Förslag på billiga flygresor till Madrid

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 696 kr för enkelflyg och 889 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Dec 21, 2019

Glad utan frukost att vi landade efter en mycket turbulent flygning. Piloten fick applåder .

Oct 20, 2019

Knappt med benutrymme

Jun 24, 2019

Det var varmt och vi var försenade . Man kunde bjuda med vatten .

Feb 17, 2019

Bättre stolar. Annars bra.

Oct 15, 2018

Det var ok maten var inte bästa val. Jag var nöjd. 3 av 5

Aug 25, 2018

Det var dyrt att köpa ex. mat, kaffe och annat och stolarna trånga

Flyg till Madrid

Till Madrid Barajas flyger du direkt och smidigt från Arlanda eller Köpenhamn, men det skadar inte att kolla om det finns charterresor som passar för din semester. Att lägga lite tid på att jämföra avgångar på expedia.se kan löna sig såväl i fråga om bekvämlighet som pris.

Det tar ungefär fyra timmar att flyga från Arlanda till Madrid, men om du köper flygbiljetter som kräver en mellanlandning bör du räkna med att större delen av dagen går åt. Med tanke på förbindelserna till Latinamerika har Barajas högt tryck och man bör räkna med viss förseningsrisk på vägen tillbaka.

När du landar på Barajas

Flygplatsen i Madrid, Barajas, ligger en bit utanför stadskärnan men det går smidiga förbindelser till hotellen i centrala Madrid. Om du har tänkt hyra en bil är det klokt att beställa den i förväg, då det oftast är dyrare att hyra på plats. Det finns flera hotell på endast några minuters avstånd från flygplatsen för dig som ska resa vidare eller som anländer eller avreser omkring småtimmarna. Hotellen erbjuder hämtning och avlämning på flygplatsen och det finns ett brett urval av prisnivåer.

Spaniens hjärta

Till skillnad från många andra huvudstäder som tenderar att vara mer internationella än resten av landet är Madrid en urspansk stad. Skild från den mer välbesökta kusten är Madrid en plats där spanska traditioner och kulturarv bevaras. Här hittar du ståtliga katedraler och slott från renässansen, Spaniens guldålder. Huvudstadens konstmuseer har bevarat mästerverk från konstnärer som Picasso, Goya och Velazquez. Den perfekta kulturresan rundas sedan av med ett besök på Madridoperan, där storheter som Montserrat Caballé, Placido Domingo och José Carreras gjorde sina första framträdanden.

Madrid är de tusentals uteserveringarnas stad, där plazor och gator är mötesplatser för människor i alla åldrar. På kvällarna går Madridborna ut och äter, dricker och umgås ända in på småtimmarna. Var inte blyg – bjud in dig sjäkv i ett sällskap och dra från krog till krog på äkta spanskt vis.

För dig med musikintresse är Madrid rena paradiset. Livemusiktraditionen är väletablerad, särskilt omkring den trendiga indie-gatan Calle de la Palma. Tekniskt skickliga och innovativa musiker från hela världens slåss om att få uppträda på gatans mysiga små krogar. Du får vara beredd på att köa till de populäraste ställena men det är det väl värt.

Mer Madrid

Konst och design har präglat Madrid ända sedan renässansen och i dag kännetecknas det som tydligast av stadens många designers och trendiga märkesbutiker. För dig som gillar att fynda bland det senaste och det trendigaste är Madrid helt rätt. Längs med gatan Fuencarral, i Madrids gaydistrikt, hittar du några av de mest vågade och trendiga märkena medan du hittar eleganta och traditionella kläder omkring Puerto del Sol.

Du får inte missa Retiroparken mitt i stadens hjärta, inte minst om du reser med barn. När det är fint väder, vilket är nästan varje dag, kan ni hyra en båt och njuta av lugnet på sjön, spela boll, åka rullskridskor eller bara strosa runt i den vackra parken.

Populära flyg till Madrid

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 696 kr för enkelflyg och 889 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.