Billiga flygbiljetter till Lombok

Förslag på billiga flygresor till Lombok

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 123 kr för enkelflyg och 9 874 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines

Om Lombok

Flygresor till Lombok

Lombok har länge legat i skuggan av grannön Bali på andra sidan Lomboksundet, men på senare tid har det börjat pratas en hel del om det här unika resmålet. Få svenska turister har ännu hittat hit, men trots att flygresor till Lombok från Sverige tar lång tid och inte heller är de billigaste så lockas fler och fler av den här spännande ön i Indonesien.

Boka hotell på Lombok och möts av kritvita sandstränder, episka vågor och gröna vandringsleder genom regnskog, risfält och tobaksodlingar. Mitt på ön tornar Indonesiens näst högsta vulkan upp sig, och lockar med heta källor och en vacker kratersjö. Om du hyr bil på Lombok kan du enkelt utforska även den dramatiska södra kusten, med ofattbart turkosa bukter, surfing i världsklass och höga klippuddar. Stränderna här är fortfarande oexploaterade men ändå lätta att ta sig till via öns utmärkta vägnät.

Flyg till Lombok från Sverige

Flyg till Lombok från Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg tar runt ett dygn och kräver minst två mellanlandningar. Ofta sker den första mellanlandningen någonstans i Europa och den andra i Asien. Du kan hitta relativt billiga flygbiljetter till Lombok med korta flygtider om du söker smart och kombinerar olika bolag. För den snabbaste flygtiden ska du satsa på en flygresa till Lombok med KLM och Garuda Indonesia, med första mellanlandningen i Amsterdam och den andra i Jakarta. Ett annat alternativ är att planera in en längre anhalt på din flygresa till Lombok och kombinera resmålet med någon annan destination i Sydostasien.

Flyg till Lombok International Airport

Lombok International Airport är en ganska ny flygplats, och den är också öns enda flygplats. Den ersatte den gamla flygplatsen Selaparang Airport i oktober 2011 efter vissa organisationsproblem och tar idag emot både inrikes- och utrikestrafik i en enda terminal. Cirka 1,5 miljoner passagerare reser via Lombok International Airport varje år, framförallt från andra platser i Indonesien, men även från ett par internationella destinationer i Sydostasien.

Lombok Airport ligger fyra mil från Mataram, som är regionen Nusa Tenggara Barats huvudstad, och 5,5 mil från turistområdet Senggigi på västra Lombok. När flygplatsen byggdes var man även tvungen att utveckla bilvägarna mellan den och Mataram samt turistorterna på västkusten. Detta var inte helt problemfritt till att börja med, men idag har båda platserna bra vägförbindelser med flygplatsen.

Det finns inga tågförbindelser till Lombok International Airport eftersom ön inte har någon järnväg alls. Efter din flygresa till Lombok är det taxi som gäller, och det finns tre taxibolag med kontor i ankomsthallen: flygplatsens eget bolag Airport Taksi Koperasi, Bluebird Taxi och Express Taxi.

En taxi till centrala Mataram tar en knapp timme och till Senggigi Beach drygt en timme och tio minuter. Kom ihåg att göra upp priset med föraren innan ni åker så att du inte får en obehaglig överraskning vid hotellet. Sen är det bara att luta dig tillbaka i den bekväma luftkonditionerade bilen och se det tropiska landskapet susa förbi på väg mot din paradisstrand.

Vanliga frågor och svar

Kan jag avboka mitt flyg till Lombok på grund av covid-19?
I vår kundtjänstportal hittar du svaren på många vanliga frågor om bland annat hur du avbokar ditt flyg på grund av covid-19. För säkerhets skull ska du dessutom granska flygbolagets regler och villkor innan du genomför flygbokningen.
Vilket är det bästa sättet att hitta billiga flyg till Lombok med flexibel avbokningspolicy?
Vi förstår att planer kan ändras på kort varsel, så att boka en flexibel flygbiljett med Expedia är alltid en god idé. Du behöver bara kryssa i rutan “Ingen ändringsavgift” under filteralternativet “Flexibla ändringspolicyer”, så är en billig flygbiljett till Lombok inom enkel räckhåll.
Finns det några allmänna tips för resande till Lombok under coronaviruspandemin?
Utbrottet av coronaviruset har orsakat en del förändringar i hur vi reser. Om du tänker resa till Lombok kan de här tipsen hjälpa dig att hantera de nya reglerna och utmaningarna.

