Billiga flygbiljetter till Marseille

Förslag på billiga flygresor till Marseille

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 622 kr för enkelflyg och 1 674 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Iberia
KLM
Air France
TAP Portugal
Lufthansa
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Brussels Airlines
Air France
KLM

Om Marseille

Flyg till Marseille

Vill du ha lite mer je ne sais quoi i vardagen? Marseille kommer inte att göra dig besviken. Boka flygresor för dig och hela familjen och gör er redo att upptäcka allt Frankrikes näst största stad har att erbjuda. Om det är god mat, solsken eller vacker arkitektur som främst lockar spelar ingen roll. Allt du behöver göra är att boka billiga flygbiljetter och börja packa!

Marseilles flygplats

Marseilles flygplats heter Aéroport Marseille Provence och består av två terminaler. Den största terminalen heter mp1, och den är indelad i fyra hallar. Du hittar lågprisflygbolagen i terminalen mp2. Under sommarhalvåret går det att flyga direkt till Marseille från Köpenhamns flygplats Kastrup, samt från Göteborg och Stockholm i Sverige. Om du reser andra tider på året eller inte har något emot göra resan i två skutt istället för ett öppnar sig nya möjligheter. Varför inte maximera resan? Du kan till exempel boka billiga flyg via Paris till Marseille. Tillbringa en romantisk helg i Frankrikes huvudstad och beta av några av de största sevärdheterna innan ni fortsätter söderut. Passa på att boka billiga hotell i Marseille samtidigt och spara mer av reskassan till annat.

Äta på Marseilles flygplats

Det finns flera olika alternativ om du vill äta på flygplatsen. Här kan du dricka en god kopp kaffe i lugn och ro i väntan på ombordstigning. Självklart serveras även vin här, och olika franska bakverk. Om du är ute efter något matigare finns det flera restauranger att välja på. De båda terminalerna har inte samma utbud av mat, men flera av matplatserna ligger före säkerhetskontrollen så att du kan besöka dem även om ditt flyg inte går från just den terminalen eller hallen.

Resa till och från Marseille

Det finns flera olika alternativ när du ska resa vidare från flygplatsen. Det går till exempel att förhandsboka taxi, vilket är praktiskt om du till exempel reser i tjänsten. Om du vill resa kollektivt kan du läsa mer på flygplatsens webbplats. Här kan du skriva in resmål och önskat färdmedel och få veta tider och priser. Du väljer om du vill se information om tåg, buss eller både och. Självklart kan du även hyra bil i Marseille och köra själv precis när det passar dig.

Shopping och resa med barn

När det är dags att resa hem igen är det många som tycker om att vandra bland butikerna på flygplatsen och titta efter souvenirer, presenter eller fynd innan deras flygresa tar dem norrut igen. Här kan du köpa franska delikatesser, strosa runt i en matbutik, kolla in smink eller lockas av vackra smycken. Här finns även klockor, böcker och musik – ja, något för alla. Precis som restaurangerna ligger vissa butiker före säkerhetskontrollen och är således tillgängliga för alla.

Har du bokat en resa till Marseille för dig och hela familjen? Det finns tre lekområden för barn på flygplatsen och även tillgång till skötbord. Restaurangerna erbjuder barnstolar och barnmenyer, så att alla blir mätta och glada. Det är bara att njuta av en ljuvlig semester för dig och dina solstrålar!

