Förslag på billiga flygresor till Kristiansand

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 221 kr för enkelflyg och 1 653 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Kristiansand

Flyg till Kristiansand

Glöm Oslos storstadsmyller och skidbackarna i Trondheim – tillbringa semestern i härliga Kristiansand istället! Staden ligger i södra Norge, och är en perfekt tillflykt för dig som vill vara nära havet och ha naturen tätt inpå, men samtidigt vill kunna njuta av stadsmys. Det är också ett populärt resmål för barnfamiljer som vill ut på sommaräventyr.

Kristiansand är kanske mest känt för Kristiansands djurpark och Kardemomme by som ligger ungefär en timme utanför stadens centrum. På de här barnvänliga sevärdheterna kan du bland annat titta på exotiska djur och träffa karaktärerna i populära barnsagan Folk och rövare i Kamomilla stad. I närheten finns också äventyrsbadet Badelandet och möjlighet att ta rast på restaurang.

Om du är mer intresserad av att utforska centrala Kristiansand kommer du snart att upptäcka att staden erbjuder mycket inom natur och kultur. Staden är känd för sina vackra, närliggande sandstränder och sina mysiga fiskehamnar. Här finns också ett antal bra museer och under sommarhalvåret lever staden upp med kulturevenemang och musikfestivaler.

Om du vill besöka exempelvis Kristiansands djurpark och Kardemomme by kan det vara praktiskt att ha tillgång till egen bil. Du kan hyra bil i Kristiansand antingen direkt på flygplatsen eller i stadens centrum. Hyrbil ingår ofta i en paketlösning om du väljer att boka det. Om du vill kan du passa på att köpa en paketresa till Kristiansand. När du köper en paketresa ingår både flygbiljetter till Kristiansand och ett mysigt hotell i Kristiansand.

Ta dig till Kristiansand

Kristiansand når du smidigt från Sverige med något stopp på vägen, vanligtvis i Oslo. Det tar ungefär 3 timmar, med byten, att flyga hit från Arlanda flygplats.

Flyg till Kristiansands flygplats

Kristiansands flygplats (kallas också Kjevik) ligger ungefär 20 minuters bilresa från innerstaden. Du tar dig in till staden antingen med taxi, buss eller egen bil. Bussarna är anpassade till flygplatsens ankomster, så du slipper vanligtvis att vänta länge på bussen.

Om du hellre åker taxi kan du anlita en av de två firmor som är knutna till flygplatsen. Du hittar taxibilarna precis utanför terminalbyggnaden. Du kan naturligtvis också åka egen bil till Kristiansand. Det går att hyra bil direkt på flygplatsen, vilket kan vara ett smidigt alternativ för dig som ändå hade tänkt bila runt i staden och dess omnejd.

Kristiansands flygplats är ganska liten, och har därför ett begränsat antal avgångar. Du kan naturligtvis välja att flyga till Oslo istället, och sedan ta dig hit för egen maskin. På så sätt blir det lättare att hitta ett direktflyg.

Bra att tänka på när du bokar flygresor till Kristiansand

Som vanligt när du bokar flygresor är det bra att vara ute i god tid för att hitta riktigt billiga flyg till Kristiansand. Tänk på att det är ett större tryck på biljetter under sommarmånaderna, då många norska barnfamiljer gärna vill resa hit. Om du vill vara säker på att få både flygresa till Kristiansand och ett bra boende under högsäsong kan det vara smart att boka en paketresa.

Populära flyg till Kristiansand

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 221 kr för enkelflyg och 1 653 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.