  • Innan du bokar flygbiljetterna bör du undersöka om det råder några reserestriktioner, både på avreseorten och på din destination. Läs igenom de senaste uppgifterna från relevanta myndigheter och flygbolag.
  • När du är på flygplatsen ska du ha munskydd på dig. Personalen på flygplatsen skulle dock kunna be dig att ta av munskyddet för att kunna bekräfta din identitet. Passagerare som vägrar bära munskydd får kanske inte stiga ombord och kan bli bötfällda.
  • För att minska smittospridningsrisken ska du själv placera boardingpasset på läsaren och sedan hålla upp det så att det kan inspekteras. Räck inte över boardingpasset till personalen i säkerhetskontrollen.
  • Säkerhetspersonalen godkänner att du bär med dig en behållare med handdesinfektionsmedel på högst 100 ml i handbagaget. Du måste ta ut behållaren ur din väska när du passerar igenom säkerhetskontrollen.
  • För att säkerhetskontrollen ska gå smidigare kan du lägga föremål som nycklar och lösa mynt i ditt handbagage istället för i en korg.
  • Om du har med dig matvaror ombord ska du förvara dessa i en genomskinlig påse och placera påsen på brickan i säkerhetskontrollen. Då är det inte lika stor risk för att personalen tar i väskan för att öppna och inspektera den.

Hur hittar man billiga biljetter till Lombok?
En bra strategi för att få tag i de bästa erbjudandena är att vara flexibel med resedatumen. Börja med att söka efter flygresor till Lombok och klicka därefter på “Flexibla datum” för att jämföra de olika priserna som gäller dagarna däromkring. Ett annat tips är att boka långt i förväg. För att ge dig en uppfattning om prisläget kan vi meddela att de billigaste flygresorna till Lombok under de senaste sju dagarna kostade 9 874 kr.
Vad kostar ett flyg till Lombok?
Det var en mängd budgetvänliga resor som erbjöds under de senaste sju dagarna, och priset för flygbiljetter tur och retur till Lombok var mellan 9 874 kr och 11 372 kr. Några glada semesterfirare lyckades lägga vantarna på enkelresor från Stockholm (ARN) för bara 6 123 kr.
Vilka är de populäraste flygplatserna att resa till i Lombok?
Lombok (LOP-Lombok Intl.) är den främsta inkörsporten för de som ska resa till Lombok. Ungefär 842 flyg per månad landar på flygplatsen.
Vilka månader är det billigast att boka ett flyg till Lombok?
Den bästa tiden på året att hitta ett toppenerbjudande på ett flyg till Lombok är i Februari. Den dyraste tiden är under sommar- och jullov, så låt bli att resa då om du har en lite mindre resebudget.
Hur lång tid tar flyget till Lombok?
Var du reser ifrån bestämmer hur lång din resa blir. Här följer ett par av de främsta inrikesresvägarna till Lombok samt medelflygtiden:

  • Jakarta (CGK-Soekarno-Hatta Intl.) till Lombok (LOP-Lombok Intl.) – 1 timme och 53 minuter
  • Denpasar (DPS-Ngurah Rai Intl.) till Lombok (LOP-Lombok Intl.) – 55 minuter
  • Surabaya (SUB-Juanda) till Lombok (LOP-Lombok Intl.) – 1 timme och 3 minuter

Information om flyg till Lombok
Destinationens flygplatsLombok Intl.
IATA-kod för ankomstflygplatsLOP
DestinationLombok
Flygpris9 874 kr

Populära flyg till Lombok

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 123 kr för enkelflyg och 9 874 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Swiss International Air Lines
Swiss International Air Lines