Billiga flygbiljetter till Kuala Lumpur

Förslag på billiga flygresor till Kuala Lumpur

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 398 kr för enkelflyg och 2 759 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

AirAsia
AirAsia
Malaysia Airlines
AirAsia
AirAsia
Etihad Airways
Scandinavian Airlines
Etihad Airways
Saudi Arabian Airlines
British Airways

Om Kuala Lumpur

Flyg till Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är Asiens grönaste huvudstad – en stad där du inte sällan ser apor klättra bland skyskraporna. Smidigast är att köpa flygbiljetter via Istanbul, men det finns även smidiga, om än lite dyrare, flygresor via London. Att flyga till Kuala Lumpur tar mellan 15 timmar och ett dygn, beroende på vilka anslutningar du väljer, så försök att avsätta ordentligt med tid för att kunna njuta ordentligt på plats.

Med tanke på att Kuala Lumpur ligger på andra sidan jorden kommer du att känna av jetlagen, som oftast slår hårdare på ditvägen. Det skadar inte att ställa om dygnet i förväg genom att gå och lägga sig lite tidigare. Du behöver visum för att besöka Malaysia, men det utfärdas vid gränsen och medför sällan några större förseningar.

Äventyr i Kuala Lumpur

Sparka igång vistelsen i Kuala Lumpur, eller K-L som invånarna säger, med ett besök i Petronas Twin Tower – de 88 våningar höga tornen varifrån du verkligen ser hur mångskiftande och färgsprakande staden är. Hit kan du dessutom återvända på kvällen för en konsert med Dewan Filharmonik Petronas, en av Sydasiens främsta symfoniorkestrar.

I Kuala Lumpur är naturen aldrig långt borta, men det finns unika attraktioner för dig som vill komma särskilt nära. På Bird Park kan du gå in i voljären och möta papegojor, se häckande strutsar och lära dig mer om flamingofåglar – allt i deras naturliga miljö.

Ett mångkulturellt möte

Kuala Lumpur är inte bara centrum för malaysisk kultur utan även en mötesplats för tamiler, kineser, singaleser och många andra kulturer. Det bästa stället för att bekanta sig med alla kulturer är Central Market, den stora marknaden mitt i staden som dessutom är den bästa platsen för genuina souvenirer och minnessaker. Det går bra att pruta, men det hör till att uttrycka uppskattning för föremålen som är till salu som del av förhandlingarna.

Många flyger till Kuala Lumpur för att fly vinterrusket och njuta av kristallklart vatten, vita stränder och drinkar i solen. Det är lätt att hitta prisvärda och moderna strandhotell i området omkring huvudstaden och det är ändå billigt att ta sig från hotellet till staden när ett avbrott från stranden lockar.

När du landar i Kuala Lumpur

Flygplatsen i Kuala Lumpur ligger nästan sju mil från stadskärnan och det i särklass snabbaste och enklaste sättet att färdas från flygplatsen till centrala Kuala Lumpur är att ta det nybyggda snabbtåget, Express Rail Link. Om du är på strandsemester kan du tjäna på att prata med en taxichaufför direkt, det är billigt att åka taxi i Malaysia och många av strandhotellens läge gör att du tjänar på att inte åka via centrum. Ta en taxi från den officiella taxikön och be chauffören använda taxametern, svarttaxi är ett vanligt fenomen och det kan vara mycket riskabelt att åka med en olicensierad chaufför.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Kuala Lumpur?
Merparten av alla turister väljer Kuala Lumpur (KUL-Kuala Lumpur Intl.) på sin resa till Kuala Lumpur. Det finns dock mer än en flygplats i regionen, så tänk på detta när du planerar din resa.
Hur långt från centrala Kuala Lumpur ligger Kuala Lumpur (KUL-Kuala Lumpur Intl.)?
KUL ligger omkring 45 kilometer från den centrala delen av Kuala Lumpur, så räkna med att behöva åka en bit till för att komma fram till staden.
Kan jag flyga till Kuala Lumpur?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få veta mer om gällande reserestriktioner för Kuala Lumpur innan du flyger. Allt från krav på karantän till hälsoråd uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Kuala Lumpur?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Kuala Lumpur kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Kuala Lumpur med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Kuala Lumpur kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Kuala Lumpur?
Det finns två större flygplatser som tar emot resenärer till Kuala Lumpur. Kuala Lumpurs flygplats (KUL) ligger 45 kilometer från centrum, och Subang (SZB-Sultan Abdul Aziz Shah) ligger ungefär 16 kilometer bort. Efter att du har tittat på priserna och bokat rätt boende får du en bättre uppfattning om vilken flygplats som passar bäst för din resa.
Hur många flygbolag flyger till Kuala Lumpur?
Kuala Lumpur tar emot flyg från 44 flygbolag, som flyger från minst 85 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Kuala Lumpur?
AirAsia och Malaysia Airlines erbjuder flest flygalternativ till Kuala Lumpur. Ett av de populäraste sätten att ta sig hit är ombord på ett AirAsia-flyg från Bayan Lepas.
Hur många direktflyg går det till Kuala Lumpur?
Att planera en fantastisk resa till Kuala Lumpur är inga problem när det finns 2 550 direktflyg att välja och vraka bland per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Kuala Lumpur från?
Många flyg till Kuala Lumpur avgår från Little India, Chinatown eller Centrala George Town.
Hur lång tid tar flyget till Kuala Lumpur?
Om du ska resa från Little India kommer du att vara i luften uppemot 1 timme och 3 minuter innan du landar i Kuala Lumpur. Från flygplatsen i Chinatown tar resan omkring 1 timme och 39 minuter, medan den genomsnittliga restiden från Centrala George Town är ungefär 1 timme och 2 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Kuala Lumpur?
Vi har alla stött på några personer som på något sätt kan hitta superbilliga flygbiljetter vart de än reser. Kan du gissa hur de gör? De avvaktar inte till sista minuten med att boka. Men stanna inte där. Se dig omkring och se om resmålet har mer än en flygplats. Flygpriserna kan variera beroende på vilken flygplats du landar på. Glöm inte heller att jämföra flygpriser från olika flygbolag. Slutligen bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vad priserna brukar vara kan du slå till med en gång när du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Kuala Lumpur?
Om du inte har förberett dig ordentligt kan en resa med flyg kännas som en utmaning, men oroa dig inte. Du behöver bara följa de här praktiska tipsen, så kan du inleda din semester i Kuala Lumpur på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • En flygresa kan bli en stressfri upplevelse, om du bara planerar din packning på rätt sätt. Först och främst kommer du behöva ett par extra strumpor, en tidning eller två och några toalettartiklar, till exempel deodorant och tandkräm. Härnäst bör du lämna plats i väskan för en surfplatta med laddare, viktiga mediciner och kanske ett nackstöd. Sist men inte minst måste du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument samt lite extra kontanter.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med hårsprej och balsam i bagaget du checkar in. Alla geler eller vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa föremål, som saxar, och andra farliga objekt, exempelvis tändare och bränsle, är inte heller tillåtna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg är inte mer komplicerad än rätt val av kläder. När du klär dig i lager är du förberedd på den växlande temperaturen ombord och du kan hålla dig varm om det skulle bli svalt i kabinen. Skor med stilettklackar och kängor bör du packa ner i de incheckade väskorna, även om det normalt är ditt favoritpar. Ha istället på dig omslutande skor med platt sula, så klarar dina fötter bättre av resan.
  • Längre perioder utan rörelse skulle kunna orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är någonting som ibland drabbar vissa passagerare på långa flygturer. De goda nyheterna är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket vatten, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära kompressionsstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Kuala Lumpur?
Var förberedd – det är inte mer komplicerat än så. Vi har förberett en lista med bra tips så att du lättare kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan problem. Sedan är det full fart mot Kuala Lumpur.

  • Först och främst kommer du behöva presentera ditt pass och boardingpass för personalen. Se till att du har allt nära tillhands, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter ska både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt lägger du ifrån dig allt som sannolikt skulle trigga larmet. Saker som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel mobiler och bärbara datorer, ska också gå genom skannern.
  • Har du med dig din nya parfym eller handkräm? Det går fint. Om behållaren inte rymmer mer än 100 milliliter och du har placerat den i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse får du lov att ha med den i handbagaget.
  • Om du väljer rätt skor kan du eventuellt spara ett par minuter. Vandringskängor och andra kraftiga skor ska ofta granskas separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta sneakers.
  • Försök inte ta med dig någonting som är förbjudet ombord. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig på resan måste du packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Kuala Lumpur
Destinationens flygplatsSultan Abdul Aziz Shah
IATA-kod för ankomstflygplatsSZB
DestinationSubang
Flygpris727 kr

Populära flyg till Kuala Lumpur

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 398 kr för enkelflyg och 2 759 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
British Airways