Billiga flygbiljetter till Maastricht

Förslag på billiga flygresor till Maastricht

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 343 kr för enkelflyg och 1 247 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

easyJet
Norwegian Air Shuttle
Brussels Airlines
Brussels Airlines
easyJet

Om Maastricht

Flyg till Maastricht

Maastricht är huvudstad i provinsen Limburg i Nederländerna och en mycket vacker gammal stad. Tänker du resa med flyg till Maastricht reser du enklast via Amsterdam, Nederländernas huvudstad. Väl framme kan du sedan vandra längs mysiga gränder, besöka museer och se alla de historiska byggnader som gjort staden känd och älskad. Här finns även många trevliga hotell så du hittar lätt ett bra boende i Maastricht nära allt du vill uppleva.

De flesta flygresor till Maastricht går till flygplatsen Amsterdam Airport Schiphol och härifrån är det enkelt att resa vidare till ditt slutmål. Om du behöver både flygbiljetter och hotellrum kan du passa på att boka en paketresa till Maastricht. Då får du allt fixat och klart och har även chans att få ett extra bra totalpris.

Flyg till Amsterdam Airport Schiphol

Även om det finns flyg till Maastricht som går direkt till den lilla flygplats som ligger strax utanför staden är antalet resor dit från Sverige mycket begränsat. Det bästa är vanligtvis att hitta flyg som går till Amsterdam Airport Schiphol, och då har du dessutom större möjlighet att slippa mellanlandningar. Från Arlanda går flera flyg om dagen, så dina chanser att hitta billiga flyg till Maastricht är goda. På Amsterdams flygplats har du chans att shoppa smycken, kläder, elektronik och souvenirer i de trevliga flygplatsbutikerna innan det är dags att resa vidare till Maastricht. Från Amsterdam tar resan 2–2,5 timmar med bil. Du kan även åka tåg från Station Schiphol Airport, som ligger direkt under flygplatsen.

Flyg från Arlanda och andra svenska flygplatser

Du hittar enkelt flygbiljetter till Maastricht med avresa från Stockholm Arlanda Airport. Även om du bor långt från Stockholm är det inget problem – inrikesflyg från hela Sverige anländer hit. Reser du med tåg kan du byta på Stockholm central till expresståget mot Arlanda som stannar längs de olika terminalerna. Naturligtvis går det även bra att flyga från andra svenska flygplatser, som Göteborg-Landvetter Airport som har många avgångar.

Upptäck vackra Maastricht

Det finns massor att upptäcka under din vistelse i Maastricht. Några av de främsta sevärdheterna är kyrkan Sint-Servaasbasiliek med rötter ända tillbaka till tidig medeltid, rådhuset från 1600-talet och det fantastiska museet Bonnefanten Museum som har en underbar och stor konstsamling. Det är en bra idé att ha hyrbil i Maastricht för här finns massor att se och upptäcka. Faktiskt finns det i staden drygt 1 600 platser som harutsetts till nationella arv!

Nästan oavsett när på året du kommer är det en festival på gång i Maastricht. Under vintern äger Magisch Maastricht rum, som är en vinter- och julmarknad som hålls över stora delar av staden, i maj hålls den årliga konstfestivalen KunstTour och i augusti den kulinariska festivalen Preuvenemint. Andra uppskattade festivaler är den moderna dansfestivalen Nederlandse Dansdagen i oktober och Musicra Sacra som är en festival för klassisk religiös musik i september. I Maastricht är det nästan alltid något på gång och man får aldrig tråkigt!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Maastricht?
Maastricht har en flygplats, Maastricht (MST-Maastricht - Aachen).
Hur långt från centrala Maastricht ligger MST?
MST ligger inte långt från stadens mitt, bara 9 kilometer från centrum i Maastricht.
Kan jag flyga till Maastricht?
Läs våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om flyg till Maastricht. Här kan du läsa mer om alla aktuella reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Maastricht?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Maastricht kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Maastricht med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Maastricht kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Hur många flygbolag flyger till Maastricht?
Maastricht hanterar flyg från 71 flygbolag, som flyger från minst 238 flygplatser över hela världen.
Vilka flygbolag flyger till Maastricht?
Resenärer bokar oftast biljetter med KLM, British Airways eller Flybe när de flyger till Maastricht. Större delen av flygen avgår från London, och KLM är det populäraste alternativet på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Maastricht?
Det går vanligtvis 4 388 direktflyg till Maastricht i veckan, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit säga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Maastricht från?
Många resenärer på väg till Maastricht stiger på planet från en flygplats i Ashford, Gamla stadskärnan eller London.
Hur lång tid tar flyget till Maastricht?
Om du flyger från Ashford kommer du att vara i luften 3 timmar och 33 minuter innan du är framme i Maastricht. Från Gamla stadskärnan tar flyget 2 timmar och 54 minuter, medan restiden från London är 1 timme och 14 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Maastricht?
Alla erfarna resenärer är medvetna om att du inte bör avvakta till sista stund med att boka biljetterna. Flygpriserna är vanligtvis som högst precis innan avresedatumet. Du skulle också kunna utvidga din sökning och jämföra de olika alternativen. Om ditt resmål har flera flygplatser skulle du kunna hitta lägre priser genom att flyga till en terminal som ligger lite längre bort. Till sist kan du spara lite till genom att vara beredd på att boka snabbt. Om du ser ett bra erbjudande ska du inte avvakta, utan slå till med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Maastricht?
Oavsett var du stiger ombord kan din resa med flyg genomföras på ett bekvämt sätt, om du bara är förberedd. Vi har sammanställt en lista med användbara tips som försäkrar att din semester i Maastricht inleds på bästa möjliga sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekväm flygresa är god planering. Vi börjar med det som är viktigast: ditt pass, resedokument, bankkort och viktiga mediciner. Utöver detta ska du koma ihåg att ta med dig sådant som kan hålla dig sysselsatt, som en mobil eller en bra bok. Det kan även vara en god idé att packa ner en laddare, öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen ska du inte glömma att reservera plats i väskan för några toalettartiklar och lite rena kläder.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte har en schweizisk armékniv som gömmer sig i en ficka i din väska. Brandfarliga eller explosiva artiklar, till exempel tändare och aerosolburkar, är också förbjudna, och du får inte ta med dig vätskor eller geler i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Att vara bekväm bör vara din högsta prioritet när du bestämmer hur du ska vara klädd under resan. Tänk även igenom vad du ska ha för skor, eftersom det händer att fötterna blir lite svullna under resans gång. Omslutande skor med flat sula är vanligtvis det bästa alternativet.
  • Tillståndet djup ventrombos (DVT) kan vara en risk under längre flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, vanligtvis i benen, vilket kan bero på att man har suttit still för länge. Du kan minska risken genom att sträcka på benen och gå fram och tillbaka i gången. Ett par bra kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Maastricht?
Allt handlar om att vara förberedd. Vi har plockat fram en lista med behändiga tips så att du kan ta dig igenom säkerhetskontrollen utan onödiga problem. Nästa stopp är Maastricht.

  • Kom ihåg att ha dina resedokument och ditt pass nära tillhands. De är det första personalen kommer att be om i säkerhetskontrollen.
  • Efter detta måste både du och ditt handbagage röntgas. För att allt ska gå smidigt tar du av dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som skärp, jackor och hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Under en kort stund måste du klara av att leva utan digital teknik. Din surfplatta, din bärbara dator och övrig elektronik ska också skannas.
  • Reser du med din favoritparfym? Det går fint. Så länge förpackningen inte rymmer mer än 100 milliliter och du har lagt den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse får du lov att ha med den i handbagaget.
  • Lätta gymnastikskor är ett behändigt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Vandringskängor och andra tyngre skor inspekteras ofta separat.
  • Ta inte med dig några förbjudna saker på flyget. Om du har några knivar eller andra vassa föremål med dig på semestern är du tvungen att packa ner dem i dina incheckade väskor, annars kommer de att konfiskeras av personalen.

Information om flyg till Maastricht
Ankomstflygplats
Schiphol
IATA-kod för ankomstflygplats
AMS
Destination
Amsterdam
Pris tur-och-retur
1 837 kr

Populära flyg till Maastricht

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 343 kr för enkelflyg och 1 247 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd