Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Köln

Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Köln ligger längs stränderna av floden Rhen och är Tysklands fjärde största stad. Under din resa till Köln upptäcker du att stadens långa och fascinerande historia har gett den en särskild charm: en högrest katedral, ett medeltida torg och pampiga gamla byggnader som ligger sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Köln är ett centrum för turister, som gärna åker hit på weekendresor, men även för media och företag. Staden är känd världen över för doften Eau de Cologne, som tillverkades här första gången 1709. Den är också känd för att vara en av de mest liberala städerna i Tyskland.

Ett av de mest populära ställena under resor till Köln är pittoreska Gamla stan, som nästan förintades helt under andra världskriget. Köln var en av de mest sönderbombade städerna i Tyskland, men har omsorgsfullt byggts upp igen. Den historiska stadskärnan, inklusive Alter Markt (Gamla torget), har återställts till sitt skick före kriget och de gamla byggnaderna som överlevde, till exempel den berömda Kölnerdomen, har bevarats med omsorg. En mer modern attraktion, men ändå en av de äldsta i sitt slag i Tyskland, är Köln Zoo.

Idag är Köln känt för att vara ett stort kulturcentrum och är berömt för sin vinterkarneval som hålls i februari. Det finns också mycket att hitta på under resten av året tack vare stadens livliga konstscen, de oräkneliga gallerierna och de över 30 museerna. Åk gärna hit under en weekend med något av de många weekendpaketen. På Museum Schnütgen finns en omfattande samling av medeltida konst i en romansk kyrka från 1000-talet. Besök Museum für Angewandte Kunst (Museet för tillämpad konst) och titta på tusentals designobjekt, från en stol av Mies van der Rohe till en dammsugare i retrostil.

Om du vill öva på din tyska är Köln en utmärkt plats att göra det, eftersom lokalinvånarna är kända för sin välkomnande natur. Många talar även engelska här, särskilt de yngre, och rundturer och information på engelska finns till alla stadens huvudattraktioner.

Det är enkelt att ta sig runt i Köln tack vare det effektiva och prisvärda transportnätverket med spårvagnar, bussar och tåg. Det går att byta språk till engelska på biljettmaskinerna. Ett annat bra sätt att se staden på är att hyra cykel på norra sidan av den största tågstationen.


Reseguide för Köln


Populära hotellerbjudanden i Köln

Se alla 318 hotell i Köln
1,324 kr
Hyatt Regency Cologne

Hyatt Regency Cologne

Kennedy-Ufer 2a, Cologne
4,5
av 5, från 825 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell vid flodpromenaden i Köln ligger mindre än 2 km från Kölns mässa, Groß St. Martin och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

774 kr
art'otel cologne, by Park Plaza

art'otel cologne, by Park Plaza

Holzmarkt 4, Cologne
4,1
av 5, från 1 194 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger en kvarts promenad från Chokladmuseet, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

430 kr
Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

Novum Hotel Leonet Köln Altstadt

Rubensstrasse 33, Cologne
3,5
av 5, från 1 128 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från Kölns synagoga och Volkstheater Millowitsch. Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset ligger också 2 km härifrån.

734 kr
Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Perlengraben 2, Cologne
4,3
av 5, från 55 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger mindre än 2 km från Schnütgen Museum, Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset. Alter Markt och Groß St. Martin ligger också 2 km härifrån.

619 kr
Hotel Cristall

Hotel Cristall

Ursulaplatz 9-11, Cologne
3,9
av 5, från 1 867 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

1,026 kr
Cologne Marriott Hotel

Cologne Marriott Hotel

Johannisstr. 76-80, Cologne
4,3
av 5, från 748 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Musical Dome och Kölns katedral. Romano-germanska museet och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån.

464 kr
Novum Hotel Ahl Meerkatzen Köln Altstadt

Novum Hotel Ahl Meerkatzen Köln Altstadt

Mathiasstrasse 21, Cologne
3,3
av 5, från 664 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från St Maria im Kapitol, Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset. Alter Markt och Groß St. Martin ligger också tio minuter härifrån.

1,003 kr
Dorint An der Messe Köln

Dorint An der Messe Köln

Deutz-Muelheimer-Str. 22 - 24, Cologne
4,2
av 5, från 724 recensioner
5.0 av 5.0

Detta hotell i lyxstil i Deutz ligger mindre än 3 km från LANXESS Arena, Groß St. Martin och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 3 km härifrån.

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.