Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Semester i Köln

Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Köln ligger längs stränderna av floden Rhen och är Tysklands fjärde största stad. Under din resa till Köln upptäcker du att stadens långa och fascinerande historia har gett den en särskild charm: en högrest katedral, ett medeltida torg och pampiga gamla byggnader som ligger sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Köln är ett centrum för turister, som gärna åker hit på weekendresor, men även för media och företag. Staden är känd världen över för doften Eau de Cologne, som tillverkades här första gången 1709. Den är också känd för att vara en av de mest liberala städerna i Tyskland.

Ett av de mest populära ställena under resor till Köln är pittoreska Gamla stan, som nästan förintades helt under andra världskriget. Köln var en av de mest sönderbombade städerna i Tyskland, men har omsorgsfullt byggts upp igen. Den historiska stadskärnan, inklusive Alter Markt (Gamla torget), har återställts till sitt skick före kriget och de gamla byggnaderna som överlevde, till exempel den berömda Kölnerdomen, har bevarats med omsorg. En mer modern attraktion, men ändå en av de äldsta i sitt slag i Tyskland, är Köln Zoo.

Idag är Köln känt för att vara ett stort kulturcentrum och är berömt för sin vinterkarneval som hålls i februari. Det finns också mycket att hitta på under resten av året tack vare stadens livliga konstscen, de oräkneliga gallerierna och de över 30 museerna. Åk gärna hit under en weekend med något av de många weekendpaketen. På Museum Schnütgen finns en omfattande samling av medeltida konst i en romansk kyrka från 1000-talet. Besök Museum für Angewandte Kunst (Museet för tillämpad konst) och titta på tusentals designobjekt, från en stol av Mies van der Rohe till en dammsugare i retrostil.

Om du vill öva på din tyska är Köln en utmärkt plats att göra det, eftersom lokalinvånarna är kända för sin välkomnande natur. Många talar även engelska här, särskilt de yngre, och rundturer och information på engelska finns till alla stadens huvudattraktioner.

Det är enkelt att ta sig runt i Köln tack vare det effektiva och prisvärda transportnätverket med spårvagnar, bussar och tåg. Det går att byta språk till engelska på biljettmaskinerna. Ett annat bra sätt att se staden på är att hyra cykel på norra sidan av den största tågstationen.


Reseguide för Köln


Populära hotellerbjudanden i Köln

Se alla 443 boenden i Köln
Dorint An der Messe Köln 1 149 kr
Dorint An der Messe Köln

Dorint An der Messe Köln

Deutz-Muelheimer-Str. 22 - 24, Cologne
   
  4,2
  av 5, från 853 recensioner
  4.5 av 5.0

  Detta hotell i lyxstil i Deutz ligger mindre än 2 km från LANXESS Arena och Groß St. Martin. Romano-germanska museet och Alter Markt ligger också 3 km härifrån. Kölnmesse U-Bahn ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Deutz Kölnarena U-Bahn promenerar du på 7 minuter.

  Dorint Hotel am Heumarkt Köln 1 352 kr
  Dorint Hotel am Heumarkt Köln

  Dorint Hotel am Heumarkt Köln

  Pipinstrasse 1, Cologne
    
   4,3
   av 5, från 940 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger fem minuters promenad från Hohe Strasse och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också tio minuter härifrån. Heumarkt U-Bahn ligger på 2 minuters gångavstånd och till Neumarkt U-Bahn promenerar du på 9 minuter.

   Maritim Hotel Köln 842 kr
   Maritim Hotel Köln

   Maritim Hotel Köln

   Heumarkt 20, Cologne
     
    4,1
    av 5, från 879 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från St Maria im Kapitol, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Heumarkt U-Bahn ligger på 3 minuters gångavstånd och till Deutzer Freiheit U-Bahn promenerar du på 12 minuter.

    Hyatt Regency Cologne 1 295 kr
    Hyatt Regency Cologne

    Hyatt Regency Cologne

    Kennedy-Ufer 2a, Cologne
      
     4,5
     av 5, från 931 recensioner
     5.0 av 5.0

     Detta hotell i lyxstil i Deutz ligger 15 minuters promenad från Rheinboulevard, Romano-germanska museet och Groß St. Martin. Kölns katedral och Alter Markt ligger också 2 km härifrån. Deutz Kölnarena U-Bahn ligger på 9 minuters gångavstånd och till Deutzer Freiheit U-Bahn promenerar du på 10 minuter.

     Holiday Inn Express Cologne Muelheim 613 kr
     Holiday Inn Express Cologne Muelheim

     Holiday Inn Express Cologne Muelheim

     Tiefentalstr. 72, Cologne
       
      4,0
      av 5, från 947 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell ligger i Mülheim, mindre än 5 km från Claudius Therme, Kölns linbana och Kölns zoo. Kölns mässa och Musical Dome ligger dessutom mindre än en mil härifrån. Mülheim Berliner Strasse U-Bahn ligger på 10 minuters gångavstånd och till Von-Sparr Strasse U-Bahn promenerar du på 11 minuter.

      Novum Hotel Leonet Köln Altstadt 522 kr
      Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

      Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

      Rubensstrasse 33, Cologne
        
       3,5
       av 5, från 1 222 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i Altstadt ligger tio minuters promenad från Kölns synagoga och Volkstheater Millowitsch. Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån. Mauritiuskirche U-Bahn och Zülpicher Platz U-Bahn ligger inom fem minuters gångavstånd.

       Cologne Marriott Hotel 1 062 kr
       Cologne Marriott Hotel

       Cologne Marriott Hotel

       Johannisstr. 76-80, Cologne
         
        4,4
        av 5, från 916 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Altstadt ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Groß St. Martin ligger också en kvarts promenad härifrån. Köln centralstation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Ebertplatz U-Bahn promenerar du på 10 minuter.

        Hotel Königshof The Arthouse 478 kr
        Hotel Königshof The Arthouse

        Hotel Königshof The Arthouse

        Richartzstr. 14-16, Cologne
          
         3,7
         av 5, från 148 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell i Altstadt ligger nära Galerie Der Spiegel och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån. Köln centralstation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Appellhofplatz Breite Strasse U-Bahn promenerar du på 6 minuter.

         Populära flygerbjudanden

         Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.