Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Malta

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Malta

Flyg till Malta

Malta är en populär semesterdestination i Medelhavet, alldeles söder om Sicilien. Soldyrkare tar sig hit året runt, även om temperaturerna sjunker under lågsäsongen som sträcker sig från november till april; snittemperaturen under vintern ligger mellan 13 och 16 grader. Malta är dock en härlig destination alla tider på året tack vare de rofyllda småstäderna och de vackra ölandskapen; perfekt om man vill komma bort från den svenska kylan, koppla av och ladda batterierna. Högsäsongen sträcker sig från maj till september, men de höga temperaturerna håller även i sig under oktober månad.

När man har bokat sin flygbiljett till Malta måste man givetvis även boka boende; Malta erbjuder gott om hotell för alla smaker och prisklasser, och hotellen koncentreras främst till huvudstaden Valletta. Härifrån har man nära till allt det bästa Malta har att erbjuda. Utöver Maltas bästa restauranger har ligger några av de bästa badplatserna en kort bilresa härifrån: St George’s Bay, Peter’s Pool, Sliema Beach och Bugibba beach. Alla fyra är väl värda ett besök under ens semester på Malta, och variationen av klippor, sandstränder och stenstränder är ett av Maltas starkaste kort. Vill man komma bort från Valletta och ha en riktigt rofylld semester bör man satsa på de mer ödsliga stränderna i norr; framförallt Paradise Bay och Mellieha Bay. Även Ghajn Tuffieha är en vacker orörd strand som man inte får missa om man vill komma bort från folkmassorna.

Flyg till Malta från svenska flygplatser

Det finns gott om flygresor till Malta från Sverige, men det gäller att göra lite research innan man bokar sin flygresa till Malta. Ryanair flyger direkt från Stockholm och Göteborg vissa dagar i veckan, men från Sverige hittar man även smidiga anslutningar till Malta via Frankfurt med en rad flygbolag. Man måste räkna med en restid på dryga fem timmar, men det är inte ovanligt att det tar 7-8 timmar att ta sig till Malta International Airport. Även från Malmö och Göteborg hittar man många flyg till Malta men flygtiden är i snitt högre än från Stockholm. Bor man i södra Sverige gör man bäst i att korsa Öresundsbron och flyga från Kastrup eftersom som flygen är billigare och flygtiden avsevärt kortare än från Malmö.

När det kommer till saker att se och göra på Malta får man inte missa världsarvet Hal Saflieni Hypogeum och Mdina, även kallad ”Silent City”. Gillar man vattenaktiviteter finns det utmärkta möjligheter att lära sig att dyka och surfa. Den lilla önationen bjuder även på fantastisk mat, inspirerad av deras italienska kusiner i norr. Besök framförallt Guze Bistro och Siacca Grill i Valletta om du är på jakt efter försklassiga restauranger och oförglömliga smakupplevelser.

Flyg till Malta International Airport

Det finns bara en flygplats på Malta och den går även under namnet Luqa Airport och Valletta Airport. När man anländer till Malta International Airport är det enkelt att ta sig vidare till öns olika semesterorter. Flygplatsen ligger endast cirka 5 km sydväst om Valletta så det går snabbt att ta sig in till huvudstaden om man har bokat en hyrbil. Väljer man att ta en taxi kan man se fasta priser för alla olika städer på flygplatsens hemsida, vilket underlättar beslutet och gör att man slipper eventuellt krångel med taxichaufförer gällande priset; systemet är så pass smidigt att man köper taxiresan i förväg på flygplatsen. Samtliga större städer har en buss från som går till och från flygplatsen var 30:e eller 60:e minut.

Populära flyg till Malta

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.