Billiga flygbiljetter till Lidköping

Om Lidköping

Flyg till Lidköping

:

Att hitta billiga flyg till Lidköping kan bli svårt. Det finns faktiskt ingen aktiv flygplats som har öppet för regionala flyg här längre. Det man får göra är att istället flyga till exempelvis Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Den ligger ungefär en timma med bil ifrån Lidköping och anledningen till dess namn är att landningsbanan korsar kommungränsen mellan Vänersborgs och Trollhättans kommuner. Man kan även med fördel flyga till Landvetters flygplats som ligger nära Göteborg. Tänkte du hyra bil i Lidköpinghyra bil i Lidköping så kan du även passa på att göra det redan här på flygplatsen. Det tar sedan ungefär 1h och 45min att ta sig från Landvetters flygplats till Lidköping och vägen dit är mycket behaglig att köra.

Flyga till Lidköping – Via andra flygplatser

Du kan även utan problem ta dig till Lidköping via Jönköpings flygplats. Denna flygplats har, tro det eller ej, även resor som avgår mot allt från Stockholm till Grekland och Turkiet. Avståndet från Jönköpings flygplats till Lidköping är runt 115 km, och uppskattas ta cirka 90 min att köra via väg 47 och 184. Men finns det bättre flygförbindelser till Landvetter, och tar det alltså ungefär lika lång tid att åka bil därifrån. Landvetters flygplats invigdes redan den 3e oktober 1977 och ersatte då en äldre flygplats som fanns i Torslanda. Nu för tiden är det en mycket aktiv plats med över 100 destinationer om man räknar med charterflyg! Har man tur kanske man hittar en paketresa till Lidköping så att inte bara resa, utan även boende i Lidköping ordnas på samma gång!

Lidköping ligger längsmed Kinnekullebanan, där tågen går från Göteborg upp via Herrljunga och Vara till Lidköping. Tätortstrafiken i Lidköping trafikeras av linje 1 och linje 2, men de som bor här föredrar i stor utsträckning att cykla. Kommunen uppmanar med glädje sina invånare att välja cykeln framför bilen – de har satsat mycket på cykelbanor och i staden finns hela 95 kilometer gång- och cykelvägar! Längs med dessa finns det skyltar uppsatta som gör det lätt att ta sig runt staden på en dag och upptäcka stora delar av dess sevärdheter. Här finns till exempel ett badhus med en 25-meter lång simbassäng, en undervisningsbassäng och även en hoppbassäng. Har man småbarn med sig så går det utmärkt att bada i en grundare plaskpool. Här finns också en klättervägg och en mycket populär rutschbana som kallas Bläckfisken. Vill man passa på att träna så går det fint i det intilliggande gymmet!

Upptäck Lidköping – staden vid Vänern!

Man kanske inte kan ta sig med flyg till Lidköping, men det kanske är en del av charmen med denna stad. Folkmängden ligger på runt 25 000 och staden har en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Norrut ligger Vänern, och i övriga vädersträck sträcker sig stora böljande jordbrukslandskap ut sig. Rakt igenom staden rinner ån Lidan som delar in Lidköping i två delar, Gamla staden och Nya staden. Lidköping grundades av Magnus Gabriel De la Gardie, vars jaktslott tidigare använts som rådhus!

Vanliga frågor och svar