Början av huvudsektionen

Om Milos

Flyg till Milos

Milos ligger i grekiska Kykladerna och brukar kallas för den färgglada ön. På grund av mineralfyndigheter i berggrunden av bland annat pimpsten och svavel är klipporna på denna paradisö färgade i kritvita, röda och gula nyanser. Strax invid det djupblå Egeiska havet skapar klipporna nästan overkliga kontraster, som i ett utomjordiskt landskap. Boka en flygresa till Milos och upptäck en av Greklands mest unika och lekfulla öar.

Välj mellan ett stort utbud av mysiga hotell på Milos. För en relativt billig slant hittar du väldigt autentiskt boende i grekisk still på den här vackra ön. Klassiska vita sockerbitshus med takterrasser hyser allt från enkla enstjärniga pensionat till enastående fyrstjärniga villor med pool på taket.

Flyg till Milos från Sverige

Du kan antingen ta en färja eller ett flyg till Milos från Aten. Boka din flygresa från Sverige till Aten och köp sedan en anslutande färje- eller flygbiljett till Milos. Till Greklands huvudstad går det direktflyg med SAS från antingen Stockholm eller Köpenhamn med en restid på drygt tre timmar. Från Göteborg måste du mellanlanda och restiden ligger då på runt fem timmar.

Det går bara ett flyg till Milos varje dag från Aten, och ibland kan det gå ganska tidigt på morgonen, vilket kan göra anslutningen lite knepig från Sverige. Övernatta någonstans nära flygplatsen i Aten och boka din flygresa till Milos till följande morgon, eller ta dig till ön med färja. Båtresan över Egeiska havet är en sann njutning och ibland är det lättare att hitta billiga färjeturer än billiga flygbiljetter till Milos.

Flygresor till Milos Airport

Milos Airport är en liten inrikesflygplats med ett inkommande och ett utgående flyg om dagen. Den ligger mitt i bukten strax intill byn Kanava och fem kilometer söder om öns hamn. Bara omkring 30 000 passagerare reser med flyg till Milos Airport varje år, och bara små propellerplan av typen Bombardier Dash 8 kan landa här.

Det finns inga buss- eller tågförbindelser till flygplatsen, så det enda sättet att ta sig från flygplatsen till ditt hotell är med taxi, om du inte vill hyra bil på Milos. Många av Milos hotell ligger i närheten av Adamas hamn, en bilfärd på knappt tio minuter norr om flygplatsen.

Med färja till Milos

Det går färjor till Milos från Pireus i Aten samt från flera andra grekiska öar. Landa i Aten och fortsätt sedan sjövägen till Milos på en klassisk grekisk båtluff. Du kan besöka hur många öar du vill, eller åka direkt till Milos och tillbringa längre tid på den här underbara ön. Utöver Pireus hittar du färjor till ön från Kreta, Sifonos, Folegandos och Santorini. Med katamaran tar båtfärden ungefär fyra timmar från Pireus, och de så kallade jetbåtarna tar dig ut till ön på bara två och en halv timme. Färjorna lägger till i Adamas hamn, där de flesta av öns hotell ligger, så färjorna är ofta det smidigaste sättet att resa hit. Dessutom erbjuder en färjetur på Egeiska havet en naturupplevelse som ingen flygresa till Milos kan mäta sig med.

Information om flyg till Milos

Destinationens flygplats Milos
IATA-kod för ankomstflygplats MLO