Billiga flygbiljetter till Lycksele

Förslag på billiga flygresor till Lycksele

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 196 kr för enkelflyg och 3 610 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines

Om Lycksele

Flyg till Lycksele

Lycksele är en liten stad i Lappland i norra Sverige. Du kan boka billiga flyg till Lycksele vilken tid på året som helst, men de flesta turister reser hit på sommaren. Nära staden ligger Umeälven, och naturen kring älven är perfekt för dig som gillar vandringsturer eller camping i den friska luften. Från Stockholm går det flyg till Lycksele som tar en och en halv timme. Från Göteborg eller Malmö gör flyget oftast ett stopp i Stockholm på vägen. Lycksele ligger längs Blå vägen, en resväg med vacker utsikt över landskapet som är populär bland turister. Via Blå vägen tar det runt två timmar att köra till kusten vid Östersjön, och på omkring två timmar kan du även bila till Skellefteå.

Flygresor till Lycksele med hela familjen

Lycksele är populärast som resmål under sommaren, men även på vintern finns det aktiviteter som passar hela familjen, särskilt om du har yngre barn. I Lycksele djurpark kan man se nordiska djur i deras naturliga miljö. Djurparken håller även öppet under vintern och kallas då för Julparken. Där kan du se Tomten och hans verkstad samt köpa souvenirer som handgjort julpynt. I Lycksele anordnas det också julmarknader på vintern. Från vår till höst finns det andra roliga sevärdheter för barnen, som Nallebjörnens lekland till exempel. Här finns aktiviteter för barn upp till runt tio år, och det finns även ett café på plats.

En fin semester året om med en flygresa till Lycksele

Det finns många områden där du kan åka skidor om du föredrar längdskidåkning över utförsåkning. Du kan också testa hundspann eller snöskoter om du vill göra något lite annorlunda och se mer av naturen. På sommaren kan du besöka Lapplands kulturbotaniska trädgård, där du kan se samiskt hantverk och inhemska växter i en trevlig park. På sommaren håller Ansia Badpark öppet, vilket passar perfekt under soliga dagar. Äventyrsbadet ligger utomhus i ett fint område vid älven i centrala Lycksele.

Boka flyg och hotell samtidigt för en smidig resa

Du kan boka ditt flyg och ditt hotell i Lycksele som en paketresa. När du bokar en paketresa till Lycksele kan du spara pengar genom att boka flygbiljetterna till Lycksele samtidigt som du bokar hotellet och eventuellt hyrbilen. Att hyra bil i Lycksele gör det lättare för dig att ta dig runt, särskilt om ditt boende ligger något utanför själva staden, eftersom det är en liten ort och den allmänna transporten är något begränsad. Med egen transport kan du ta dig runt på egen hand och se så mycket av området som möjligt.

