Billiga flygbiljetter till Lyon

Om Lyon

Flygresor till Lyon

Lyon är Frankrikes näst största stad efter Paris, och har varit ett ekonomiskt, industriellt och kommersiellt centrum i närmare 500 år. Här hittar du oslagbara museum, dynamisk kultur och ett aktivt och lustfyllt uteliv. Den här universitetsstaden erbjuder även fantastiska shoppingmöjligheter, utsökt vin och riktiga kulinariska äventyr. Bäst väder har Lyon mellan maj och oktober, men folk besöker även regionen Rhône-Alpes på vintern för de många välrenommerade skidorterna.

De senaste decennierna har dynamiska Lyon tagit en viktig plats på festivalscenen, med allt från den elektroniska musikfestivalen Nuits Sonores i maj till den mer finkulturella musik- och dramafestivalen Les Nuits de Fourvière i juni och juli samt kocktävlingen Bocuse d’Or i januari. Glöm inte att kolla upp vad som händer under just din resa till Lyon.

Flyg till Lyon från Sverige

Lyons närmaste flygplats heter Lyon Saint-Exupéry Airport och ligger cirka två mil från staden. En flygresa till Lyon från någon av Skandinaviens större flygplatser tar som kortast runt fyra timmar och kräver en mellanlandning. Flygplatsen trafikeras mest av reguljära flygbolag som Lufthansa, KLM och Air France, men det finns även en del billiga flyg till Lyon med lågprisbolag som Easyjet och Germanwings. Den som flyger från Göteborg och är flexibel med resedatum kan till och med hitta ett par direktflyg till Lyon i veckan från Landvetter med det franska lågprisbolaget Hop. Sök smart och kombinera olika bolag så kan du hitta billiga flygbiljetter till Lyon med bekväma avgångstider. Om du bokar flyg och hotell i Lyon samtidigt så kan du spara ännu mer.

Flyg till Lyon Saint-Exupéry Airport

Lyon Saint-Exupéry Airport ligger i orten Colombier-Sagnieu, och är ett viktigt transportnav för regionen Rhône-Alpes. Den nya stora flygplatsen invigdes 1975 och ersatte den gamla Lyon-flygplatsen som låg i ett bostadsområde och inte kunde byggas ut.

Varje år reser ungefär 8,5 miljoner passagerare till och från Lyon Airport, som har tre terminaler och två landningsbanor. Terminal 3 används främst av lågprisbolagen och har mer begränsade faciliteter än de övriga två terminalerna, men det är ingen brist på taxfree-butiker, caféer och restauranger.

Det bästa sättet att ta sig från Lyon Airport till centrala Lyon är med den moderna Tram Express, som tar dig in till staden på under 30 minuter. Du kan även fortsätta din resa med buss till populära skidorter som Tignes, Val d'Isere och Val Thorens, eller hyra bil i Lyon från flygplatsen och använda det utmärkta nätverket av motorvägar i Rhône-Alpes.