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Marseille?
Om du ska flyga behöver du inte fundera på vilken flygplats du ska välja. Marseille har bara en enda, Marseille (MRS-Marseille - Provence).
Hur långt från centrala Marseille ligger Marseille (MRS-Marseille - Provence)?
Om du ska bo vid centrum i Marseille kan det vara en bra idé att bestämma hur du ska åka dit innan du ger dig av. Stadskärnan ligger ungefär 20 kilometer från Marseille (MRS-Marseille - Provence).
Kan jag flyga till Marseille?
Läs våra reseråd under covid-19 för att lära dig allt du behöver om gällande reserestriktioner för Marseille innan du flyger. Allt från rekommendationer till karantänkrav uppdateras regelbundet för att hjälpa dig att hålla dig informerad.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Marseille?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Marseille kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Marseille med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Marseille kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Marseille?
När du reser med flyg till Marseille anländer du till Marseille (MRS-Marseille - Provence). När du har stigit av planet och fått tag i dina väskor är du cirka 20 kilometer från den centrala delen av staden.
Hur många flygbolag flyger till Marseille?
32 flygbolag erbjuder direktflyg till Marseille, från 111 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Marseille?
Majoriteten av flygen till Marseille drivs av Air France. Den populäraste rutten avgår från Hauts-de-Seine, och Air France är det ledande flygbolaget på sträckan.
Hur många direktflyg går det till Marseille?
Att planera en otrolig vistelse i Marseille är lätt när det finns 819 direktflyg att välja mellan varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Marseille från?
Många flyg till Marseille avgår från Hauts-de-Seine, Loiret och Meuse.
Hur lång tid tar flyget till Marseille?
Om du reser med flyg till Marseille från Hauts-de-Seine tar resan omkring 1 timme och 20 minuter. Om du stiger på planet i Loiret kan du räkna med att vara i luften i uppemot 1 timme och 20 minuter. Med Meuse som startpunkt är Marseille 1 timme och 20 minuter bort.
Hur hittar man det billigaste flyget till Marseille?
Vi har alla stött på sådana lyckostar som på något sätt kan få tag i omöjligt billiga flygbiljetter vart de än åker. Vet du hur de lyckas? De väntar inte till sista minuten med att boka. Du kan även bredda din sökning och jämföra de olika alternativen. Om destinationen i fråga har flera flygplatser skulle du kunna hitta lägre priser genom att resa till en flygplats som ligger lite längre bort. Sist men inte minst ska du komma ihåg att först till kvarn gäller. Om du känner till vilken nivå priserna brukar ligga på kan du slå till omedelbart om du väl har hittat ett ovanligt bra pris. De allra finaste erbjudandena säljer slut fort.
Hur tar man sig igenom flygresan till Marseille?
Beroende på var din resa börjar kan ditt flyg till Marseille vara snabbt avklarat eller ta lite längre tid. Vi har sammanställt en del tips som kanske hjälper dig att komma igång med resan på bästa möjliga vis.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, dina resedokument, dina kreditkort och dina dagliga mediciner. Utöver detta vill du nog ha någon sorts underhållning under flygresan. En god bok och en dator som är full med dina favoritfilmer är bra alternativ. Om du räknar med att sova en stund kan ett bekvämt nackstöd och ett par hörlurar komma väl till pass. Sist men inte minst ska du inte glömma att lämna plats i väskan för några enkla toalettartiklar, så att du kan känna dig fräschare när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Försäkra dig om att du inte har en sax eller något annat vasst föremål som gömmer sig i en ficka i ditt handbagage. Brandfarliga eller explosiva artiklar, såsom tändstickor och fyrverkerier, är också förbjudna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt val av kläder. Om du klär dig i lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du håller dig varm om det blir svalt i kabinen. Högklackade skor och vandringskängor gör du bäst i att lämna i ditt incheckade bagage, även om de normalt är dina favoriter. Välj istället heltäckande skor med platt sula, så mår dina fötter som bäst.
  • På långa flygsträckor finns det en risk för att vissa personer drabbas av djup ventrombos, eller DVT, ett tillstånd där blodproppar uppstår efter utdragen inaktivitet. För att undvika att drabbas av detta kan du utnyttja alla tillfällen att resa dig upp och gå lite fram och tillbaka ombord på flyget. Du kan även minska risken genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Marseille?
Hemligheten är att vara förberedd redan innan du anländer till flygplatsen. På så sätt kan du stiga ombord på ditt flyg till Marseille snabbt och lätt. Följ tipsen nedan för att inleda din semester på rätt sätt.

  • Ha alltid ditt pass och dina resedokument redo. De är det första personalen kommer att be om under kontrollen.
  • Därefter måste både du och ditt handbagage röntgas. För att försäkra dig om att allt går smidigt tar du av dig allt som sannolikt skulle aktivera larmet. Saker som skärp, jackor och hörlurar måste gå igenom maskinen.
  • Elektroniska enheter, till exempel mobiler och surfplattor, måste också inspekteras. Men du behöver inte oroa dig. Du är snart online igen.
  • Har du med dig din favoritparfym? Inga problem. Om behållaren bara rymmer upp till 100 milliliter och du förvarar den i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse kan du ta med den ombord.
  • Det är möjligt att du även måste ta av dig skorna och låta dem gå genom skannern, så det kan vara en god idé att ha på dig skor som är lätta att ta av och på.
  • Flygbolag tillåter inte att du tar med dig knivar och andra vassa föremål i ditt handbagage. Om du inte klarar dig utan dem under din semester måste de ligga i ditt incheckade bagage.

Information om flyg till Marseille
Destinationens flygplatsMarseille - Provence
IATA-kod för ankomstflygplatsMRS
DestinationMarseille
Flygpris1 514 kr

Populära flyg till Marseille

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 1 622 kr för enkelflyg och 1 674 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Brussels Airlines
Brussels Airlines