Billiga flygbiljetter till Luleå

Förslag på billiga flygresor till Luleå

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 409 kr för enkelflyg och 740 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd

Flyg till Luleå

Luleå Airport är Norrlands mest trafikerade flygplats. Härifrån kan du flyga till åtskilliga städer i Sverige, som Stockholm, Göteborg, Jönköping och Sundsvall, men det går även flyg till mer exotiska platser som Cancún, Gran Canaria och Phuket. Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga flyg till och från Luleå och det finns ett antal olika flygbolag att välja mellan. Förutom flyg till många svenska städer går det även charterresor till varmare länder härifrån.

Eftersom flygplatsen ligger i Luleås skärgård är vyerna imponerande både när du startar och landar. På vintern gnistrar snön över isen och på sommaren bjuds du på ett färgspel i blått och grönt.

Tjänster och service på Luleås flygplats

Förutom mat- och cafétorget och taxfree-butiken finns växlingskontor, expressbud, effektförvaring och VIP-rum på flygplatsen. I väntan på flyget kan barnen leka av sig i Leos lekhörna, som är ett samarbete mellan Leo’s lekland och Swedavia (som driver Luleå Airport). Som en extra tjänst går det även att gifta sig på flygplatsen! Själva ceremonin äger rum i VIP-rummet, där man sedan kan inta en måltid med upp till åtta gäster. Därefter är det bara att flyga iväg på bröllopsresan!

Till och från Luleå flygplats

Flygplatsen ligger på Kallaxheden, ungefär sju kilometer från Luleå. Det finns goda bussförbindelser in till centrala Luleå och därifrån till andra orter, som Boden, Kalix och Piteå. Du kan även förhandsboka en flygtaxi som kan köra dig in till ditt hotell i Luleå centrum.

Eftersom flygplatsen ligger i Luleås skärgård är vyerna imponerande både när du startar och landar. På vintern gnistrar snön över isen och på sommaren bjuds du på ett färgspel i blått och grönt.

Upptäck Luleå

Luleå, som ligger strax intill flygplatsen, kan bjuda på många upplevelser – oavsett om du kommer som turist eller om du reser i jobbet. Gammelstads kyrkstad är upptagen på Unescos världsarvslista och där finns bland annat Norrlands största medeltida stenkyrka, flera kaféer, en konsthantverksbutik, ett värdshus och en gammeldags lanthandel. I skärgården kan du båtluffa bland de hundratals öarna på sommaren, eller åka skidor, skoter, långfärdsskridskor eller hundspann på vintern. Är du riktigt modig vågar du kanske till och med bada i en isvak för att sedan värma dig i en skön bastu.

