Förslag på billiga flygresor till Koh Tao

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Koh Tao

Flyg till Koh Tao

Är du på väg till Koh Tao – ett tropiskt paradis för havsdykare och soldyrkare?

Du kan köpa flygbiljetter till Koh Samui, Chumpon eller Surat Thani och åka från Arlanda med mellanlandning i Bangkok. Härifrån tar du dig vidare med båt. Flygresor till Arlanda är lätt att hitta från många städer i Sverige. En del charterbolag anordnar solresor till Koh Tao. Du kan också leta efter en billig flygresa till Bangkok och sedan ta bussen eller tåget därifrån till Surat Thani eller Chumpon, där du tar färjan. Det kan vara en bra idé att boka båtbiljett i förväg eftersom båtarna ibland är fullbokade.

Sköldpaddsön

Koh Tao kallas ofta för Sköldpaddsön för att det förr fanns många sköldpaddor här eller är det för att ön liknar en sköldpadda? Ja, åsikterna går isär! Eftersom ön ligger så isolerat, användes den som fängelse för politiska fångar mellan 1933–1947. Senare flyttade lokala fiskare in och idag bor här 1 400 personer. Det var på 1980-talet som de första turisterna började komma till Koh Tao, och under 1990-talet etablerade sig ön som ett dykarparadis. Många bag packers kommer hit för att ta dykcertifikat och sola. På senare tid har ön lockat även barnfamiljer och äldre. Den bästa tiden att resa hit är december–april och juli–september. Här råder en avslappnad stämning. Det finns alla sorters boenden i Koh Tao– från enkla hyddor utan el till lyxresorts med spa och egen strand.

Dykning i världsklass

Fritidsaktiviteten nr 1 här är dykning och snorkling. Du kan till exempel få se jätterockor, revhajar, fjärils- och papegojfiskar! Kanske får du syn på Nemo, den lilla orange clownfisken? Det finns många dykskolor och priserna är relativt låga. Det finns dykplatser för såväl erfarna dykare som nybörjare och vattnet är inte särskilt strömt. Ett populärt ställe är Chumpon Pinnacle som räknas som en av Thailands bästa dykplatser! Om du föredrar att snorkla hittar du fina vatten vid Shark Bay.

Tropiskt strandparadis

Många kommer också hit för att njuta av de vackra kritvita stränderna och det kristallklara vattnet. Ett tips är att hyra båt eller kanot och hitta din egen favoritvik – det är lättare att nå dem sjövägen än landvägen. Det finns flera utsiktsplatser runt om på ön och en promenad upp till toppen rekommenderas för en milsvid utsikt över turkost vatten. Glöm inte att ta med dricksvatten! Du kan hyra bil på Koh Tao, men vägnätet är begränsat.

Flyg till Samui International Airport

Världens sötaste utomhusflygplats ligger nära färjeterminalen där du kan ta båten till Koh Tao.

Flyg till Chumpun Airport

Du kan flyga hit från Bangkok Don Mueang Airport och åka katamaran till Koh Tao.

Flyg till Surat Thani

Du kan ta en minibuss till färjeläget och åka vidare med båt till Koh Tao.

Flyg till Bangkok

Bangkok har två flygplatser: den moderna Suvarnabhumi Airport med internationell trafik och viss inrikestrafik samt den gamla Don Mueang Airport med inrikestrafik.

Populära flyg till Koh Tao

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.