Billiga flygbiljetter till Linköping

;

Förslag på billiga flygresor till Linköping

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 716 kr för enkelflyg och 3 166 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

KLM
Air France
KLM
KLM
Air France

Om Linköping

Flyg till Linköping

Oavsett om du föredrar härliga naturupplevelser med fotvandringar, fiske och kajakpaddling, kulturella upptäcktsfärder på museer och gamla slott eller ett spännande nattliv bland barer och uteserveringar finns det något i Linköping just för dig! Linköping har även en centralt belägen flygplats – Linköping City Airport – och inom nära räckhåll ligger Norrköping Airport, Stockholm Skavsta Airport, Jönköping Airport och Örebro Airport.

Linköping är en av Sveriges mest aktiva och spännande städer. Här ligger ett stort universitet och många små och medelstora snabbväxande företag. Därför reser många hit i arbetet, men staden passar även perfekt för en härlig semester med familjen och med flyg tar du dig snabbt och lätt hit. Det finns dessutom gott om trevliga hotell och du hittar lätt ett billigt boende i Linköping för ett härligt besök.

Många flygplatser inom nära räckhåll

Är du på jakt efter billiga flyg till Linköping finns flera flygplatser att välja mellan. Till Linköping City Airport som ligger alldeles intill centrala Linköping kan du flyga från Amsterdam och Köpenhamn, medan Norrköping Airport, som ligger 45 km bort, trafikerar Helsingfors och säsongsvis Visby. Härifrån går även många charterresor till exempelvis Mallorca, Kroatien och Rhodos.

Inom lite drygt tio mil från Linköping ligger dessutom Örebro Airport med flygresor från Malmö, Jönköping Airport med flyg från Karlstad, Frankfurt, Visby och Arlanda och Stockholm Skavsta Airport som är en av Sveriges största internationella flygplatser. Med andra ord finns goda förutsättningar att hitta lämpliga flygbiljetter för en härlig flygresa.

Flygstaden Linköping

Att ta flyget till Linköping är faktiskt rätt passande eftersom staden ofta kallas för ”flygstaden”. Skälet till det är att SAAB under lång tid utvecklat och producerat flygplan för militärt bruk här och i Linköping sker även utbildning av stridspiloter. Är man intresserad av militärflyg rekommenderas ett besök på Flygvapenmuseum i Malmslätt strax intill centrala Linköping. Här visas många militärflygplan ur Sveriges historia och även den DC-3:a som sköts ned av Sovjet över Östersjön 1952.

Shopping och upplevelser i Linköping

Det finns massor av spännande upplevelser och aktiviteter i Linköping. Vissa av dem ligger centralt, som friluftsmuseet Gamla Linköping, Busfabriken och Prison Island Linköping, medan andra ligger en bit utanför staden. Till den senare kategorin räknas Ekenäs slott där det hålls guidade visningar och på höstarna spökvandringar, Göta kanal med Bergs slussar och den härliga marknaden Ulrika marken. Hyr bil billigt i Linköping så tar du dig lätt och smidigt dit du vill.

Linköping är även en utmärkt shoppingstad. Stadens centrum är koncentrerat och inom ett litet område hittar du såväl stora butikskedjor som exklusiva modebutiker och trevliga gallerior. Många affärer ligger runt de tre torgen Stora Torget, Trädgårdstorget och Lilla Torget. Föredrar du små trevliga gårdsbutiker på landsbygden finns även gott om sådana; som exempel kan nämnas Bjärstad Bigårdar, Brink Ull, Sparrislandet och Löt Gårdsmejeri.

