Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia.

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Semester i Köln

Upptäck atmosfären i denna liberala och gästvänliga stad, som nu är centrum för konst och kultur i Tysklands Rhenland.

Köln ligger längs stränderna av floden Rhen och är Tysklands fjärde största stad. Under din resa till Köln upptäcker du att stadens långa och fascinerande historia har gett den en särskild charm: en högrest katedral, ett medeltida torg och pampiga gamla byggnader som ligger sida vid sida med moderna kontorsbyggnader. Köln är ett centrum för turister, som gärna åker hit på weekendresor, men även för media och företag. Staden är känd världen över för doften Eau de Cologne, som tillverkades här första gången 1709. Den är också känd för att vara en av de mest liberala städerna i Tyskland.

Ett av de mest populära ställena under resor till Köln är pittoreska Gamla stan, som nästan förintades helt under andra världskriget. Köln var en av de mest sönderbombade städerna i Tyskland, men har omsorgsfullt byggts upp igen. Den historiska stadskärnan, inklusive Alter Markt (Gamla torget), har återställts till sitt skick före kriget och de gamla byggnaderna som överlevde, till exempel den berömda Kölnerdomen, har bevarats med omsorg. En mer modern attraktion, men ändå en av de äldsta i sitt slag i Tyskland, är Köln Zoo.

Idag är Köln känt för att vara ett stort kulturcentrum och är berömt för sin vinterkarneval som hålls i februari. Det finns också mycket att hitta på under resten av året tack vare stadens livliga konstscen, de oräkneliga gallerierna och de över 30 museerna. Åk gärna hit under en weekend med något av de många weekendpaketen. På Museum Schnütgen finns en omfattande samling av medeltida konst i en romansk kyrka från 1000-talet. Besök Museum für Angewandte Kunst (Museet för tillämpad konst) och titta på tusentals designobjekt, från en stol av Mies van der Rohe till en dammsugare i retrostil.

Om du vill öva på din tyska är Köln en utmärkt plats att göra det, eftersom lokalinvånarna är kända för sin välkomnande natur. Många talar även engelska här, särskilt de yngre, och rundturer och information på engelska finns till alla stadens huvudattraktioner.

Det är enkelt att ta sig runt i Köln tack vare det effektiva och prisvärda transportnätverket med spårvagnar, bussar och tåg. Det går att byta språk till engelska på biljettmaskinerna. Ett annat bra sätt att se staden på är att hyra cykel på norra sidan av den största tågstationen.


Reseguide för Köln


Populära hotellerbjudanden i Köln

Se alla 290 hotell i Köln
768 kr
Senats Hotel

Senats Hotel

Unter Goldschmied 9-17, Cologne
3,9
av 5, från 654 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger nära Praetorium, Romano-germanska museet och Stadshuset. Wallraf-Richartz-museet och Alter Markt ligger också fem minuter härifrån.

956 kr
Lindner Hotel Dom Residence

Lindner Hotel Dom Residence

Stolkgasse/ An den Dominikanern 4a, Cologne
4,3
av 5, från 1 302 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

KNM MS Switzerland II - Cologne

KNM MS Switzerland II - Cologne

Am Schokoladenmuseum 1A, Holzwerft, Cologne
3,6
av 5, från 7 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger tio minuters promenad från Heumarkt, Groß St. Martin och Wallraf-Richartz-museet. Alter Markt och Stadshuset ligger också tio minuter härifrån.

1,465 kr
Hyatt Regency Cologne

Hyatt Regency Cologne

Kennedy-Ufer 2a, Cologne
4,5
av 5, från 776 recensioner
5.0 av 5.0

Detta familjevänliga hotell vid flodpromenaden i Köln ligger mindre än 2 km från Kölns mässa, Groß St. Martin och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också 2 km härifrån.

652 kr
Günnewig Kommerz Hotel by Centro

Günnewig Kommerz Hotel by Centro

Johannisstraße 30-34, Cologne
3,9
av 5, från 209 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Musical Dome, Kölns katedral och Romano-germanska museet. Groß St. Martin och Stadshuset ligger också en kvarts promenad härifrån.

613 kr
Hotel Cristall

Hotel Cristall

Ursulaplatz 9-11, Cologne
3,9
av 5, från 2 059 recensioner
3.5 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Nord ligger tio minuters promenad från Kölns katedral och Romano-germanska museet. Stadshuset och Alter Markt ligger också en kvarts promenad härifrån.

833 kr
Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Holiday Inn Express Cologne - City Centre

Perlengraben 2, Cologne
4,2
av 5, från 13 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell i Altstadt-Süd ligger mindre än 2 km från Schnütgen Museum, Wallraf-Richartz-museet och Stadshuset. Alter Markt och Groß St. Martin ligger också 2 km härifrån.

940 kr
Steigenberger Hotel Köln

Steigenberger Hotel Köln

Habsburgerring 9-13, Cologne
4,3
av 5, från 316 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell i lyxstil ligger i Innenstadt, endast 2 km från Neumarkt, Stadshuset och Kölns katedral. Alter Markt och Chokladmuseet ligger endast 3 km härifrån.

Erbjudanden på paketresor till Köln

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.