Luleå är även en shoppingstad. Det finns över 500 butiker för olika smaker och intressen och gallerian Smedjan har utsetts till Sveriges populäraste galleria. Dessutom finns det en mängd mysiga restauranger och kaféer, många i anslutning till älven som rinner genom staden.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Luleå?
Luleå har en enda flygplats, Luleå (LLA-Kallax).
Hur långt från centrala Luleå ligger Luleå (LLA-Kallax)?
Om du bor vid centrum i Luleå är du framme på nolltid när du väl har landat på Luleå (LLA-Kallax). Terminalen ligger endast 4 kilometer bort.
Kan jag flyga till Luleå?
Gör flygresan till Luleå enkel och lätt genom att besöka våra reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig uppdaterad på gällande restriktioner, inklusive krav på karantän och den senaste hälsoinformationen.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Luleå?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Luleå kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Luleå med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Luleå kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Luleå?
Eftersom det bara finns en enda stor flygplats som välkomnar turister på väg till Luleå, blir det enkelt att avgöra vilket flyg du ska välja. Du anländer till LLA, som är belägen omkring 4 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Luleå?
Det finns ett antal alternativ om du reser till Luleå. Du kan välja bland 4 flygbolag som flyger till staden, från 3 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Luleå?
Större delen av alla flyg till Luleå flygs av SAS, Norwegian Air International eller Ryanair, och det är SAS som är det ledande flygbolaget av dessa. Den populäraste avreseorten bland resenärer är SoFo.
Hur många direktflyg går det till Luleå?
Det är mycket smidigare att resa med flyg till en ny ort om man inte behöver bry sig om mellanlandningar. Om du ska resa till Luleå kan du glädjas över att det går omkring 87 direktflyg i veckan.
Var avgår de populäraste flygen till Luleå från?
Många resenärer på väg till Luleå stiger på planet från någon av flygplatserna i Grödinge, Ösmo eller SoFo.
Hur lång tid tar flyget till Luleå?
Om du ska resa med flyg till Luleå från Grödinge tar resan 1 timme och 18 minuter. Om avreseorten är Ösmo bör du räkna med att vara i luften i runt 1 timme och 18 minuter. Med SoFo som startpunkt är Luleå ungefär 1 timme och 18 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Luleå?
Avvakta inte till sista stund med att boka flygresan. Detta tips kan du få höra från många vana resenärer. Genom att boka långt i förväg har du fler alternativ att välja bland, och flygpriserna brukar vara lägre. Ett annat bra sätt att hitta fina erbjudanden är att jämföra olika alternativ. Om destinationen i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna undersöka om du kan hitta lägre priser genom att boka flyg till en mindre trafikerad terminal. Till sist ska du vara beredd på att boka med en gång när du har hittat ett fint erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och kanske lite tur går det att leta fram ett perfekt flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Luleå?
Vi har samlat all information som behövs för att flygresan ska gå så enkelt som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt ut från flygplatsen och kan börja upptäcka allt vad Luleå har att erbjuda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en smidig flygtur är att planera ordentligt i förväg. Börja med det viktigaste: passet, dina resedokument, dina bankkort och eventuella mediciner. Därefter bör du komma ihåg att ta med dig saker som får tiden att gå fortare, såsom en surfplatta eller ett par tidningar. Det kan även vara smart att packa ner en laddare, ett par öronproppar och en flygkudde. Sist men inte minst bör du komma ihåg att spara plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och en extra uppsättning kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Packa alla fulla flaskor med schampo och balsam i ditt incheckade bagage. Alla vätskor i behållare på över 100 milliliter kommer att omhändertas. Vassa föremål, som arméknivar, och brandfarliga objekt, till exempel tändare och bränsle, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Bekvämlighet ska vara det allra viktigaste när du bestämmer hur du ska klä dig på resan. Fundera även noga på vad du ska ha för skor, eftersom det händer att fötterna blir lite svullna under flygturen. Omslutande skor med platt sula brukar vara det bästa alternativet.
  • Många resenärer har hört talas om DVT, eller djup ventrombos. Tillståndet innebär att blodproppar uppstår, till viss del på grund av utdragna perioder av inaktivitet. Det finns dock saker som du kan göra för att minska risken att drabbas av detta. Du kan till exempel ha på dig antitrombosstrumpor, se till att du dricker mycket och röra på benen och fötterna. Gå fram och tillbaka i mittgången eller försök att göra några enkla övningar i ditt flygsäte.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Luleå?
Nyckeln är att vara förberedd innan du är framme på flygplatsen. På så sätt blir det lättare att slå dig ned på flyget till Luleå utan dröjsmål. Följ våra tips för att inleda din semester på rätt sätt.

  • Säkerhetspersonalen måste först försäkra sig om att du har rätt boardingpass och ett giltigt pass innan du kan gå vidare. Se till att du har allt nära tillhands.
  • Härnäst väntar röntgenmaskinen. Töm dina fickor och lägg av allt som kan aktivera larmet, som jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Elektronik, som din surfplatta och bärbara dator, måste också skannas.
  • Läppbalsam, hårolja och övriga vätskor och geler som du vill flyga med måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det kan hända att du måste ta av dina skor och lägga dem på bandet, så det kan vara en bra idé att ha på dig skor som du lätt kan ta av och på.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker i handbagaget. Om du har några saxar eller andra vassa föremål med dig på resan är du tvungen att packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Luleå
Ankomstflygplats
Kallax
IATA-kod för ankomstflygplats
LLA
Destination
Luleå
Pris tur-och-retur
740 kr