Förslag på billiga flygresor till Lillehammer

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 481 kr för enkelflyg och 779 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Lillehammer

Flyg till Lillehammer

Lillehammer är en mycket charmig liten norsk småstad som omges av majestätiska berg och vackra sjöar. Mest känd är staden förmodligen för sitt vinter-OS 1994. Är du sugen på en riktig vintersemester är det bara att börja packa ner skidorna och boka plats på ett flyg till Lillehammer, men denna vackra stad är även värd ett besök under övriga året.

Du hittar lätt bra flygresor till Lillehammer från Sverige. Det finns ingen flygplats i själva Lillehammer, men du kan enkelt åka hit från Oslos flygplats Gardermoen. En bra idé är att boka en paketresa till Lillehammer där flyg och boende ingår, så har du allt fixat och klart inför resan.

En härlig vistelse i Lillehammer

Vintertid lockar Lillehammer med fantastiska skidbackar och skidspår och likaså möjlighet att se backhoppning. På sommaren blommar naturen upp och det finns underbara vandringsleder, fina golfbanor och även två trevliga nöjesparker i närheten. Det finns gott om bra hotell i Lillehammer, många med en fantastisk utsikt.

Billiga flyg till Lillehammer från Sverige

Du kan enkelt boka flygbiljetter till Lillehammer med avresa från Stockholm Arlanda Airport. Till Arlandas olika terminaler går lokaltåg, expresståg och bussar från Stockholm central. Kommer du med bil tar du E4:an och följer skyltningen mot flygplatsen. Naturligtvis går det även bra att flyga från andra flygplatser i Sverige, exempelvis Göteborg-Landvetter Airport. Har du skidor med dig kan du kolla i förväg med ditt valda flygbolag vad de har för specifika bagageregler.

Flyg till Oslo flygplats, Gardermoen

Det tar ungefär en timme att flyga från Arlanda eller Landvetter till Oslo flygplats, Gardermoen – eller Oslo lufthavn som norrmännen själva kallar den. Flygplatsen ligger cirka 5 mil norr om Oslo och 14 mil söder om Lillehammer. Innan du reser vidare mot ditt slutmål kan du passa på att äta en bit mat på någon av alla de trevliga restaurangerna på flygplatsen eller ta en fika på ett kafé. Du kan även handla norska delikatesser, som ost och fisk, eller kläder, accessoarer, godis och elektronik i de många butikerna. Om du inte har växlat pengar i förväg kan du också ta ut lite norska pengar i någon av uttagsautomaterna eller växla på ett växlingskontor.

Flera gånger om dagen avgår tåg direkt från Oslo flygplats till Lillehammer station. Föredrar du att köra bil kan du välja att boka en hyrbil på flygplatsen, men naturligtvis går det även bra att boka en hyrbil i Lillehammer som väntar på dig när du kommer fram. Det är en god idé att ha bil i Lillehammer för det finns mycket att se runt staden och avstånden är ibland stora. På flygplatsen hittar du biluthyrningsfirmorna i ankomsthallen. Att resa med bil eller tåg till Lillehammer tar ungefär två timmar, men då har du också en fantastisk utsikt under resan. Snart är du framme i den vackra staden vid bergens fot och semestern kan ta sin början. Du förstår snabbt varför så många turister åker hit varje år!

Information om flyg till Lillehammer

Destinationens flygplats Gardermoen
IATA-kod för ankomstflygplats OSL
Destination Oslo

Populära flyg till Lillehammer

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 481 kr för enkelflyg och 779 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.