Billiga flygbiljetter till Lombok

Om Lombok

Flygresor till Lombok

Lombok har länge legat i skuggan av grannön Bali på andra sidan Lomboksundet, men på senare tid har det börjat pratas en hel del om det här unika resmålet. Få svenska turister har ännu hittat hit, men trots att flygresor till Lombok från Sverige tar lång tid och inte heller är de billigaste så lockas fler och fler av den här spännande ön i Indonesien.

Boka hotell på Lombok och möts av kritvita sandstränder, episka vågor och gröna vandringsleder genom regnskog, risfält och tobaksodlingar. Mitt på ön tornar Indonesiens näst högsta vulkan upp sig, och lockar med heta källor och en vacker kratersjö. Om du hyr bil på Lombok kan du enkelt utforska även den dramatiska södra kusten, med ofattbart turkosa bukter, surfing i världsklass och höga klippuddar. Stränderna här är fortfarande oexploaterade men ändå lätta att ta sig till via öns utmärkta vägnät.

Flyg till Lombok från Sverige

Flyg till Lombok från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg tar runt ett dygn och kräver minst två mellanlandningar. Ofta sker den första mellanlandningen någonstans i Europa och den andra i Asien. Du kan hitta relativt billiga flygbiljetter till Lombok med korta flygtider om du söker smart och kombinerar olika bolag. För den snabbaste flygtiden ska du satsa på en flygresa till Lombok med KLM och Garuda Indonesia, med första mellanlandningen i Amsterdam och den andra i Jakarta. Ett annat alternativ är att planera in en längre anhalt på din flygresa till Lombok och kombinera resmålet med någon annan destination i Sydostasien.

Flyg till Lombok International Airport

Lombok International Airport är en ganska ny flygplats, och den är också öns enda flygplats. Den ersatte den gamla flygplatsen Selaparang Airport i oktober 2011 efter vissa organisationsproblem och tar idag emot både inrikes- och utrikestrafik i en enda terminal. Cirka 1,5 miljoner passagerare reser via Lombok International Airport varje år, framförallt från andra platser i Indonesien, men även från ett par internationella destinationer i Sydostasien.

Lombok Airport ligger fyra mil från Mataram, som är regionen Nusa Tenggara Barats huvudstad, och 5,5 mil från turistområdet Senggigi på västra Lombok. När flygplatsen byggdes var man även tvungen att utveckla bilvägarna mellan den och Mataram samt turistorterna på västkusten. Detta var inte helt problemfritt till att börja med, men idag har båda platserna bra vägförbindelser med flygplatsen.

Det finns inga tågförbindelser till Lombok International Airport eftersom ön inte har någon järnväg alls. Efter din flygresa till Lombok är det taxi som gäller, och det finns tre taxibolag med kontor i ankomsthallen: flygplatsens eget bolag Airport Taksi Koperasi, Bluebird Taxi och Express Taxi.

En taxi till centrala Mataram tar en knapp timme och till Senggigi Beach drygt en timme och tio minuter. Kom ihåg att göra upp priset med föraren innan ni åker så att du inte får en obehaglig överraskning vid hotellet. Sen är det bara att luta dig tillbaka i den bekväma luftkonditionerade bilen och se det tropiska landskapet susa förbi på väg mot din paradisstrand.

Vanliga frågor och svar

Information om flyg till Lombok
Destinationens flygplatsLombok Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsLOP
DestinationLombok
Flygpris2 816 kr