Lycksele flygplats ligger tio minuter med bil från Lycksele. Flygplatsen är liten, men det finns ett café där du kan köpa mat eller en kopp kaffe. Det finns även gratis internet att använda sig av på flygplatsen. Eftersom flygplatsen ligger nära staden är en taxiresa relativt billig, särskilt om ditt hotell ligger centralt. Du kan också ta buss till och från flygplatsen via stadens resecentrum. Med buss tar resan mellan flygplatsen och centrala Lycksele runt 20 minuter.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Lycksele?
Om du ska resa med flyg behöver du inte fundera på vilken flygplats som passar bäst. Lycksele har bara en enda, Lycksele (LYC).
Hur långt från centrala Lycksele ligger Lycksele (LYC)?
Lycksele (LYC) ligger inte långt från hjärtat av staden, endast 7 kilometer från centrum i Lycksele.
Kan jag flyga till Lycksele?
Läs våra reseråd under covid-19 för att få den senaste informationen om att flyga till Lycksele. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän är ett krav efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Lycksele?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Lycksele kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Lycksele med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Lycksele kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Lycksele?
LYC är belägen omkring 7 kilometer från centrum och fungerar som ingångsport för de flesta av alla resenärer på väg till Lycksele.
Hur många flygbolag flyger till Lycksele?
Om du flyger till Lycksele är alternativen begränsade. Det är bara ett flygbolag som trafikerar sträckan, så boka dina biljetter i god tid för att få tag i de biljetter du vill ha.
Vilka flygbolag flyger till Lycksele?
Merparten av flygen till Lycksele flygs av Amapola. Den populäraste rutten börjar i Vilhelmina, och det är Amapola som är det ledande flygbolaget på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Lycksele?
Att planera en härlig vistelse i Lycksele är ingen match när du har 20 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Lycksele från?
Flyg till Lycksele från SoFo, Grödinge eller Vilhelmina är mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Lycksele?
Om du ska resa från SoFo är du i luften 1 timme och 25 minuter innan du anländer till Lycksele. Från Grödinge tar resan omkring 1 timme och 25 minuter, medan den genomsnittliga flygtiden från Vilhelmina är ungefär 25 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Lycksele?
Erfarna resenärer känner till att man inte bör dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis högre precis innan avresedatumet. Du skulle även kunna utvidga din sökning och jämföra de olika alternativen. Om resmålet i fråga har mer än en flygplats skulle du kunna hitta lägre priser genom att resa till en mindre trafikerad flygplats. Sist men inte minst bör du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vad priserna brukar ligga på kan du slå till snabbt när du väl hittar ett ovanligt bra pris. De bästa erbjudandena varar inte länge.
Hur tar man sig igenom flygresan till Lycksele?
Om du inte är förberedd kan en resa med flyg kännas som en utmaning, men du kan ta det lugnt. Du behöver bara följa de här enkla tipsen, så kan du inleda din resa till Lycksele på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Nyckeln till en smidig resa med flyg är att planera i förväg. Börja med det som är viktigast: pass, resedokument, lite pengar och alla viktiga mediciner. Härnäst bör du ta med dig saker som håller dig sysselsatt, såsom elektronik eller en god bok. Det kan även vara en god idé att packa med dig din laddare, öronproppar och ett nackstöd. Slutligen ska du komma ihåg att reservera plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha en sax i en ficka i väskan. Brandfarliga eller explosiva produkter, till exempel tändstickor och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte ta med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm är vad som är viktigast när du väljer vad du ska ha för kläder på resan. Fundera även noga på vilka skor som passar bäst, eftersom det är vanligt att fötterna blir lite svullna i luften. Välsittande skor med platt sula är det bästa alternativet.
  • Ett tillstånd vid namn djup ventrombos, eller DVT, kan uppstå under längre flygturer. Då bildas det blodproppar, vanligtvis i benen, vilket skulle kunna bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att resa dig upp och gå lite längs med mittgången. Ett par bra antitrombosstrumpor kan också vara till hjälp.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Lycksele?
Hemligheten är att vara förberedd i förväg, innan du kommer till flygplatsen. På så sätt blir det lättare att stiga ombord på ditt flyg till Lycksele snabbt och lätt. Följ tipsen nedan för att börja semestern på rätt sätt.

  • Först och främst måste du visa upp ditt pass och dina resedokument för säkerhetspersonalen. Kom ihåg att ha allt redo, så att du inte behöver stanna upp och leta.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som kan aktivera larmet, exempelvis jackor och bälten. Lägg upp allt på maskinens band.
  • Elektronik, som bärbara datorer och mobiler, måste också passera genom maskinen. Men oroa dig inte. Du får snart tillbaka dem igen.
  • Har du med dig din nya parfym? Det går fint. Så länge behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du har placerat den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den i ditt handbagage.
  • Om du tänker igenom ditt val av skor kan du kanske spara ett par minuter. Vandringskängor och andra kraftigare skor ska ofta skannas separat, medan detsamma vanligtvis inte gäller för lättare gympaskor.
  • Vassa föremål får inte tas med i handbagaget. De kommer att omhändertas av personalen i kontrollen, så lämna dem i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Lycksele
Destinationens flygplatsLycksele
IATA-kod för ankomstflygplatsLYC

Populära flyg till Lycksele

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 2 196 kr för enkelflyg och 3 610 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines