Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Maastricht

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Information om flyg till Amsterdam

Destinationens flygplats Schiphol
IATA-kod för ankomstflygplats AMS
Destination Amsterdam

Om Maastricht

Flyg till Maastricht

Maastricht är huvudstad i provinsen Limburg i Nederländerna och en mycket vacker gammal stad. Tänker du resa med flyg till Maastricht reser du enklast via Amsterdam, Nederländernas huvudstad. Väl framme kan du sedan vandra längs mysiga gränder, besöka museer och se alla de historiska byggnader som gjort staden känd och älskad. Här finns även många trevliga hotell så du hittar lätt ett bra boende i Maastricht nära allt du vill uppleva.

De flesta flygresor till Maastricht går till flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol och härifrån är det enkelt att resa vidare till ditt slutmål. Om du behöver både flygbiljetter och hotellrum kan du passa på att boka en paketresa till Maastricht. Då får du allt fixat och klart och har även chans att få ett extra bra totalpris.

Flyg till Amsterdam Airport Schiphol

Även om det finns flyg till Maastricht som går direkt till den lilla flygplats som ligger strax utanför staden är antalet resor dit från Sverige mycket begränsat. Det bästa är vanligtvis att hitta flyg som går till Amsterdam Airport Schiphol, och då har du dessutom större möjlighet att slippa mellanlandningar. Från Arlanda går flera flyg om dagen, så dina chanser att hitta billiga flyg till Maastricht är goda. På Amsterdams flygplats har du chans att shoppa smycken, kläder, elektronik och souvenirer i de trevliga flygplatsbutikerna innan det är dags att resa vidare till Maastricht. Från Amsterdam tar resan 2–2,5 timmar med bil. Du kan även åka tåg från Station Schiphol Airport, som ligger direkt under flygplatsen.

Flyg från Arlanda och andra svenska flygplatser

Du hittar enkelt flygbiljetter till Maastricht med avresa från Stockholm Arlanda Airport. Även om du bor långt från Stockholm är det inget problem – inrikesflyg från hela Sverige anländer hit. Reser du med tåg kan du byta på Stockholm central till expresståget mot Arlanda som stannar längs de olika terminalerna. Naturligtvis går det även bra att flyga från andra svenska flygplatser, som Göteborg-Landvetter Airport som har många avgångar.

Upptäck vackra Maastricht

Det finns massor att upptäcka under din vistelse i Maastricht. Några av de främsta sevärdheterna är kyrkan Sint-Servaasbasiliek med rötter ända tillbaka till tidig medeltid, rådhuset från 1600-talet och det fantastiska museet Bonnefanten Museum som har en underbar och stor konstsamling. Det är en bra idé att ha hyrbil i Maastricht för här finns massor att se och upptäcka. Faktiskt finns det i staden drygt 1 600 platser som harutsetts till nationella arv!

Nästan oavsett när på året du kommer är det en festival på gång i Maastricht. Under vintern äger Magisch Maastricht rum, som är en vinter- och julmarknad som hålls över stora delar av staden, i maj hålls den årliga konstfestivalen KunstTour och i augusti den kulinariska festivalen Preuvenemint. Andra uppskattade festivaler är den moderna dansfestivalen Nederlandse Dansdagen i oktober och Musicra Sacra som är en festival för klassisk religiös musik i september. I Maastricht är det nästan alltid något på gång och man får aldrig tråkigt!