Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 590 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Köln

Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Köln ligger längs stränderna av floden Rhen och är Tysklands fjärde största stad. Under din resa till Köln upptäcker du att stadens långa och fascinerande historia har gett den en särskild charm: en högrest katedral, ett medeltida torg och pampiga gamla byggnader som ligger sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Köln är ett centrum för turister, som gärna åker hit på weekendresor, men även för media och företag. Staden är känd världen över för doften Eau de Cologne, som tillverkades här första gången 1709. Den är också känd för att vara en av de mest liberala städerna i Tyskland.

Ett av de mest populära ställena under resor till Köln är pittoreska Gamla stan, som nästan förintades helt under andra världskriget. Köln var en av de mest sönderbombade städerna i Tyskland, men har omsorgsfullt byggts upp igen. Den historiska stadskärnan, inklusive Alter Markt (Gamla torget), har återställts till sitt skick före kriget och de gamla byggnaderna som överlevde, till exempel den berömda Kölnerdomen, har bevarats med omsorg. En mer modern attraktion, men ändå en av de äldsta i sitt slag i Tyskland, är Köln Zoo.

Idag är Köln känt för att vara ett stort kulturcentrum och är berömt för sin vinterkarneval som hålls i februari. Det finns också mycket att hitta på under resten av året tack vare stadens livliga konstscen, de oräkneliga gallerierna och de över 30 museerna. Åk gärna hit under en weekend med något av de många weekendpaketen. På Museum Schnütgen finns en omfattande samling av medeltida konst i en romansk kyrka från 1000-talet. Besök Museum für Angewandte Kunst (Museet för tillämpad konst) och titta på tusentals designobjekt, från en stol av Mies van der Rohe till en dammsugare i retrostil.

Om du vill öva på din tyska är Köln en utmärkt plats att göra det, eftersom lokalinvånarna är kända för sin välkomnande natur. Många talar även engelska här, särskilt de yngre, och rundturer och information på engelska finns till alla stadens huvudattraktioner.

Det är enkelt att ta sig runt i Köln tack vare det effektiva och prisvärda transportnätverket med spårvagnar, bussar och tåg. Det går att byta språk till engelska på biljettmaskinerna. Ett annat bra sätt att se staden på är att hyra cykel på norra sidan av den största tågstationen.

Boende i Köln

I livliga Köln finns utmärkta hotell att välja mellan. Dessa 159 hotell finns tillgängliga på Expedias lätthanterliga webbsida.

I ena delen av prisskalan kommer du hitta Excelsior Hotel Ernst, som ligger på Trankgasse 1-5 / Domplatz, eller Humboldt1 Palais-Hotel & Bar, på Kupfergasse 10. Annars är Jugendherberge Köln-Deutz City-Hostel, på Siegesstr. 5, och Windsor Hotel, på Von-Werth-Straße 36-38, två alternativ som kan vara värda att hålla i åtanke om du inte vill lägga ut för mycket pengar.


Reseguide för Köln


Populära hotellerbjudanden i Köln

Se alla 344 boenden i Köln
Maritim Hotel Köln 960 kr
Maritim Hotel Köln

Maritim Hotel Köln

Heumarkt 20, Cologne
   
  4,1
  av 5, från 800 recensioner
  4.0 av 5.0

  Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från St Maria im Kapitol, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån.

  art'otel cologne, by Park Plaza 679 kr
  art'otel cologne, by Park Plaza

  art'otel cologne, by Park Plaza

  Holzmarkt 4, Cologne
    
   4,1
   av 5, från 1 276 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell i Altstadt ligger en kvarts promenad från Chokladmuseet, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån.

   Steigenberger Hotel Köln 750 kr
   Steigenberger Hotel Köln

   Steigenberger Hotel Köln

   Habsburgerring 9-13, Cologne
     
    4,4
    av 5, från 458 recensioner
    4.5 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil ligger i Innenstadt, endast 2 km från Neumarkt, Kölns katedral och Stadshuset. Alter Markt och Chokladmuseet ligger endast 3 km härifrån.

    Hyatt Regency Cologne 1,268 kr
    Hyatt Regency Cologne

    Hyatt Regency Cologne

    Kennedy-Ufer 2a, Cologne
      
     4,5
     av 5, från 884 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil i Innenstadt ligger 15 minuters promenad från Rheinboulevard, Romano-germanska museet och Groß St. Martin. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

     Maternushaus 817 kr
     Maternushaus

     Maternushaus

     Kardinal-Frings-Str. 1-3, Cologne
       
      4,4
      av 5, från 58 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i Altstadt-Nord ligger en kvarts promenad från MediaPark, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån.

      Cologne Marriott Hotel 930 kr
      Cologne Marriott Hotel

      Cologne Marriott Hotel

      Johannisstr. 76-80, Cologne
        
       4,4
       av 5, från 817 recensioner
       5.0 av 5.0

       Detta hotell i lyxstil i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Groß St. Martin ligger också en kvarts promenad härifrån.

       Dorint Hotel am Heumarkt Köln 1,117 kr
       Dorint Hotel am Heumarkt Köln

       Dorint Hotel am Heumarkt Köln

       Pipinstrasse 1, Cologne
         
        4,3
        av 5, från 861 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Altstadt-Nord ligger fem minuters promenad från Hohe Strasse och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också tio minuter härifrån.

        AZIMUT Hotel Cologne 652 kr
        AZIMUT Hotel Cologne

        AZIMUT Hotel Cologne

        Hansaring 97, Cologne
          
         4,0
         av 5, från 519 recensioner
         3.5 av 5.0

         Detta hotell i Altstadt-Nord ligger 15 minuters promenad från MediaPark och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån.

         Erbjudanden på paketresor till Köln

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.