1994 gjorde snabbtåget TGV entré på flygplatsen, vilket gör att den nu har mycket goda förbindelser med flera franska och italienska städer. Att ta sig från Lyon Airport till Grenoble eller Chambéry tar ungefär en timme, och tåget till Milano via Turin går två gånger dagligen och tar omkring fem timmar. Till Paris går det ungefär ett tåg i timmen, och resan tar knappt två timmar, medan tågen till Marseille går sex gånger om dagen och tar cirka 90 minuter. TGV kör även till några ytterligare destinationer i Frankrike, så passa på att kolla upp tidtabellen online innan du reser.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Lyon?
Merparten av alla besökare väljer att landa på Lyon (LYS-Saint-Exupery) på sin resa till Lyon. Det finns dock ett flertal flygplatser i området, vilket kan vara bra att komma ihåg när du gör din bokning.
Hur långt från centrala Lyon ligger Lyon (LYS-Saint-Exupery)?
LYS ligger omkring 19 kilometer från centrum i Lyon, så du får räkna med en kort resa in till hjärtat av staden.
Kan jag flyga till Lyon?
Läs våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till Lyon. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om du behöver sitta i karantän vid din ankomst.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Lyon?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Lyon kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Lyon med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Lyon kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Lyon?
Innan du bokar ditt flyg till Lyon är det en bra idé att fundera ut vilken flygplats som passar bäst. Om du reser till Lyon (LYS-Saint-Exupery) befinner du dig 19 kilometer från stadskärnan, medan Grenoble (GNB-Grenoble - Isere) ligger cirka 60 kilometer från centrum.
Hur många flygbolag flyger till Lyon?
Lyon hanterar flyg från 40 flygbolag, som flyger från minst 92 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Lyon?
EasyJet och Air France är de största flygbolagen som flyger till Lyon. Ett av de populäraste sätten att resa hit är att flyga med easyJet från Sainte-Bazeille.
Hur många direktflyg går det till Lyon?
Det är mycket lättare att flyga till en ny ort om man slipper mellanlandningar. Om du ska resa till Lyon är de goda nyheterna att det går ungefär 802 direktflyg varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Lyon från?
Många som flyger till Lyon stiger på planet i Centrum, Gamla stadskärnan eller Ashford.
Hur lång tid tar flyget till Lyon?
Vilken stad du reser från avgör hur många filmer du hinner se på planet. Från Centrum till Lyon tar resan cirka 1 timme och 28 minuter. Flyg från Gamla stadskärnan brukar nå fram på uppemot 1 timme och 23 minuter. Med Ashford som startpunkt kan du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 49 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Lyon?
Vi har alla stött på sådana personer som på något sätt kan hitta omöjligt billiga biljetter vart de än ska resa. Vet du hur de lyckas? De väntar inte till sista minuten med att boka. Du kan även bredda din sökning och jämföra alternativen. Om ditt resmål har mer än en flygplats skulle du kunna hitta bättre erbjudanden genom att flyga till en flygplats som ligger lite längre bort. Till sist ska du vara beredd på att boka direkt när du har hittat ett bra erbjudande, för priserna kan ändras utan förvarning. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du leta fram bästa möjliga flygpris!
Hur tar man sig igenom flygresan till Lyon?
Om du inte är förberedd kan en flygresa verka besvärlig, men oroa dig inte. Följ bara de här tipsen, så kan du börja din semester i Lyon utan problem.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första måste du komma ihåg att ta med dig passet, alla dina resedokument, dina bankkort och viktiga mediciner. Härnäst vill du nog ha någon typ av underhållning ombord på flyget. En god bok och en bärbar dator som du har laddat med dina favoritserier är bra alternativ. Om du har planer på att vila en stund kan ett uppblåsbart nackstöd och ett par öronproppar vara användbara. Sist men inte minst bör du inte glömma att lämna lite plats i väskan för några toalettartiklar, så att du enkelt kan känna dig fräschare när du anländer.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lägg över alla fulla flaskor med schampo och hårsprej i dina incheckade väskor. Alla vätskor och geler i behållare större än 100 milliliter kommer att konfiskeras av säkerhetspersonalen. Spetsiga föremål, som saxar, och farliga objekt, till exempel starka kemikalier och tändstickor, tillåts inte heller.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm ska vara vad som är viktigast när du väljer vad du ska ha på dig på resan. Tänk även igenom vad du ska ha för skor, eftersom det kan hända att fötterna blir lite svullna i luften. Välsittande skor med plan sula är det bästa alternativet.
  • Längre perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som då och då drabbar en del passagerare på långa flygresor. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att dricka mycket, regelbundet resa dig upp för att gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Lyon?
Tricket är att vara väl förberedd i förväg, innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du slå dig ned på flyget till Lyon snabbt och lätt. Följ våra tips för att börja din semester på rätt sätt.

  • Ha ditt pass och dina resedokument inom räckhåll. De är det första personalen kommer att be om under säkerhetskontrollen.
  • Därefter ska både du och ditt handbagage röntgas. För att se till att allt går smidigt lägger du ifrån dig allt som kan trigga larmet. Föremål som dina hörlurar, ditt bälte och din jacka måste gå igenom maskinen.
  • Alla dina elektroniska enheter, som din mobil och bärbara dator, måste också skannas.
  • Packa upp alla vätskor och geler ur handbagaget, för dessa ska normalt skickas separat genom röntgenmaskinen. Varje produkt måste ligga i en behållare som rymmer högst 100 milliliter, och allt måste få plats i en genomskinlig, återförslutningsbar plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett bra val, eftersom det är mindre risk för att du måste ta av dem när du tar dig igenom kontrollen. Stövlar och andra kraftigare skor granskas ofta separat.
  • Vassa föremål kan inte tas med ombord på flyget. De kommer att omhändertas av personalen i säkerhetskontrollen, så lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Lyon
Ankomstflygplats
Saint-Exupery
IATA-kod för ankomstflygplats
LYS
Destination
Lyon
Pris tur-och-retur
1 710 kr