Förslag på billiga flygresor till Kuala Lumpur

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Jan 12, 2020

Focus and friendliness ! Great !

Dec 31, 2019

Emmigration på Klia 2 tog 1.5 timma

Sep 20, 2018

Dåligt med plats till benen

Om Kuala Lumpur

Flyg till Kuala Lumpur

Kuala Lumpur är Asiens grönaste huvudstad – en stad där du inte sällan ser apor klättra bland skyskraporna. Smidigast är att köpa flygbiljetter via Istanbul, men det finns även smidiga, om än lite dyrare, flygresor via London. Att flyga till Kuala Lumpur tar mellan 15 timmar och ett dygn, beroende på vilka anslutningar du väljer, så försök att avsätta ordentligt med tid för att kunna njuta ordentligt på plats.

Med tanke på att Kuala Lumpur ligger på andra sidan jorden kommer du att känna av jetlagen, som oftast slår hårdare på ditvägen. Det skadar inte att ställa om dygnet i förväg genom att gå och lägga sig lite tidigare. Du behöver visum för att besöka Malaysia, men det utfärdas vid gränsen och medför sällan några större förseningar.

Äventyr i Kuala Lumpur

Sparka igång vistelsen i Kuala Lumpur, eller K-L som invånarna säger, med ett besök i Petronas Twin Tower – de 88 våningar höga tornen varifrån du verkligen ser hur mångskiftande och färgsprakande staden är. Hit kan du dessutom återvända på kvällen för en konsert med Dewan Filharmonik Petronas, en av Sydasiens främsta symfoniorkestrar.

I Kuala Lumpur är naturen aldrig långt borta, men det finns unika attraktioner för dig som vill komma särskilt nära. På Bird Park kan du gå in i voljären och möta papegojor, se häckande strutsar och lära dig mer om flamingofåglar – allt i deras naturliga miljö.

Ett mångkulturellt möte

Kuala Lumpur är inte bara centrum för malaysisk kultur utan även en mötesplats för tamiler, kineser, singaleser och många andra kulturer. Det bästa stället för att bekanta sig med alla kulturer är Central Market, den stora marknaden mitt i staden som dessutom är den bästa platsen för genuina souvenirer och minnessaker. Det går bra att pruta, men det hör till att uttrycka uppskattning för föremålen som är till salu som del av förhandlingarna.

Många flyger till Kuala Lumpur för att fly vinterrusket och njuta av kristallklart vatten, vita stränder och drinkar i solen. Det är lätt att hitta prisvärda och moderna strandhotell i området omkring huvudstaden och det är ändå billigt att ta sig från hotellet till staden när ett avbrott från stranden lockar.

När du landar i Kuala Lumpur

Flygplatsen i Kuala Lumpur ligger nästan sju mil från stadskärnan och det i särklass snabbaste och enklaste sättet att färdas från flygplatsen till centrala Kuala Lumpur är att ta det nybyggda snabbtåget, Express Rail Link. Om du är på strandsemester kan du tjäna på att prata med en taxichaufför direkt, det är billigt att åka taxi i Malaysia och många av strandhotellens läge gör att du tjänar på att inte åka via centrum. Ta en taxi från den officiella taxikön och be chauffören använda taxametern, svarttaxi är ett vanligt fenomen och det kan vara mycket riskabelt att åka med en olicensierad chaufför.

Information om flyg till Kuala Lumpur

Destinationens flygplats Kuala Lumpur
IATA-kod för ankomstflygplats KUL

Populära flyg till Kuala Lumpur

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.