Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Linköping

Hyra bil i Linköping

Linköping är en aktiv och sjudande universitetsstad med mycket spännande att se och upptäcka. Med hjälp av Expedia hittar du alltid billiga hyrbilar i Linköping och med tillgång till bil blir resan mycket enklare och smidigare. Ange bara var du vill hämta och lämna hyrbilen och mellan vilka tider du behöver den så visas en lista med erbjudanden från olika biluthyrare.

I listan väljer du även vilken storlek du vill ha på bilen. Reser du själv kanske du klarar dig med en liten bil, medan du förmodligen behöver en större om du reser med hela familjen eller har mycket bagage med dig.

Köra bil i Linköping

Det är trevligt att köra bil i Linköping och det finns bra och välskyltade vägar. Norr om centrala Linköping går E4:an i väst-östlig riktning och för att man enkelt och smidigt ska kunna ta sig mellan olika delar av staden finns både en yttre ringled (skyltad som ”Y-ring” eller bara ”Y”) och en inre ringled (”C-ring” eller bara ”C”). Innanför den inre ringleden ligger Linköpings centrum. Såväl inne i centrum som längre ut finns gott om parkeringsplatser och parkeringshus och på många av parkeringarna kan du enkelt betala via din mobiltelefon. Om du ska köra in i centrala Linköping bör du tänka på att många av gatorna är enkelriktade och därför är det en god idé att studera en karta eller GPS i förväg.

Besöka Linköping

Det finns gott om trevliga hotell i Linköping, och med hjälp av Expedia hittar du enkelt ett hotell som passar just dig. Många av de lyxigare hotellen ligger inne i centrala Linköping medan de billigare ligger en bit längre ut. I både fallen finns det för det mesta bra parkeringsmöjligheter.

Kommer du till Linköping med tåg är det en god idé att hyra bil i närheten av tågstationen, så slipper du släpa på ditt bagage i onödan. Alldeles intill ligger även Linköpings Resecentrum dit du ofta anländer om du kommer med fjärrbuss. Reser du till Linköping med flyg, exempelvis till Linköping City Airport eller Norrköping flygplats, kan det vara en god idé att boka en paketresa till Linköping via Expedia med både flyg och hotell.

Semestra med bil i Linköping

I Linköping finns mycket spännande att se och göra för hela familjen och med hyrbil tar du dig lätt dit du vill. Ett populärt resmål är friluftsmuseet Gamla Linköping där man får uppleva hur stadslivet såg ut för hundra år sedan. Här finns många små mysiga butiker, restauranger och kaféer bland kullerstensgatorna och gränderna. I Gamla Linköping ligger även Fenomenmagasinet som är ett Science Center där hela familjen får lära sig om optik, människokroppen och elektricitet genom praktiska experiment.

Några kilometer väst om centrala Linköping, i Malmslätt, ligger Flygvapenmuseum som är ett annat trevligt besöksmål. Här kan flygintresserade titta på militärflygplan ända från flygets barndom till JAS 39 Gripen. Dessutom visas uniformer, ritningar, teknisk utrustning och mycket annat. Museets största attraktion är DC-3:an som sköts ned av Sovjet 1952 och bärgades ur Östersjön 2004.

Upptäck Linköping

Utforska Linköping med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!