Billiga flygbiljetter till Lyon

Förslag på billiga flygresor till Lyon

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 373 kr för enkelflyg och 1 211 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
Air Serbia
Norwegian Air International Ltd
easyJet
Iberia
Air Serbia
Air France
Lufthansa
Brussels Airlines
Norwegian Air International Ltd

Om Lyon

Flygresor till Lyon

Lyon är Frankrikes näst största stad efter Paris, och har varit ett ekonomiskt, industriellt och kommersiellt centrum i närmare 500 år. Här hittar du oslagbara museum, dynamisk kultur och ett aktivt och lustfyllt uteliv. Den här universitetsstaden erbjuder även fantastiska shoppingmöjligheter, utsökt vin och riktiga kulinariska äventyr. Bäst väder har Lyon mellan maj och oktober, men folk besöker även regionen Rhône-Alpes på vintern för de många välrenommerade skidorterna.

De senaste decennierna har dynamiska Lyon tagit en viktig plats på festivalscenen, med allt från den elektroniska musikfestivalen Nuits Sonores i maj till den mer finkulturella musik- och dramafestivalen Les Nuits de Fourvière i juni och juli samt kocktävlingen Bocuse d’Or i januari. Glöm inte att kolla upp vad som händer under just din resa till Lyon.

Flyg till Lyon från Sverige

Lyons närmaste flygplats heter Lyon Saint-Exupéry Airport och ligger cirka två mil från staden. En flygresa till Lyon från någon av Skandinaviens större flygplatser tar som kortast runt fyra timmar och kräver en mellanlandning. Flygplatsen trafikeras mest av reguljära flygbolag som Lufthansa, KLM och Air France, men det finns även en del billiga flyg till Lyon med lågprisbolag som Easyjet och Germanwings. Den som flyger från Göteborg och är flexibel med resedatum kan till och med hitta ett par direktflyg till Lyon i veckan från Landvetter med det franska lågprisbolaget Hop. Sök smart och kombinera olika bolag så kan du hitta billiga flygbiljetter till Lyon med bekväma avgångstider. Om du bokar flyg och hotell i Lyon samtidigt så kan du spara ännu mer.

Flyg till Lyon Saint-Exupéry Airport

Lyon Saint-Exupéry Airport ligger i orten Colombier-Sagnieu, och är ett viktigt transportnav för regionen Rhône-Alpes. Den nya stora flygplatsen invigdes 1975 och ersatte den gamla Lyon-flygplatsen som låg i ett bostadsområde och inte kunde byggas ut.

Varje år reser ungefär 8,5 miljoner passagerare till och från Lyon Airport, som har tre terminaler och två landningsbanor. Terminal 3 används främst av lågprisbolagen och har mer begränsade faciliteter än de övriga två terminalerna, men det är ingen brist på taxfree-butiker, caféer och restauranger.

Det bästa sättet att ta sig från Lyon Airport till centrala Lyon är med den moderna Tram Express, som tar dig in till staden på under 30 minuter. Du kan även fortsätta din resa med buss till populära skidorter som Tignes, Val d'Isere och Val Thorens, eller hyra bil i Lyon från flygplatsen och använda det utmärkta nätverket av motorvägar i Rhône-Alpes.

1994 gjorde snabbtåget TGV entré på flygplatsen, vilket gör att den nu har mycket goda förbindelser med flera franska och italienska städer. Att ta sig från Lyon Airport till Grenoble eller Chambéry tar ungefär en timme, och tåget till Milano via Turin går två gånger dagligen och tar omkring fem timmar. Till Paris går det ungefär ett tåg i timmen, och resan tar knappt två timmar, medan tågen till Marseille går sex gånger om dagen och tar cirka 90 minuter. TGV kör även till några ytterligare destinationer i Frankrike, så passa på att kolla upp tidtabellen online innan du reser.

Vanliga frågor och svar

Populära flyg till Lyon

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 373 kr för enkelflyg och 1 211 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Air Serbia
Air Serbia