Billiga flygbiljetter till Köln

Om Köln

Flyg till Köln

Charmiga Köln, vid floden Rhen, är en av Tysklands äldsta städer. Här kan den som är intresserad av historia och arkitektur tillbringa timmar på stående fot längst med de många gågatorna. När du blir trött på de romantiska promenadstråken finns det dessutom gott om mysiga pubar och barer, med tyskt öl i överflöd, att njuta av.

Flyg till Köln från någon av Sveriges större flygplatser och ta dig hit på bara några timmar. Om du vill göra reseplanerandet ännu enklare kan du boka en paketresa till Köln och på så sätt kombinera flygresan med ett bra hotell i Köln.

Köln är en perfekt promenadstad, och det går också bra att ta sig runt med kollektiva medel på ett smidigt sätt. Men om du vill se mer av Kölns omgivningar kan det vara en bra idé att hyra egen bil. Om du vill hyra bil i Köln är det en fördel att boka hyrbil i paket tillsammans med flyg och hotell.

Flyg till Köln på weekendresa

Köln lämpar sig perfekt för en långweekend full av shopping, sightseeing och kulinariska äventyr. Missa inte fantastiska katedralen Kölnerdomen, som började byggas redan på 1200-talet och som idag är en av stadens största sevärdheter.

Ett annat måste i Köln är stadens botaniska trädgård, som årligen tar emot ungefär en miljon besökare. Här kan du njuta av fler än 10 000 olika arter från hela världen och dessutom ta en fika i den vackra parkmiljön.

Om du reser till Köln i oktober kan du dessutom försöka planera in en klassisk oktoberfest-helg på någon biergarten. Tänk däremot på att din flygresa till Köln kan vara något dyrare under oktober eftersom detta fortfarande räknas som högsäsong för turister.

Flyg till Köln-Bonn flygplats

Om du vill boka flygresor till Köln är flygplatsen Köln-Bonn det självklara valet. Flygplatsen Köln-Bonn har dagligen ankomster från Europas största destinationer, och hit tar du dig lättast med byte i Berlin om du reser från till exempel Stockholm eller Göteborg. Från Stockholm tar resan som snabbast ungefär tre timmar med ett byte. Köln-Bonn ligger bara ungefär tio minuters bilresa från Köln, och om du inte vill hyra egen bil går det bra att ta buss eller tåg till centrala Köln.

Om du vill ha en egen bil finns det ett antal biluthyrningskontor på flygplatsen. Det går också bra att hyra egen bil i centrala Köln om det passar dig bättre.

Som Tysklands fjärde största stad kommer det dagligen ett stort antal människor till flygplatsen Köln-Bonn och därför är serviceutbudet mycket bra. Det finns ett antal butiker och matställen, och till och med förstklassig shopping på den lite dyrare skalan med märken som Hugo Boss och Marc O’ Polo.

Om man är ute i god tid kan man utan problem hitta riktigt billiga flygbiljetter till Köln. Turistsäsongen är i första hand mellan maj och oktober och om du vill resa då kan det vara bra att vara ute i förväg för att få tag i billiga flyg till Köln.

Vanliga frågor och svar