Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Luleå

Hyra bil i Luleå

I Luleå kan du se fram emot ett spännande och roligt besök och allt blir mycket enklare och bekvämare om du passar på att hyra en bil. Då slipper du släpa på tunga väskor och vänta på busshållplatser, utan kan bara sätta dig bakom ratten, vrida om nyckeln och åka iväg.

Det är väldigt lätt att hitta billiga hyrbilar med hjälp av Expedia. Ange bara mellan vilka tidpunkter du vill hyra bilen och var du vill hämta och lämna den, så visas en lista med lämpliga biluthyrare och typer av bilar. Välj den bilstorlek och utrustning som passar just dig och dina behov.

Köra bil i Luleå

Att köra bil i Luleå är både lätt och smidigt. Tempot är lugnt och vägarna bra. Dessutom finns det ungefär 3 000 parkeringsplatser inne i centrum, så det är inga problem att parkera. Parkeringsavgifterna är låga och på de flesta ställen kan du betala med hjälp av en app på din telefon om du föredrar det. Luleå har även ett system med digitala skyltar som i god tid meddelar hur många platser som är lediga i parkeringshusen.

En sak som ”sörlänningar” kan tycka är lite exotiskt är Luleås isvägar som vintertid går över isarna till öar i Luleås skärgård. Sammanlagt finns ungefär 30 km isvägar i närheten av Luleå och det är en god idé att i förväg gå in på Luleå kommuns webbplats för att se om vägarna är öppna eller inte. Isvägarna provborras regelbundet och måste tåla en belastning på två ton för att få användas. Tänk även på att maxhastigheten på isvägarna är 30 km/tim och att man måste hålla minst 50 meter till fordonet framför.

Välja en lämplig hyrbil

Vilken bil som passar bäst att hyra när du besöker Luleå beror på många olika saker. Reser du själv och tänker hålla dig i de centrala delarna av staden räcker det kanske med en lite mindre bil, medan du förmodligen vill ha en större om du reser med familjen eller – särskilt vintertid – ska ge dig ut på långresor till inlandet. När du hyr bil med hjälp av Expedia får du upp många olika biltyper att välja mellan och det enkelt att hitta en hyrbil som passar just dig.

När du är inne på Expedias webbplats kan du även passa på att boka hotell inne i Luleå. Det finns gott om billiga hotell med bra lägen och tänker du att flyga till Luleå kan du boka en paketresa till Luleå med både flyg och hotell. En god idé om du kommer med flyg är att hyra bilen direkt på flygplatsen, så kan du bara packa in väskorna och åka iväg.

Semestra med hyrbil i Luleå

Det finns massor att se och göra i Luleå och med hyrbil tar du dig lätt dit du vill. En trevlig plats att besöka är Gammelstads kyrkstad som ligger några kilometer nordväst om Luleå. Avstånden är långa i Norrland och bönderna använde förr i tiden kyrkstugorna för övernattning i samband med kyrkobesök, sockenstämmor och marknader. Förutom en stor medeltida stenkyrka finns här kaféer, ett värdshus och en gammeldags lanthandel.

Vanliga frågor om biluthyrning i Luleå

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Luleå?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Luleå .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Luleå?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Luleå .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Luleå?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Luleå?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Luleå

Utforska Luleå med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!