Förslag på billiga flygresor till Marrakech

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 945 kr för enkelflyg och 1 790 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Marrakech

Flyg till Marrakech

Marrakech, även kallad ”Saharas Paris”, ligger i sydvästra Marocko, vid foten av vackra Atlasberget – en rosa metropol där husfasaderna skiftar från ockra till babyrosa, som tagen ut ”Tusen och en natt”. Staden är en salig blandning av gammalt och nytt, en kontrasternas stad, med ett livfullt centrum där trendiga restauranger blandas med bra, livlig shopping. Med Expedia kan du få hjälp att boka din resa till Marrakech.

Enklaste sättet att ta sig till staden är om du bokar flygbiljett till Marrakech Menara flygplats. Det går många billiga flyg till Marrakech från Stockholm Arlanda flygplats året om. Från flygplatsen kan du sedan ta dig till centrum med taxi eller buss. Bussarna går varje halvtimme och anländer till stadens största torg Djemaa el Fna som ligger i Gamla stan. Åker du taxi ska du helst komma överens om priset innan du åker från flygplatsen.

Att göra i Marrakech

Vill du uppleva Marrakech på riktigt nära håll så ska du bege dig till medinan och någon av stadens alla marknader. På souk Smarine kan du fynda tusentals vackra tyger och på souk le Fekharine handgjord keramik. Eller varför inte handla lokal mat och kryddor på souk Zarbia?

Kring staden ligger den imponerande stadsmuren som är flera hundra år gammal och som är väl värd ett besök. Vill du upptäcka omgivningarna så finns det inget bättre sätt än att åka ballong över trakten och blicka ut över det ökenliknande landskapet.

Flyg till Marrakech Menara flygplats

Flyg till Marrakech Menara flygplats och upplev den magiska stämningen i den berbiska staden. Flygplatsen ligger endast sex kilometer utanför centrum och här passerar nästan fyra miljoner passagerare varje år. De flesta flygresor till Marrakech inkluderar ett byte, oftast i Casablanca

I flygplatsens terminaler finner du bland annat flera caféer, restauranger, bokaffärer och tobaksaffärer, samt flera taxfree-affärer och marockanska souveniraffärer. I terminalen ligger även två växlingskontor där du kan växla till den lokala valutan Dirhams. Här finns även möjlighet att växla tillbaka när du reser hem igen. Vill du hyra bil i Marrakech så finns det biluthyrningsfirmor i närheten av ankomsthallarna.

Färgstarka Marrakech

Det finns få städer i världen som är så färgstarka som Marrakech. Staden svämmar nästan över av alla färger, dofter och ljud. Här trängs ormtjusare med hetlevrade köpmän, vandrande pinnar med matstånd som bjuder på lokala specialiteter så som krossade snäckor och shish-kebab.

Låt dig gå vilse i medinans trånga labyrintgränder och upplev det livfulla torget Djemaa el Fna – stadens vibrerande hjärta. Vill du hitta bra boende i Marrakech så är det i de här kvarteren du ska bo. För att få en riktigt genuin känsla av staden ska du ta helst hyra rum på en traditionell riad – en palatsliknande byggnad uppförd kring en stillsam och vacker innergård.

I området kan du även finna stadens främsta landmärke och mest kända byggnad Koutobiamoskén med sin 65 meter höga minoret. Moskén byggdes på 1100-talet och många kallar den för Marrakechs motsvarighet till Paris Eiffeltornet, en upplevelse du inte får missa.

Populära flyg till Marrakech

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 945 kr för enkelflyg och 1 790 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.