När du bokar en resa till Linköping kan du se fram emot ett härligt besök och med flyg tar du dig lätt hit från många städer både i Sverige och i övriga Europa.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Linköping?
Linköping Saab Airport (LPI) är den enda flygplatsen du kan välja i närheten av Linköping.
Hur långt från centrala Linköping ligger LPI?
LPI har ett praktiskt läge nära stadens hjärta, bara 2 kilometer från centrum i Linköping.
Kan jag flyga till Linköping?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om flyg till Linköping. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Linköping?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Linköping kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Linköping med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Linköping kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Linköping?
Besökare från alla delar av världen passerar genom Linköping Saab Airport (LPI) varje dag. När du har gått igenom kontrollerna och hämtat dina väskor befinner du dig ungefär 2 kilometer från centrum i Linköping.
Hur många flygbolag flyger till Linköping?
När du flyger till Linköping är valmöjligheterna begränsade. Det är bara ett flygbolag som trafikerar sträckan, så kom ihåg att boka dina biljetter i god tid för att få tag i de biljetter du vill ha.
Vilka flygbolag flyger till Linköping?
Merparten av flygen till Linköping flygs av KLM. Den populäraste rutten har Oud-Zuid som avreseort, och KLM är det huvudsakliga flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Linköping?
Det brukar bli lättare att flyga till en ny destination om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du ska resa till Linköping är den goda nyheten att det går cirka 14 direktflyg per vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Linköping från?
Flygresor till Linköping från Nieuw-West, Amsterdam-Zuidoost eller Oud-Zuid brukar vara de som har störst efterfrågan.
Hur lång tid tar flyget till Linköping?
Vilken flygplats du reser från avgör hur lång flygtiden blir. Från Nieuw-West till Linköping tar resan cirka 1 timme och 42 minuter. Flyg från Amsterdam-Zuidoost brukar vara framme på 1 timme och 42 minuter. Om du har Oud-Zuid som avreseort kan du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 42 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Linköping?
Många erfarna resenärer kan intyga om att du inte ska avvakta till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis högre strax innan avresedatumet. Ett annat bra tips för att hitta låga priser kan vara att titta på flera olika alternativ. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats kan du till exempel undersöka om det är billigare att boka biljetter till en mindre trafikerad terminal. Till sist bör du vara beredd på att boka omedelbart när du har hittat ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras fort. Med lite kunskap och kanske lite tur går det att leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Linköping?
Oavsett var du reser från kan din resa med flyg gå smidigt, så länge du är välorganiserad. Vi har sammanställt en lista med praktiska tips som ser till att din semester i Linköping inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du ta med dig ditt pass, alla dina resedokument, pengar samt eventuella mediciner du tar. Härnäst vill du sannolikt ha lite underhållning under flygresan. Någonting att läsa och en surfplatta fullpackad med dina favoritfilmer är ett par bra alternativ. Om du har planer på att vila en stund kan en uppblåsbar flygkudde och ett par öronproppar komma väl till pass. Slutligen bör du inte glömma att spara plats i väskan för några toalettartiklar, så att du kan känna dig fräsch när du kommer fram.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Kontrollera att du inte har en schweizisk armékniv någonstans i handbagaget. Brandfarliga eller explosiva artiklar, till exempel tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ha med dig geler eller vätskor i behållare som är större än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Ditt mål är att vara så avslappnad som möjligt, så ha på dig plagg i naturliga material och lägg på minnet att packa med dig ett extra lager, eftersom det kan bli lite svalt ombord på flyget. Ta alltid på dig välpassande skor med flat sula, eftersom dina fötter kan bli lite svullna under flygturen. Lämna dina högklackade skor och kängorna i det incheckade bagaget.
  • Ett tillstånd som kallas djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under längre flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket bland annat kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att ställa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par bra stödstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Linköping?
Om du är väl förberedd innan du anländer till flygplatsen går resan till Linköping betydligt smidigare. Här kommer ett par praktiska tips på hur du passerar säkerhetskontrollerna utan problem.

  • För det första måste du presentera dina resedokument och ditt pass för flygplatsens säkerhetspersonal. Försäkra dig om att du har allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som skulle kunna aktivera larmet, som hörlurar och jackor. Lägg upp allt på bandet så att det kan passera genom maskinen.
  • Dina elektronikenheter, till exempel mobiler och surfplattor, måste också gå genom maskinen. Men oroa dig inte. Du är online igen innan du vet ordet av.
  • Handkräm, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ha i handbagaget måste ligga i behållare som rymmer max 100 milliliter. Dessutom måste du lägga allt i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Genom att tänka igenom ditt val av skor kan du kanske spara lite tid. Stövlar och andra tyngre skor måste ofta inspekteras separat, medan du sannolikt slipper detta om du går i lätta sneakers.
  • Knivar och andra vassa föremål är förbjudna ombord. De kommer att konfiskeras av personalen i kontrollen, så lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Linköping
Ankomstflygplats
Linköping Saab Airport
IATA-kod för ankomstflygplats
LPI
Destination
Linköping Saab Airport
Pris tur-och-retur
2 773 kr