Billiga flygbiljetter till Mexico City

Förslag på billiga flygresor till Mexico City

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 6 012 kr för enkelflyg och 6 495 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Aeromexico
Brussels Airlines
United
Air Canada
British Airways
Air France
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Turkish Airlines
Delta

Om Mexico City

Flyg till Mexico City

Mexico City är en av världens största städer med över 21 miljoner invånare i Distrito Federals storstadsområde. Mexikos huvudstad är även överlägset världens största spansktalande stad och välkomnar varje år ett enormt flöde av såväl nöjes- som affärsresenärer. Även om man inte hittar några direktflyg till Mexico City från våra nordliga breddgrader finns det gott om smidiga flyganslutningar till Mexikos gigantiska metropol. Billiga flygbiljetter till Mexico City hittar du året runt, men värt att observera är Mexico Citys säregna klimat.

Mexiko som land är en fantastisk destination året runt och det finns oändligt mycket att se och göra land och rike runt; Mexico City skiljer sig dock en aning, framförallt vad gäller temperaturer. Även om Mexiko förknippas med långa heta dagar på stranden bör man komma ihåg att Mexico Citys altitud på 2300 meter över havet innebär att klimatet är relativt milt året runt med snittemperaturer runt 20 grader året runt. Det blir sällan mycket varmare än 25 grader och temperaturen kan falla till 10-12 grader på kvällen året runt. Oavsett tid på året bör du alltså ta med dig en tjocktröja eller en jacka. Värt att notera är att de två varmaste månaderna i Mexico City är april och maj, varefter stadens regnigaste period börjar för att kulminera i september med ganska frekventa skurar och kyligare kvällar; stadens vinter sträcker sig från november till februari.

Flygresor till Mexico City från svenska flygplatser

Om man ska flyga till Mexico City från Stockholm krävs det att man mellanlandar en eller två gånger på vägen. Räkna med en flygresa på minst 16 timmar från den svenska huvudstaden, medan man kan komma undan med något snabbare flyg om man korsar Öresundsbron och flyger från Kastrup; räkna med 14-17 timmar från Köpenhamn. SAS, KLM, Air France, Lufthansa, American Airlines, Aeromexico, Delta och British Airways har alla hyfsat smidiga flygkombinationer till Mexico City från Stockholm, medan framförallt KLM, Air France och British Airways har de snabbaste flygrutterna till den mexikanska huvudstaden från Kastrup.

Flyg till Mexico City International Airport

Mexico City International Airport går även under namnet Benito Juarez International Airport och ligger endast 5 kilometer utanför centrala Mexico City, i området Peñón de los Baños i distriktet Venustiano Carranza. Flygplatsen är Mexikos största och Latinamerikas näst största vad gäller passagerartrafik med cirka 34 miljoner resenärer som passerar flygplatsen varje år.

Det finns en rad olika alternativ om man ska ta sig från flygplatsen till Mexico City. Det finns såväl buss som tunnelbana att tillgå, men som nyanländ i Mexico City gör man bäst i att kosta på sig en taxi vid ankomst; det händer att turister blir av med värdesaker på stadens tunnelbanelinje från flygplatsen så det är bättre att lägga ut 300-350 pesos på en taxi vid ankomst. Se dock till att undvika individuella taxioperatörer som försöker plocka upp nyanlända resenärer i ankomsthallen och gå istället till ett av de officiella taxibåsen där man kan köpa en taxibiljett baserad på zonen kan ska till. Värt att notera är att de som jobbar för den officiella taxitjänsten har gula västar eller jackor med texten ”taxi autorizado” (auktoriserad taxi).

Vanliga frågor och svar