackadivsjön.

En flygresa till Cochin tar allt från 11,5 timmar och ända upp till 30 timmar. Anledningen till att restiden kan variera så mycket är att det finns många olika flygrutter från Europa och vidare till Indien, där uppehållen i städerna kan handla om ett par timmar eller hela övernattningar. Många turer går via Arabiska halvön och flygplatserna där, som Dubai i Förenade Arabemiraten, Doha i Qatar, eller Muskat i Oman. Därifrån finns det även en del turer som går direkt till flygplatsen i Cochin, medan andra istället först går till Chhatrapati Shivaji International Airport i Mumbai (tidigare Bombay), eller Indira Gandhi International Airport i New Delhi. Även många europeiska flygplatser har turer till Mumbai och Delhi. Du färdas sedan den sista etappen med indiskt inrikesflyg till Cochin.

När ditt flyg till Cochin har landat – på världens första soldrivna flygplats

Du har ordnat en paketresa till Cochin med flyg och boende och är äntligen snart framme. När ditt plan går ner för landning på flygplatsen kanske du då lägger märke till att hustak och fält täcks av paneler. Dessa solpaneler ledde till att flygplatsen 2015 kunde titulera sig som världens första soldrivna flygplats. Eftersom detta även är en av Indiens större flygplatser finns det ett stort utbud av tjänster, taxfreebutiker, restauranger och annat som du kan tänkas behöva. Du kan t.ex. passa på att ta ut eller växla till indiska rupier, eftersom mindre affärer i Indien inte alltid tar emot kortbetalning.

På flygplatsen kan du åka med förbetald taxi eller vanlig taxi. Är du van att köra på indiska vägar kan du boka en hyrbil i Cochin, annars är det nog säkrare att istället hyra en bra chaufför som är van vid den indiska körstilen och kan vägarna till alla sevärdheter. Den mesta busstrafiken sköts av Kerala State Road Transport Corporation som har resor med olika busstyper till staden med omgivningar. Från Cochin går det även tåg till delstatens andra orter.

Flygresor till Cochin med besök i Indiens andra storstäder

När du funderar på att slå till på några flygbiljetter till Cochin kan du också överväga om du ska passa på att också vistas några dagar i de städer du passerar på vägen. Gör en riktig rundtur bland Indiens alla sevärdheter, och stanna t.ex. några dagar i huvudstaden New Delhi innan du hoppar på inrikesflyget till Cochin.

Populära flyg till Kochi

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 3 451 kr för enkelflyg och 5 138 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.